El Barça supera amb solvència el Celta (5-0)

Classificats per a quarts. Els blaugrana han sentenciat el partit i l’eliminatòria amb una primera meitat estel·lar en la què la connexió entre Messi i Jordi Alba ha estat la gran protagonista

El Barça estarà demà en el sorteig de quarts de final de la copa (12.30 hores) després de superar clarament el Celta per 5-0 amb una primera meitat quasi perfecta en la què els de Valverde han mostrat la seva millor versió en la temporada. Amb menys de 45 minuts els blaugrana han tingut prou per certificar el passi de ronda amb una actuació estel·lar de la parella Messi-Alba, protagonista en els tres primers gols.

En el minut 12 l’argentí ha obert el marcador després d’una passada del lateral al centre de l’àrea que el 10 no ha perdonat tot i que Sergio ha arribat a tocar la pilota. Sense aixecar el peu de l’accelerador, el Barça ha posat distàncies en el marcador amb el segon gol de Messi després d’una gran triangulació amb Alba. La tenacitat blaugrana ha sorprès un Celta molt nerviós amb la pilota als peus i, especialment, en la zona defensiva. En el minut 31 els dos grans protagonistes de la nit s’han canviat els papers i Messi ha assistit Jordi Alba per a què aquest superés Sergio amb la cama esquerra. Poc després, Suárez aprofitava una greu errada de Sisto per anotar el 4-0 en un mà a mà amb el porter celeste.

El ritme ha caigut per complet a la segona meitat després dels canvis per donar descans a Messi, Iniesta i Piqué. Unzué també ha decidit substituir Iago Aspas en el descans donant l’eliminatòria per perduda. L’entrada de Dembélé i Arnaiz ha despertat el públic del Camp Nou i el francès ha tingut temps per deixar diversos detalls de qualitat. Amb el partit quasi acabat el mateix Dembélé ha centrat un córner amb precisió, que Rakitic, tot sol, ha rematat al fons de la porteria. Els de Valverde han superat amb solvència un partit que s’intuïa perillós.