Barça

FC Barcelona

“No tenim la més mínima intenció de dimitir”

Reunió del senat. Josep Maria Bartomeu desmenteix els rumors sobre una possible dimissió. “Ens sentim legitimats per seguir prenent decisions i treballar pel club”, assegura

Josep Maria Bartomeu va ser contundent a l'hora de desmentir els rumors sobre una possible dimissió com a president del Barça i cedir el relleu a l'actual vicepresident primer, Jordi Cardoner. “Aprofito per dir a tots aquells que han afirmat que aquesta junta, o jo mateix, estem pensant a dimitir que no tenim la més mínima intenció de fer-ho”, va afirmar ahir durant la reunió ordinària del senat blaugrana –òrgan de caràcter consultiu integrat pels 1.000 socis i sòcies amb més antiguitat al club–. Bartomeu va manifestar que, tant ell com la seva directiva se senten “legitimats per seguir prenent decisions i treballar pel club”. “I també molt il·lusionats i amb força per seguir-ho fent”, va afegir. En aquest sentit, va fer esment a l'ampli suport que va rebre en les eleccions del 2015, així com en l'última assemblea.

Respecte a la marxa esportiva del primer equip, Bartomeu va qualificar l'actual temporada de “molt intensa i plena de contrastos”, fent referència a moments d'eufòria com la remuntada contra el PSG i la victòria al Bernabéu contraposats a la decepció contra la Juventus. També va qualificar d'“extraordinàries” les tres temporades de Luis Enrique al capdavant de la banqueta, i es va mostrar comprensiu amb la decisió del tècnic de no continuar el curs vinent pel desgast que produeix el càrrec. Pel que fa al substitut de l'asturià, no va donar pistes: “No puc donar noms de possibles entrenadors. Treballem per prolongar l'era guanyadora. El club treballa en la planificació de la temporada vinent.”

A banda del primer equip de futbol, va admetre errors en la planificació de la secció de bàsquet. “Però ho estem reconduint”, va indicar. També va elogiar la temporada de les seccions d'handbol i hoquei sobre patins, la classificació per a les semifinals de la Champions del futbol femení i els resultats del futbol formatiu.

Cas DIS

Un dels temes polèmics que es van tractar en el senat va ser la situació judicial del cas DIS, novament d'actualitat després que l'Audiencia Nacional dictaminés l'obertura del judici oral contra el Barça, Neymar, els pares del davanter brasiler, l'expresident Sandro Rosell, el Santos i el mateix Bartomeu. “És molt greu que el jutge, en el seu escrit, dediqui la meitat de les gairebé 50 pàgines a justificar la seva posició, però s'ha vist obligat a prendre la decisió d'obrir judici oral”, va denunciar el màxim mandatari blaugrana en relació amb com s'ha gestat el procés. De fet, considera que tant el Barça com Neymar són “víctimes” del conflicte d'interessos entre el Santos (club d'origen de Neymar) i DIS (l'empresa que tenia un percentatge important dels drets del davanter i que se sent enganyada en l'operació de traspàs). “Farem tot el possible per defensar la nostra innocència i el nostre honor. Lluitarem al màxim perquè es faci justícia, a la qual tots tenim dret”, va assegurar.

Model de club

En el torn per tractar el model de club, el president blaugrana va aprofitar per reivindicar la feina de la directiva: “Alguns sectors posen en qüestió la capacitat d'aquesta junta per dirigir el club i ens acusen de no saber defensar el model i de ser només uns bons gestors. No ens molesta que, tal com està el futbol, se'ns consideri uns bons gestors, però no estem perdent l'essència del model Barça.” En aquest context, Bartomeu va expressar el desig que quan es parli de model s'incloguin altres aspectes a banda del joc. “Que, per descomptat, volem mantenir”, va subratllar. “Forma part de les obligacions d'aquesta junta i de qualsevol altra que hi hagi en un futur tenir un model de gestió responsable, rigorós i sostenible”, va concloure.

FUTUR TÈCNIC

No puc donar noms de possibles entrenadors. Treballem per prolongar l'era guanyadora

CAS DIS

Tant el Barça com el jugador [Neymar] som víctimes d'aquest conflicte d'interessos entre el Santos i DIS

REIVINDICACIÓ

Se'ns acusa de no defensar el model i ser només uns bons gestors, però no estem perdent el model Barça

Defensa l'adhesió del club al Pacte Nacional pel Referèndum

Josep Maria Bartomeu va aprofitar la seva compareixença al senat blaugrana per verbalitzar la defensar l'adhesió del club al Pacte Nacional pel Referèndum que tantes crítiques ha aixecat d'alguns sectors. “Catalunya està vivint un dels moments més decisius de la seva història recent i el Barça no pot donar l'esquena a aquesta realitat”, va destacar. El president blaugrana va voler recordar que la defensa de la democràcia i de la llibertat d'expressió són valors que han acompanyat el Barça des de la seva fundació, i també va insistir que amb l'adhesió no posicionen el club a favor de cap opció.

Bartomeu ha revelat que havien rebut pressions des dels dos bàndols, però la junta ha mantingut el seu criteri: “Hem fet el que havíem de fer, no el que els uns o els altres consideraven que havíem de fer o volien que fessin.”

“Als que diuen que el Barça no ha de fer política, jo els dic que el Barça el que no ha de fer és partidisme. Posicionar-se a favor del dret al referèndum no és ser partidista, és ser barcelonista i catalanista”, va subratllar.

El Pacte Nacional pel Referèndum ja ha rebut més de 400.000 adhesions entre entitats i particulars. El 6 de maig més de 200 voluntaris van recollir signatures de suport al referèndum a les portes del Camp Nou abans del Barça-Vila-real.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)