Barça

Quinze jornades per suar

Molt en joc. Amb 45 punts per disputar-se i 7 de marge, els blaugrana han d’afrontar d’aquí al final de lliga menys sortides complicades que l’Atlético, que té, però, un tram final de campionat més assequible

Ja ho va dir molt clarament Ernesto Valverde quan va acabar el partit de diumenge contra el Getafe: “Qualsevol equip ens pot fer la vida impossible. Aquesta lliga encara s’ha de suar molt.” Quinze jornades són encara les que queden, amb un avantatge per part blaugrana de 7 punts respecte al seu immediat perseguidor, l’Atlético de Madrid, que en dues setmanes ha retallat 4 punts, i de 16 respecte al València i 17 respecte al Madrid, que té un partit encara pendent. “Una bona diferència”, com remarcava també diumenge Guillermo Amor, però que convida a no relaxar-se, i menys tenint en compte que d’aquí a menys de vint dies el conjunt colchonero ha de visitar el Camp Nou, on buscarà un triomf que el reenganxaria, llavors sí del tot, a la lluita pel títol.

Abans d’aquest duel directe entre els de Valverde i els de Simeone, però, ni els uns ni els altres ho tindran fàcil per sumar el ple de triomfs en aquestes tres properes jornades. Aquesta mateixa setmana, de fet, el Barça visita l’Eibar, que només ha perdut un dels últims set partits a Ipurua, precisament contra l’Atlético, que tindrà un compromís a priori més fàcil, ja que rep l’Athletic. La següent jornada, però, les tornes canvien, ja que els blaugrana reben el Girona i els colchoneros han de visitar el Sánchez Pizjuán, on en tot aquest curs només ha guanyat el seu rival ciutadà, el Betis. Ja abans del duel a l’estadi del proper 4 de març, que pot marcar l’esdevenir del que queda de lliga, l’Atlético rep el Leganés el dimecres 28 de febrer, mentre que el Barça juga a Las Palmas el dijous 1 de març, cosa que farà que els blaugrana afrontin el duel contra l’Atlético molt més desgastats. Un factor a tenir molt en compte, i més encara després que alguns jugadors assenyalessin l’últim mes tan carregat de partits com una de les possibles causes de la poca frescor que es va veure diumenge.

Un cop superat el duel directe entre tots dos, sembla difícil que es pugui dir que la lliga quedi sentenciada, ja que encara quedaran onze jornades per disputar-se, encara que si el Barça és capaç de sortir-ne havent ampliat la diferència actual de 7 punts, sí que es podria dir que estaria molt ben encarrilada. En el tram final, els blaugrana encara hauran d’afrontar alguns compromisos complicats, com les visites al Pizjuán i Balaídos, i els duels a casa contra el València, el Vila-real i el Madrid, sense oblidar que haurà de jugar als camps d’alguns dels equips que lluiten per la salvació, com el Màlaga, el Dépor i el Llevant, cosa que sempre els fa perillosos. Per la seva banda, a l’Atlético encara li quedarà visitar l’Estadi de la Ceràmica, el Bernabéu, Anoeta i Mendizorrotza, que seran els partits, a priori, més complicats.

Desgast a Europa i la copa

El Barça no reprendrà la Champions fins la setmana vinent, a Stamford Bridge, en l’anada de vuitens de final, mentre que l’Atlético ja ho farà aquesta, al camp del Copenhaguen, en l’anada, això sí, dels setzens de final de l’Europa League. Si tots dos van superant fases, doncs, els colchoneros disputaran dos partits més aquest mes vinent. Els de Simeone, però, ja fa setmanes que descansen en la copa, mentre que els blaugrana encara n’hauran de disputar la final.

EL QUE LI QUEDA AL BARÇA
EIBAR - Barça
Barça - GIRONA
LAS PALMAS - Barça
Barça - ATLÉTICO
MÀLAGA - Barça
Barça - ATHLETIC
SEVILLA - Barça
Barça - LEGANÉS
Barça - VALÈNCIA
CELTA - Barça
Barça - VILA-REAL
DEPORTIVO - Barça
Barça - MADRID
LLEVANT - Barça
Barça - REAL SOCIEDAD
EL QUE LI QUEDA A L’ATLÉTICO
Atlético - ATHLETIC
SEVILLA - Atlético
Atlético - LEGANÉS
BARÇA - Atlético
Atlético - CELTA
VILA-REAL - Atlético
Atlético - DEPORTIVO
MADRID - Atlético
Atlético - LLEVANT
REAL SOCIEDAD - Atlético
Atlético - BETIS
ALAVÉS - Atlético
Atlético - ESPANYOL
GETAFE - Atlético
Atlético - EIBAR
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)