Barça

Coutinho exhibeix la seva millor versió com a assistent

Dues assistències. Contra el València, el migcampista brasiler va encadenar el tercer partit fent passades de gol. En total ja n’acumula cinc en la lliga des que va arribar el gener passat

Els dos gols que el Barça va marcar ahir al València van tenir un denominador comú: Philippe Coutinho. El jugador brasiler va ser l’encarregat de fer l’assistència de gol primer a Luis Suárez i després en el córner que va permetre a Samuel Umtiti fer el tranquil·litzador 2-0. Una valuosa aportació en l’apartat ofensiu que va s’ha mantingut en els últims partits.

De fet, amb el duel d’ahir a València, Coutinho encadena tres jornades fent assistències de gol. Una ratxa que va arrencar en el Sevilla-Barça del 31 de març, precisament en la jugada clau que va permetre empatar en l’últim minut del partit (2-2) i salvar un punt al Sánchez Pizjuán. El gol va ser de Leo Messi, però la passada prèvia havia estat del brasiler, atent a la frontal de l’àrea per veure el moviment de l’astre argentí i cedir-li la pilota en el moment adient.

Fa una setmana, coincidint amb la visita del Leganés a l’estadi, el brasiler va tornar a connectar amb Messi en la jugada del 2-0. Llavors va fer una meritòria passada entre els dos centrals en observar com Messi penetrava entre ells per recollir la pilota i afusellar el porter Cuéllar.

Aquesta visió de joc del migcampista brasiler es va tornar a reflectir ahir actuant com a interior dret. Tot i que se sent més còmode a l’esquerre –ocupat per Iniesta–, es va erigir en un dels jugadors blaugrana més dinàmics en atac, com es va observar en l’1-0 segellat per Luis Suárez. La jugada va néixer amb una cavalcada per la banda de Sergi Roberto. El reusenc va endarrerir la pilota cap a Coutinho, que va filtrar entre les línies una passada deliciosa cap a Suárez, molt encertat a l’hora de definir tal com li venia. Ja en la segona part, es va encarregar d’efectuar el precís llançament de córner que va propiciar el 2-0 d’Umtiti.

Amb les dues d’ahir, el compte d’assistències de gol de Coutinho en els últims tres partits que ha disputat ascendeix a quatre, i en suma una més en el seu global en la lliga. Un registre que reflecteix la incidència que està adquirint en l’elaboració ofensiva des que va aterrar al club procedent del Liverpool coincidint amb el mercat d’hivern. De fet, el seu fitxatge ja va estar considerat com a estratègic pels responsables del club blaugrana, erigint-se en el més car de l’entitat (l’operació voreja els 160 milions d’euros entre fixos i variables). Des de la seva arribada –condicionada pel fet de no poder disputar la Champions– ha participat en 12 partits de lliga i tres de copa, deixat mostres del talent que atresora amb la pilota als peus.

ADAPTACIÓ

Tot i que la seva banda natural és l’esquerra, ahir es va saber moure per la dreta

VISIÓ DE JOC

En l’1-0 de Suárez va reflectir la seva capacitat per filtrar pilotes entre línies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)