Barça

En estat de dolçor

Golejador. El davanter valencià encadena cinc gols en el darrer mes i mig de competició i es col·loca com el tercer màxim anotador de l’equip darrere de Messi i Suárez sense ser titular

5

gols

ha marcat aquest curs

Els davanters viuen del gol i Paco Alcácer està cridant fort a la porta de la titularitat amb una ratxa golejadora destacable: cinc dianes en el darrer mes i mig de competició. El de Torrent va allargar el seu idil·li amb el gol contra l’Sporting Club de Portugal, amb una rematada de cap fantàstica al primer pal amb què va superar Rui Patricio, després d’un servei de córner de Denis Suárez. Els noranta minuts disputats contra els portuguesos van significar la primera aparició d’Alcácer en la lliga de campions aquest curs, ja que en els duels anteriors no va tenir cap oportunitat.

Després del doblet contra el Sevilla i els dos gols en l’eliminatòria de copa contra el Múrcia, va ser l’escollit per ocupar la banda esquerra en absència de Messi, que era a la banqueta. El davanter valencià no va desaprofitar l’ocasió en un partit intranscendent per als blaugrana, però que li va servir per estrenar-se en la competició europea amb el Barça i per ser l’únic jugador de la plantilla que ha marcat en les tres competicions diferents aquest any. “És el primer gol en Champions i espero que continuï la ratxa”, va assenyalar el davanter després de la victòria del Barça.

A les ordres de Valverde, el valencià s’ha retrobat amb el gol i amb la confiança que necessita tot jugador jove quan arriba al Camp Nou i no acaba d’arrencar durant el primer any. “La ratxa de la primera temporada ja no la recorda ningú. Jo ja ho vaig dir en els moments dolents, el davanter viu de ratxes i aquest any he començat bé la temporada, treballant molt en els entrenaments per tenir les màximes oportunitats possibles i aprofitar-les”, va explicar Alcácer. Però aquest curs la dinàmica ha canviat: amb un terç de competició disputat, el 17 blaugrana s’acosta ja a la xifra golejadora que va firmar l’any passat any –8 gols–. A més, el de Torrent és actualment el tercer màxim golejador de la plantilla darrere de Messi (17) i Suárez (6), sent un jugador de la segona unitat però que ha començat la temporada amb la punteria ben afinada i amb un oportunisme que ja va mostrar al València. “Ara estic aprofitant les oportunitats, però tot surt gràcies a l’equip; si jo marco els gols és gràcies a ells, perquè tenen un nivell molt alt. Jugant amb Leo és molt més fàcil. Quan entra Messi canvia tot”, va assenyalar el davanter.

Tot i no gaudir de la confiança cega del tècnic i tenir molt complicat guanyar-se un lloc en l’onze titular dintre del 4-4-2 que ha estat utilitzant Valverde en les darreres jornades, Alcácer sempre aprofita les oportunitats que li està brindant aquest curs. “Quan juga està responent bé i això és bo per a nosaltres. Que sigui titular dependrà del que decideixi el seu entrenador i el seu treball, però està clar que ho està fent bé”, va explicar Valverde sobre el de Torrent després del seu bon partit contra els portuguesos. Les estadístiques il·lustren el bon moment d’Alcácer, que suma cinc gols en 558 minuts, i que ha marcat un gol menys en un terç dels minuts que ha disputat Suárez –6 gols en 1.668 minuts.

El 17 blaugrana està sent molt més decisiu amb Valverde que amb Luis Enrique, ja que poc a poc va acoblant-se al sistema del Barça, molt més associatiu que l’estil de joc amb què va créixer durant la seva etapa a València.

Gols i emocions

El moment dolç que viu Alcácer sobre la gespa segueix un clar paral·lelisme amb la felicitat que reflecteix fora dels terrenys de joc, ja que d’aquí a uns mesos el davanter serà pare d’una nena, de nom Martina, junt amb la seva parella, Bea. D’emocions associades als gols, el valencià n’ha viscut moltes. La seva primera diana amb el primer equip del València va arribar en la presentació oficial del conjunt valencianista –temporada 2011/12–, en una nit que, malauradament, no oblidarà mai. Minuts després d’estrenar-se com a golejador va viure en primera persona la tràgica mort del seu pare mentre sortien de l’estadi de Mestalla, a causa d’un infart. Amb 17 anys, va passar de l’alegria a la més profunda tristesa en pocs minuts. Una tragèdia que ha marcat la seva personalitat i que va accelerar la maduresa que mostra en cada aparició pública. Al seu pare van dedicats tots els gols que marca.

LES DECLARACIONS

El davanter viu de ratxes i aquest any he començat bé la temporada. Estic treballant molt per aprofitar totes les oportunitats
Tot surt gràcies al treball de l’equip, si jo marco és gràcies a ells, perquè tenen un nivell molt alt i així és més fàcil marcar
Paco Alcácer
Quan juga està responent bé i això és bo per a nosaltres. Que sigui titular dependrà del seu treball
Ernesto Valverde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)