Barça

Màlaga, l'últim cartutx

El triomf del Real Madrid a Vigo provoca que el Barça necessiti vèncer l'Eibar en la darrera jornada i que els blancs perdin a La Rosaleda per aconseguir el títol, una carambola que rememoraria les dues lligues de Tenerife i la del penal de Djukic

El Màlaga ha sumat 19 dels últims 24 punts que ha disputat

Tretze anys després de la inoblidable aturada de José Luis González a Djukic a Riazor, en el penal més recordat en la història de la lliga, el Barça tornarà a necessitar diumenge que ve una carambola per ser campió, després que ahir el Real Madrid no fallés contra el Celta i assolís una victòria que fa que els de Zidane arribin a la darrera jornada del campionat depenent d'ells mateixos, amb tres punts d'avantatge respecte dels blaugrana, però amb el goal average perdut, després del triomf in extremis dels de Luis Enrique al Bernabéu (2-3). Això vol dir, doncs, que diumenge el Barça ha de guanyar l'Eibar al Camp Nou i esperar que el Real Madrid no sumi cap punt a La Rosaleda de Màlaga, en un partit que ja fa setmanes que està envoltat per la polèmica, després que Míchel González, l'entrenador dels andalusos, assegurés, mig en broma mig seriosament, que ell era més madridista que Jorge Valdano, en referència a les dues lligues que el Tenerife, amb l'argentí a la banqueta, li va servir en safata de plata al dream team de Johan Cruyff. Aquelles desafortunades paraules de Míchel, a més, van anar seguides d'una piulada lamentable d'Abdullah al-Thanique, el propietari del Màlaga. “L'escòria de Catalunya no guanyarà el campionat després d'haver mentit sobre l'entrenador Míchel”, va escriure el xeic qatarià al seu compte de Twitter, uns insults que el Barça va denunciar al comitè antiviolència, que va multar Al-Thanique amb 3.500 euros, “per unes manifestacions de menyspreu dirigides a un equip i a la seva comunitat autònoma de pertinència”. Com era d'esperar, les opinions del tècnic del Màlaga i del propietari del club andalús van encendre totes les alarmes al Camp Nou, ja que difícilment es podrien fer unes declaracions més allunyades de l'esportivitat, i en la prèvia d'un enfrontament que ja llavors s'albirava important, i que ara, després dels darrers resultats, ha passat a ser totalment decisiu per al desenllaç de la lliga.

Missatges de calma

Sigui com sigui, al Barça no li queda més remei que confiar que el Màlaga, tot i no jugar-se res més que l'orgull, farà tot el possible per mirar de superar el Real Madrid, una victòria de prestigi que posaria el colofó a un tram final de temporada espectacular dels andalusos, que han sumat 19 dels últims 24 punts, a banda d'encadenar quatre victòries a La Rosaleda. I és clar, gran part de les aspiracions blaugrana per guanyar la lliga, a més de superar l'Eibar al Camp Nou, òbviament, depenen de la inspiració de Sandro Ramírez, la gran figura del Màlaga i una de les revelacions del campionat, que ha marcat vuit gols en els últims vuit partits que ha jugat i 14 en total. L'exdavanter blaugrana, que va obrir la llauna en el partit contra el Barça de fa 40 dies (2-0), mirarà de capgirar la situació que ell mateix va provocar amb una bona actuació, un regal que ben segur que la seva exafició mai oblidaria. “Tant de bo puguem guanyar el Real Madrid, amb un gol meu, i fer que el Barça sigui campió”, va afirmar Sandro fa alguns dies. “Jo no vull que el Real Madrid celebri la lliga al nostre camp”, hi va afegir Recio, jugador del Màlaga sorgit del planter. “Serà una setmana divertida, ja que sortirem cada dia a la premsa. Podem fotre-li la vida al Madrid... o donar-la-hi”, va opinar l'exmadridista Juankar i ara jugador del Màlaga. Tot plegat, missatges per als que puguin dubtar que l'equip de Míchel, amb diversos exmadridistes a banda de Juankar a la seva plantilla, no s'hi deixarà la pell diumenge per mirar de competir al màxim. El més normal, és clar, és que el Real Madrid s'endugui els tres punts i la lliga, però el cert és que a vegades la lògica desapareix del futbol, i només cal rememorar les dues lligues de Tenerife o la del penal de Miroslav Djukic per recordar-ho.

EL 2-3 DEL BERNABÉU

El Barça té tres punts menys que el Madrid, però el ‘goal average' a favor

FORA DE TEST

El duel arriba farcit de polèmica per les desafortunades opinions de Míchel i d'Al-Thanique

L'ESCOLLIT

La gran esperança és Sandro, que ha marcat vuit gols en els últims vuit enfrontaments

Els precedents, molt favorables al Real Madrid

L'11 de setembre del 1983, el Màlaga va vèncer el Real Madrid de Di Stéfano per 6-2, una golejada d'escàndol que va deixar pas a una espectacular ratxa negativa dels andalusos contra els blancs, que trigarien 29 anys a tornar a perdre a La Rosaleda. Concretament, va ser aquell recordat partit en què el Màlaga de Pellegrini, el Nadal del 2012, va vèncer el Real Madrid per 3-2, amb un gol d'Isco i dos de Santa Cruz, i en què Mourinho va deixar Iker Casillas a la banqueta, contra tot pronòstic, iniciant una polèmica que acabaria amb el porter i gran capità dels blancs fent les maletes. A banda d'aquests dos resultats que diumenge permetrien al Barça poder aspirar a guanyar la lliga, en els últims 34 anys el Real Madrid ha visitat La Rosaleda disset vegades més, amb un bagatge de set empats i deu victòries, amb 37 gols a favor i 16 en contra. La dinàmica, a més, millora per als interessos dels blancs a mesura que passen les temporades, ja que el Madrid ha guanyat nou de les últimes dotze vegades que ha viatjat a La Rosaleda. Els números, doncs, encara compliquen més la carambola que necessita el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)