Barça

La sortida d’Arda Turan, cada cop més a prop

A tocar. L’agent del jugador i representants del Basaksehir es van reunir ahir amb el club blaugrana, tot i que encara no hi ha un acord tancat per la seva marxa

La sortida d’Arda Turan continua sense resoldre’s, encara que cada cop està més a prop. Ja fa dies que el migcampista turc va arribar a un acord amb el Basaksehir d’Istanbul, però les negociacions entre el conjunt otomà i el Barça encara no estan tancades, tot i que tot fa pensar que ben aviat, potser aquest cap de setmana, ho estaran. Ahir a la tarda, de fet, l’agent d’Arda Turan, Ahmet Bulut, es va reunir durant gairebé dues hores a les oficines del Barça amb la presència, entre d’altres, del CEO blaugrana, Òscar Grau, i de dos representants del conjunt turc, per mirar de trobar una solució definitiva. A la sortida d’aquesta trobada, Bulut va assegurar que encara no hi havia res tancat, però es va emplaçar a diverses trobades més per arribar a una entesa, que podria ser imminent.

El més que probable futur equip d’Arda, el Basaksehir, continua apostant per una cessió, que seria, això sí, d’una temporada i mitja, fins al juny del 2019 –el jugador té contracte amb el Barça fins al 2020–, i s’ha mostrat contrari a incloure una opció de compra obligatòria, que és el que desitja el Barça, per recuperar almenys una part de la inversió que va fer pel turc l’estiu del 2015, quan va pagar 34 milions d’euros (més 7 en variables) a l’Atlético de Madrid per ell.

L’altre gran obstacle en les negociacions ha estat l’alt sou del turc. Fins ara, el conjunt d’Istanbul havia ofert assumir la meitat de la fitxa del jugador, però el Barça vol que la quantitat sigui més alta, per desprendre’s d’una gran part o de la totalitat d’una de les fitxes més altes de la plantilla –és el sisè més ben pagat–, i alleugerir d’aquesta manera la seva massa salarial, que no fa altra cosa que augmentar perillosament. El fet que el conjunt turc sigui l’únic que, ara per ara, ha arribat a una entesa amb Arda Turan, que a la vegada d’entrada només preveu aquesta opció com a possible destí, juga en contra del Barça. I és que si alguna cosa ha demostrat fins ara el migcampista de 30 anys, que no ha disputat ni un minut en tota la temporada, és no tenir pressa. De totes maneres, a falta que la seva marxa sigui oficial, a Istanbul ja donen per fet que acabarà sent així, i fins i tot l’entrenador del Basaksehir ja va donar les gràcies públicament al president pel fitxatge.

MÉS REUNIONS

El representant d’Arda, Ahmet Bulut, assegura que hi ha d’haver més trobades

SENSE TRASPÀS

La cessió d’un any i mig és l’opció més probable, i falta veure si li paguen el total de la fitxa

El club vol tenir un control sobre Rafinha

Rafinha és un dels jugadors de la plantilla que té tots els números per abandonar el Barça en aquest mercat d’hivern i, de fet, el brasiler ja ha arribat a un principi d’acord amb l’Inter de Milà. Ara falta que els dos clubs es posin d’acord –els italians estan disposats a acceptar una opció de compra que pujaria als 20 milions d’euros–, però a falta encara d’una entesa, el desig del Barça és no desprendre’s definitivament de Rafinha. Ja amb l’alta mèdica però absent tot el curs per la lesió que es va fer el mes d’abril, la direcció esportiva blaugrana veuria amb bons ulls una cessió perquè el migcampista de 24 anys pugui tenir els minuts que difícilment tindrà aquí aquest curs i continuï amb la seva progressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)