Barça

“No veig cap raó perquè hi hagi divorci entre Messi i el Barça”

Sense embuts. Mascherano mostra el costat més humà en una entrevista a la revista ‘Barça', en què parla de la seva personalitat, de Messi, dels seus problemes amb Hisenda i de quan fa un any va decidir plegar

Des de la renovació de l'estiu passat fins als seus problemes amb Hisenda, passant per la seva opinió sobre Messi i la seva vida a Catalunya. Aquests són alguns dels temes que Mascherano tracta en una extensa entrevista a la revista Barça, en què l'argentí torna a mostrar el seu discurs clar i sincer, i sempre defugint els tòpics. “Soc un tipus molt estrany, molt. Puc arribar un dia al vestidor i estar 40 minuts sense parlar. Saludo, però sense parlar de res. No em passa res, simplement no parlo”, admet Mascherano quan li van preguntar sobre la seva personalitat. El central, a més, també reconeix les seves carències com a futbolista. “Soc conscient que gran part de la meva carrera, el poc o molt que he fet, ho he fet a còpia de constància. No sóc un jugador que hi hagi arribat a través del talent innat.” Aquesta enorme autoexigència, de fet, va ser la que va dur Masche a plantejar-se marxar del Barça fa tot just un any. “A títol personal l'any va ser difícil per a mi per les raons extrafutbolístiques que tothom coneix i, a més, el fet de continuar en aquest nivell implica viure per a això [...]. Al febrer li vaig dir al mister que potser el millor era donar-nos la mà i que jo seguís el meu camí, i que el Barça optés per un altre tipus de jugador. Però bé, ells creuen que encara puc aportar coses, des de dins, des de fora, on em toqui, i quan un club com el Barça, després de tant de temps, continua confiant en tu també és un afalac per a un jugador com jo.”

Un dels grans motius pels quals Mascherano va pensar a canviar d'aires va ser el seu problema amb Hisenda, un assumpte del qual el jugador parla sense embuts. “Haver passat pel que vaig passar va ser com una desil·lusió de mi mateix, perquè no és el que he pregonat tota la vida. He tractat sempre de ser una persona ordenada, de tenir-ho tot controlat, però moltes vegades hi ha coses que s'escapen. Un ha de recórrer a gent a qui pagues perquè et diguin com s'han de fer les coses [...]. “Si em pregunteu: «És culpable?» No, no soc culpable, soc responsable. Soc responsable de la gent que contracto. Quan vaig arribar al 30 d'agost tenia un dia per preparar tot el contracte i signar pel Barcelona. Vaig contractar, vaig pagar i, lamentablement, és una experiència lletja que m'ha tocat passar.”

Als peus de Messi

Sobre Messi, Masche recorda que el 10 blaugrana és història viva del futbol, “únic”, i opina que el més lògic és que segueixi jugant al Camp Nou. “El Barça i Leo són com un matrimoni que ha tingut moltíssimes alegries durant molt temps i que pot arribar a tenir-ne més. No veig cap raó perquè hi hagi divorci. Ell és imprescindible, és clar, però els altres són prescindibles. El club és més gran que qualsevol entrenador, que qualsevol jugador. Excepte Leo.”

Mascherano, a més, no defuig parlar de Catalunya i, com sempre, sense caure en tòpics. “Si busques en la història entens molts dels pensaments polítics que puguin tenir, i al final el més important és que tenen un país bonic, una de les millors ciutats del món, un clima espectacular, tenen moltíssims recursos i a mi m'han fet sentir com a casa. La meva experiència aquí ha estat espectacular.”

Si busques en la història entens molts dels pensaments polítics que puguin tenir [els catalans]
Javier Mascherano
jugador del fc barcelona
El club és més gran que qualsevol entrenador, que qualsevol jugador. Excepte Leo. Ell és únic, el millor de la història
Javier Mascherano
jugador del fc barcelona
[El tema d'Hisenda] Va ser com una desil·lusió de mi mateix. No soc culpable, soc responsable de la gent que contracto
Javier Mascherano
jugador del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)