Barça

Els retocs de Valverde eleven la figura de Rakitic

Indiscutible. El futbolista croat està sent un dels noms propis del nou Barça d’Ernesto Valverde en aquest inici de temporada. Gols, assistències i més protagonisme

L’il·lusionador inici de temporada de Leo Messi està generant una pluja d’elogis constant en els últims partits. L’última exhibició del crac argentí contra la Juve ha obligat a agenollar-se fins i tot la premsa italiana. També la resta de premsa internacional. Europa als peus de Messi. El 10 del Barça suma ja vuit gols aquesta temporada 2017/18. Gols i lideratge. Només quatre futbolistes més de la plantilla han vist porteria en aquest inici de curs: Sergi Roberto, Gerard Piqué, Luis Suárez i Ivan Rakitic. El croat és precisament un dels noms més destacats del nou projecte de Valverde. Costa viure a l’ombra del millor futbolista del món, però Rakitic està aconseguint treure el cap i guanyar-se també la seva part de quota mediàtica. També ell ha rebut elogis entre els culers en aquest inici. Rakitic està en un moment dolç.

L’internacional croat ha seduït Ernesto Valverde. Ho diuen els números. És indiscutible pel tècnic basc. Dins el gran ventall de migcampistes del qual disposa Valverde, Rakitic, de moment, menja a part. No només és el jugador de la zona ampla que més minuts acumula, sinó que és un dels quatre jugadors de la plantilla que no s’han perdut cap minut en la lliga. Ell, Messi, Umtiti i Ter Stegen han disputat els 270 minuts possibles en les tres primeres jornades.

Rakitic també va ser titular en els dos partits de la supercopa d’Espanya contra el Real Madrid i va repetir dimarts en el debut a la Champions contra l’equip d’Allegri. Bàsic en el dibuix de Valverde. Un fix.

Unes molèsties musculars contra Kosova amb la seva selecció el van deixar fora de la llista d’Ante Cacic per al partit contra Turquia, però Valverde el va recuperar contra l’Espanyol. El considera capital. Pel seu desplegament físic i per la seva arribada des de segona línia. Amb el joc de transicions ràpides de temporades anteriors, les virtuts de Rakitic quedaven més diluïdes. Ara, amb l’equip més junt, viu més còmode. El mig del camp torna a ser protagonista.

Rakitic va marcar en la final de Berlín del 2015 contra la Juve i va repetir dimarts contra la vecchia signora. Primer gol de la temporada del croat i primer gol a Europa, més dels que va marcar l’any passat en la Champions, on no va veure porteria. El futbolista croat ja suma, a més, dues assistències de gol, una a Piqué i una a Messi, totes dues en el derbi. Només Jordi Alba n’ha fet més (3).

UN FIX

Ha estat titular en tots els partits oficials, en la lliga, en la Champions i en la supercopa

LA DADA

En la lliga, no s’ha perdut cap minut. En suma 270, com Messi, Umtiti i Ter Stegen

PROTAGONISTA

És el segon màxim assistent de l’equip i un dels cinc que han vist porteria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)