Barça

Dembélé podria costar més del que va deixar Neymar

Pressupost. L’impacte econòmic de la marxa de Neymar és, de moment, de 144 milions i no de 222

En els pitjors dels supòsits podria passar. El francès Dembélé podria costar al Barça més diners dels que Neymar ha deixat a la caixa amb la seva marxa al PSG. L’explicació és senzilla. El Barça va fitxar Dembélé per 105 milions fixos, però el Borussia Dortmund pot ingressar fins a 145 si es compleixen tots els variables.

Pel que fa a Neymar, de moment, l’impacte de la seva marxa al PSG en el pressupost del club és de 144 milions i no de 222, els diners de la seva clàusula de rescissió que va pagar el club francès. Això és així perquè el club, d’aquests 222 milions, ha de descomptar la quantitat del seu fitxatge, que quedava per amortitzar, i també una part de la prima de renovació que ja se li va pagar. Restat això, el benefici comptable és de 188 milions, però encara s’han de descomptar 44 milions més. És la provisió que ha fet el Barça pel cas obert que manté als jutjats amb el jugador i el seu pare. Aquests milions corresponen a la segona part de la prima de renovació que Neymar havia de cobrar abans de marxar i que el Barça no li va pagar, uns diners el club va dipositar en una notaria. La quantitat eren uns 26 milions d’euros nets, uns 44 milions bruts i el cas s’ha de resoldre als jutjats.

Una curiositat, operacions de Dembélé i Neymar a banda, són els 150 milions d’euros que el club té previst pagar en primes de renovació o fidelització en els pròxims anys. 44 ja són els que s’haurien de pagar a Neymar i la resta, tot i que hi ha algun altre futbolista que també percebrà una quantitat en aquest concepte, són majoritàriament per Leo Messi, que, tot i que encara no s’ha fet la foto de la signatura del seu nou contracte, va renovar amb el Barça durant l’estiu passat.

És important mencionar l’important augment de la massa salarial en el pressupost d’aquesta temporada. Els sous passen de 365 milions a 479, i situen la massa salarial respecte als ingressos ordinaris en un 84%, una quantitat massa elevada. La massa salarial, segons el club, es dispara per les renovacions de jugadors com ara Messi, Ter Stegen, Iniesta i Luis Suárez i les ja previstes de Gerard Piqué i Sergi Roberto, jugadors amb què s’ha començat a negociar.

Per fer front a aquest increment de la massa salarial i poder mantenir els millors futbolistes del món i guanyar títols, des del club aposten per dues vies. Una és esportiva i està basada a fer pujar més jugadors del planter al primer equip. La segona consisteix a augmentar els ingressos. En el pressupost d’aquesta temporada, augmenten fins als 897 milions d’euros, sent important en aquest sentit els diners ingressats per la marxa de Neymar al PSG.

Des del club ja treballen en la consolidació d’aquests ingressos per al següent exercici econòmic tot i saber que no hi haurà un ingrés atípic com ara el de Neymar. Des del club es treballa per substituir-lo amb ingressos ordinaris. Un és un nou patrocinador en concepte de companyia aèria del club i un altre és la venda de la samarreta d’entrenament del primer equip de futbol.

A més, ja es preveu que el club recuperarà l’explotació de les botigues de Nike, que tenen uns ingressos d’uns 60 milions d’euros per temporada. Per altra banda, també es calculen ingressar uns 10 milions d’euros més amb el nou repartiment dels ingressos de la UEFA.

MÉS INGRESSOS

Es treballa en la venda de la samarreta d’entrenament i en una línia aèria

MASSA SALARIAL

Està disparada després d’algunes renovacions, i es preveuen les de Piqué i Roberto
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)