Barça

Futbol

Primera divisió

Test de fortalesa a Gijón

El Barça ha de demostrar a El Molinón que té recursos de sobres per compensar l'absència del crac argentí

La rellevància del duel augmenta després que l'equip hagi deixat escapar cinc punts del Camp Nou

La lliga no dóna treva. Sense gairebé temps per digerir el partit de dimecres contra l'Atlético (1-1) ni la lesió de Leo Messi, al Barça ja se li presenta aquesta tarda (16.15 h) una nova cita. Precisament l'absència del crac argentí, que estarà les properes tres setmanes de baixa a causa d'una ruptura a l'adductor de la cuixa dreta, marca la visita a El Molinón, on espera un Sporting –11è en la taula– sempre incòmode al seu feu. Tot i això, amb Messi o sense, la condició de favorit del Barça no varia. Cal enumerar els arguments que ho avalen? Neymar, Luis Suárez, Iniesta, Busquets, Rakitic... Tot i no disposar del millor futbolista del planeta, la plantilla blaugrana té dinamita de sobres per compensar-ho. Ara és el torn de mostrar-ho a la gespa assolint tres punts que adquireixen més dimensió del que és habitual quan tot just s'arriba a la sisena jornada de lliga. I és que la inesperada ensopegada contra l'Alavés (1-2) i l'empat de dimecres contra l'Atlético ja han fet que els blaugrana hagin deixat escapar cinc punts del Camp Nou. Traduït en la classificació, significa estar a tres punts de distància de l'etern rival, el Real Madrid. Queda un món de lliga encara, però convé no badar més per evitar que la situació es compliqui més del previst.

Qui ha de jugar en lloc Messi? És la pregunta que va sorgir tot just després de confirmar-se la lesió de l'argentí. Aquesta vegada les alternatives per acompanyar Neymar i Suárez a la punta d'atac assenyalen dos noms: Arda Turan i Rafinha. Tots dos han demostrat en aquest inici de curs que estan a punt per respondre a l'exigència. En especial el futbolista turc, que l'últim mes i mig està oferint la seva millor versió com a blaugrana jugant a l'extrem. Si fos l'escollit, però, s'hauria de desplaçar a la dreta, el territori natural de Rafinha, com ja es va veure el cap de setmana passat contra el Leganés. De fet, l'hispanobrasiler va ser l'autor d'un dels cinc gols blaugrana a Butarque. Per tant, tampoc li falten arguments per ser l'escollit de Luis Enrique, per a qui la visita a Gijón sempre és especial pel fet de retornar al seu lloc i club d'origen.

Tot i que ahir, en la roda de premsa prèvia a la visita a El Molinón, el tècnic asturià va deixar totes les opcions obertes, no s'espera que canviï el dibuix tàctic com va fer la setmana passada a Leganés, quan va apostar per un 3-4-3 en lloc de l'habitual 4-3-3. Una variació motivada en gran mesura per l'absència de Sergio Busquets per tal de donar-li descans. Aquesta vegada, però, el migcampista de Badia sí que ha viatjat cap a Gijón amb els seus companys una vegada superat el procés gripal que el va obligar a deixar el camp contra l'Atlético quan faltava mitja hora per al final. Llavors el va rellevar André Gomes, però l'expectativa és que avui Busquets estigui en l'onze titular.

Més opcions per triar hi ha en els dos interiors, conseqüència de la intensa feina realitzada per la secretaria tècnica blaugrana durant el mercat d'estiu per potenciar l'anomenat fons d'armari de l'equip. En aquest sentit, l'exigent cita de Champions del proper dimecres contra el Borussia Mönchengladbach pot propiciar la rotació de Rakitic, amb Denis Suárez i André Gomes com a alternatives. I a la rereguarda, la baixa d'Umtiti situa Mascherano i Mathieu com a candidats per acompanyar Piqué a l'eix. Tampoc seria estrany veure Lucas Digne al lateral esquerre per tal de dosificar Jordi Alba.

Pel que fa al plantejament de l'Sporting, anirà encaminat a potenciar la solidesa defensiva, especialment rendible quan juga a casa. De fet, l'equip asturià ha guanyat l'Athletic i el Leganés en els dos partits de lliga que fins ara ha disputat a El Molinón (2-1 en els dos casos). Per a aquesta tarda, Pitu Abelardo recupera una peça important, el migcampista Moi Gómez, que havia estat baixa en les dues últimes jornades per una sobrecàrrega. Qui també té números d'aparèixer com a titular al lateral dret és Douglas, amb la motivació afegida d'enfrontar-se amb els seus excompanys. Ahir el brasiler cedit pel Barça a l'Sporting ja es va entrenar amb normalitat, fet que deixa en una anècdota les molèsties musculars causades per haver dormit en una mala postura durant el trajecte de Vigo a Gijón posterior al partit del passat dimecres.

CALENDARI INTENS

La cita de dimecres contra el Gladbach podria influir a l'hora de dosificar alguns jugadors

ALTERNATIVES

Arda i Rafinha apareixen com els dos clars aspirants a ocupar la plaça de Messi

REREGUARDA

Sense Umtiti, Mascherano i Mathieu opositen per acompanyar Piqué a l'eix

Abelardo: “Altres cops no hi ha estat Messi i han guanyat igual”

Abelardo no creu que la baixa de Leo Messi alteri la condició de favorit del Barça per al partit d'aquesta tarda a El Molinón. “Altres cops no hi ha estat Messi i han guanyat igual. És un jugador desequilibrant, però el Barça té una plantilla extraordinària”, va recordar el tècnic sportinguista, per qui l'equip blaugrana “és un dels millors del món, per no dir el millor”. Per tot plegat, va afirmar que per donar la sorpresa cal que els blaugrana “tinguin un mal dia” i que el seu equip jugui “perfecte”.

A pesar de les ensopegades de les dues últimes jornades de lliga (contra l'Atlético i el Celta), Abelardo va defensar el joc exhibit per l'Sporting i l'actitud mostrada pels seus jugadors: “No es pot parlar de decepció després d'haver sumat set punts i veure com els jugadors es deixen la pell al camp.” A més, va remarcar que “l'afició està amb l'equip”, confiant que avui els ajudi des de la graderia.

A l'hora de referir-se a noms propis, Abelardo entén que aquest sigui un partit “molt motivador” per a Douglas, cedit pel Barça al conjunt asturià i que finalment ha entrat en la convocatòria després de deixar enrere les molèsties als glutis causades per haver dormit en una mala postura. Tot i això, no va precisar si tenia previst fer-lo jugar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)