Barça

Sense temps per lamentar-se

Quan falten dos dies per la decisiva cita al Bernabéu, l'equip blaugrana transmet un missatge comú: no capficar-se amb l'eliminació europea i centrar ja totes les energies en el clàssic

“És un moment difícil, però toca aixecar-se i continuar treballant. Endavant!” La primera piulada de Luis Suárez a Twitter després de certificar-se l'eliminació europea a mans de la Juventus exemplificava el missatge que volia transmetre la plantilla blaugrana. No hi ha temps per al dol. D'aquí a 48 hores hi ha una nova cita clau, ni més ni menys que al Santiago Bernabéu. Un clàssic que el Barça afronta sense xarxa, obligat a guanyar per mantenir les expectatives de pispar el títol a l'etern rival. En aquest sentit, Luis Enrique va manifestar en la roda de premsa posterior al duel contra la Juve que el clàssic suposa “el millor estímul per aixecar-se”. “Serà molt fàcil animar-nos”, va subratllar.

“Som humans i segur que ens afecta una mica [l'eliminació de la Champions], però intentarem que sigui el mínim possible”, comentava Gerard Piqué, dimecres, tot just després del xiulet final, quan ja se li preguntava pel clàssic. “Tot i no arribar en el millor moment, crec que poden anar a allà i guanyar”, va afegir amb l'optimisme i l'ambició que el caracteritza. El central de la Bonanova, que va signar una gran actuació contra els italians, no va aparèixer ahir sobre la gespa en la sessió de recuperació a la ciutat esportiva, segons va deduir-se de les imatges facilitades pel club. Tampoc hi eren Messi ni Neymar. Possiblement tots tres van fer feina de recuperació més específica al gimnàs per tal de refer-se de l'esforç acumulat contra la Juve.

La situació a la classificació, amb el líder Madrid amb tres punts de renda i un partit menys, és prou compromesa per qualificar l'imminent clàssic com un cara o creu per als blaugrana. Els mateixos jugadors en són ben conscients. “Cal guanyar sí o sí a Madrid”, accentuava Sergi Roberto, que va qualificar de “finals” tots els set compromisos que queden per enllestir la temporada (sis de lliga i la final de la copa). “Queda molt poc i en el tram final és bàsic no fallar”, va reiterar el migcampista de Reus.

“Caure eliminats a la Champions és una decepció, però la lliga és una altra competició i disputar-la fins al final passa per guanyar al Bernabéu, com hem fet altres vegades”, va recordar Andrés Iniesta fent referència al fet que el balanç de l'equip blaugrana al feu blanc ha estat força positiu durant els últims anys. De fet, només cal recordar el contundent 0-4 de l'última visita (21 de novembre del 2015). I ampliant l'espectre a les últimes cinc –també a la lliga–, el balanç continua sent positiu per als interessos blaugrana: tres triomfs i dues derrotes.

Més enllà de les estadístiques, la imatge que va deixar el Barça contra la Juventus també promou el missatge valent de la plantilla culer amb vista a la cita al Bernabéu. Tot i l'empat a zero, l'equip va mostrar coratge, propiciant que l'afició l'acomiadés amb aplaudiments com a signe d'agraïment. En aquest sentit, el secretari tècnic, Robert Fernández, va destacar el “treball titànic” dels jugadors , tot i no trobar la recompensa del gol. “Ara l'important és que la gent es recuperi per al diumenge”, va afegir-hi després d'expressar que el partit contra la Juve “ja és historia.”

Les claus de Rakitic

Pel que fa a Ivan Rakitic, va apuntar ahir en una entrevista concedida al canal oficial de LaLiga alguns dels aspectes del joc que caldrà vigilar sobre la gespa del Bernabéu, com ara les jugades a pilota aturada. “El Madrid té jugadors especialitzats en aquestes tasques i ho haurem d'igualar amb intensitat i concentració”, adverteix. El migcampista croat, que acaba de sobrepassar els 150 partits oficials amb el Barça, també expressa que l'equip viatjarà cap a la capital espanyola “amb molta confiança” i amb la voluntat de mantenir la bona línia que en general marquen les últimes visites al Bernabéu. “Guardo un molt bon record del 0-4, no només pel resultat, també per com ho vam fer, ja que vam ser molt superiors”, aprecia.

Tot i admetre el potencial que té el conjunt blanc, Rakitic aposta per concentrar-se en les capacitats del Barça: “El més important no és com estan ells, que estan molt bé, sinó fixar-nos en nosaltres mateixos: si estem al nostre nivell tindrem moltes possibilitats de sumar els tres punts.”

El de diumenge serà el seus sisè clàssic, i fins ara el balanç personal és prou positiu: dues victòries, un empat i dues derrotes. És obligatori ampliar aquestes xifres.

GERARD PIQUÉ

Som humans i ens afecta una mica [l'eliminació de la Champions], però intentarem que sigui el mínim

ANDRÉS INIESTA

Disputar la lliga fins al final passa per guanyar al Bernabéu, tal com ho hem fet altres vegades

SERGI ROBERTO

Tots els partits que ens queden a la lliga són finals; ens convé guanyar sí o sí a Madrid

LUIS ENRIQUE

Visitar el Bernabéu és el millor estímul per aixecar-nos; serà fàcil animar-nos

IVAN RAKITIC

En els darrers anys, els partits contra el Madrid ens han anat bé i ho volem repetir

Hernández Hernández: “El clàssic és un trampolí per a nosaltres”

No és gens habitual escoltar els àrbitres abans d'un partit, i encara menys si es tracta d'un clàssic. Hernández Hernández ha fet una excepció –amb permís del comitè– oferint diverses entrevistes a mitjans de Madrid, com ara el diari Marca i la cadena COPE. “Tractaré els jugadors amb normalitat; per mi és un privilegi estar en aquest partit, potser el més important del planeta a nivell de clubs”, va explicar el col·legiat designat per a la cita de diumenge. Un duel que “per nosaltres també és un trampolí”, comenta en referència al prestigi que pot aportar als col·legiats si signen una bona actuació. Enguany, l'àrbitre canari va ser l'encarregat de xiular el Betis-Barça, marcat pel clamorós gol fantasma que va perjudicar els blaugrana. “Fallem, però som els primers que marxem fastiguejats quan això passa”, comenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)