Barça

El rival

Thorgan Hazard

Amb el futbol a les venes

Thorgan Hazard, el germà petit d'Eden Hazard, s'ha erigit en un dels referents del Gladbach

El seu pare i la seva mare ja van ser futbolistes, i els seus dos germans petits aspiren a ser professionals en el futur

“El meu germà Thorgan és millor jugador que jo. Arribarà més lluny.” Això va respondre Eden Hazard, el 2012, quan li van preguntar pel seu germà petit Thorgan, que, poc després del fitxatge del Duc pel Chelsea, també es va desplaçar fins a Londres, per incorporar-se al filial dels blues. Aquells dos moviments, pràcticament seguits, van omplir de joia els seus pares, que intuïen que el somni de veure els seus dos fills grans jugant plegats a l'elit era ben a prop. Perquè a Bèlgica hi deu haver poques cases on es respiri més futbol que a la dels Hazard. Thierry, pare de les criatures, va arribar a jugar a la segona divisió belga, mentre que Carine també va despuntar amb una pilota als peus, com a davantera, fins que als tres mesos del seu primer embaràs, el d'Eden, va decidir retirar-se. “Va marcar els seus primers gols abans de néixer”, recorda sempre. Perquè, com diu la dita, en un cau de conills, el que fan els pares fan els fills, i els dos germans petits d'Eden i Thorgan, Kylian i Ethan, també aspiren a ser grans futbolistes en el futur.

Sense oportunitats a Londres

El periple de Thorgan al Chelsea, però, va ser efímer, ja que un mes després de la seva arribada va marxar cedit al Zulte Waregem belga. I no li va anar gens malament. Mentre Eden triomfava en la Premier, el seu germà petit va fer el mateix a Flandes, fins al punt de ser designat millor jugador de la lliga. I és que Thorgan va fer 20 gols i 30 assistències en només dos cursos per liderar el millor Zulte Waregem de la història, subcampió de la lliga i de la copa. Bèlgica li havia quedat petita, així que el 2014, i veient la negativa de Mourinho a donar-li una oportunitat al Chelsea –va afirmar que no tenia prou nivell–, Thorgan va acceptar marxar cedit al Gladbach. “Quan era petit els meus ídols eren Zidane, Henry i Ronaldinho, però ara el meu referent és l'Eden. Em fixo en tot el que fa”, va afirmar llavors.

“Estava de vacances i em van dir que ens havien ofert Thorgan Hazard. No el coneixia, però només vaig necessitar veure'l a Youtube per tenir-ho clar.” Així va recordar Lucien Favre, el tècnic del Gladbach, com es va decidir la incorporació de Hazard, que en el seu primer any a Alemanya no va jugar gaire, ja que havia de competir amb talents com ara Xhaka, Raffael, Hermann i Kruse, jugadors que van liderar els poltres fins al tercer lloc. Malgrat això, el belga sempre va tenir la confiança del tècnic, que a l'estiu va demanar la seva incorporació definitiva, motiu pel qual el Gladbach va invertir 8 milions d'euros. L'efecte Favre, però, es va ensorrar en l'inici del curs següent, i al setembre el tècnic va dimitir pels mals resultats, fet que va provocar l'arribada d'André Schubert i, de retruc, l'eclosió de Thorgan Hazard. I això que el belga no va començar amb bon peu, amb unes declaracions contràries al canvi. “No em puc creure que Favre hagi marxat. Sóc aquí gràcies a ell, i teníem una relació excel·lent. Amb Schubert serà molt més difícil, ja que ell té uns altres plans”, va etzibar Thorgan, que desconeixia que estava del tot equivocat. Perquè, tot i jugar poc fins Nadal, a partir del 2016 Schubert el va convertir en indiscutible, els minuts que el mitjapunta necessitava per deixar de ser només conegut per ser el germà petit d'Eden Hazard. De fet, a l'estiu clubs com l'Arsenal i el Leicester es van interessar en ell. Thorgan, però, va decidir quedar-se al Borussia Park, ja amb el 10 a la samarreta, conscient que amb 23 anys el que necessita ara és ser el cap de l'arengada, i no la cua del lluç. Perquè després de la marxa de Kruse de fa dos estius, enguany la baixa més sonada ha estat Xhaka, fitxat per l'Arsenal, un canvi de rols que Hazard no pensa desaprofitar. “Ara som uns altres els que hem d'assumir les responsabilitats”, va manifestar durant la pretemporada. I de moment està complint, ja que el belga acumula ja sis gols i tres assistències en vuit partits. Qui sap si algun dia es complirà la profecia d'Eden i Thorgan el supera. De qualitat i de futbol a la sang, no li'n falta.

Nom de còmic.
El jugador del Gladbach es diu Thorgan en homenatge a una sèrie de còmics molt famosa a Bèlgica, i en què el protagonista es diu Thorgal. Curiosament, en la trama del còmic hi ha un moment en què Thorgal marxa de la seva ciutat a la recerca d'una vida millor per als seus fills, justament el que van fer els pares dels Hazard, que van deixar Bèlgica perquè Eden i Thorgan seguissin la seva formació a les escoles del nord de França.
0
partits
en l'àmbit professional han jugat plegats Thorgan i Eden Hazard. En edat de formació, el primer va jugar al Lens, mentre que el ‘blue' militava al Lilla, l'etern rival dels sang i or. Tot i fitxar tots dos pel Chelsea, mai van poder coincidir, i de moment tampoc no ho han fet amb Bèlgica, ja que Eden es va perdre per lesió l'únic partit en què Thorgan va anar convocat.
6
gols
ha marcat Thorgan Hazard aquesta temporada. És el màxim golejador dels ‘poltres'.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)