Barça

La Champions també és territori de Suárez i Neymar

Doble garantia. Des que juguen plegats, entre l'uruguaià (17) i el brasiler (14) han fet més de la meitat dels gols de l'equip (60) en la màxima competició continental, i són pocs els davanters que els superen

Luis Suárez i Neymar Júnior són dos dels grans noms de la Champions League i, després de Leo Messi, són probablement els dos millors davanters de la competició ara mateix. En absència de l'argentí, a més, la parella que formen l'uruguaià i el brasiler serà també l'arma més perillosa del Barça per enfrontar-se demà amb el Borussia Mönchengladbach, que no perd al seu estadi des del mes de gener. Dissabte passat a El Molinón, sense anar més lluny, entre tots dos van fer tres dels cinc gols dels blaugrana en la victòria.

A Suárez i a Neymar els prova la lliga de campions, i una bona mostra d'això són els seus registres golejadors a Europa des que juguen plegats, o el que és el mateix, des que Luis Enrique va aterrar a la banqueta del Camp Nou. Des d'aleshores, de fet, entre tots dos han marcat més de la meitat dels gols de tot l'equip. Suárez n'ha fet 17 en aquestes poc més de dues temporades, i Neymar, 14. 31 de 60. Si a aquests números s'hi afegeixen els gols de Messi (19), el registre augmenta fins als 50 gols. Al Borussia Park, però, la responsabilitat de cara a porteria serà de Suárez i Neymar, que ja han marcat en aquesta edició de la Champions. Fa dues setmanes en la golejada contra el Celtic al Camp Nou (7-0), l'uruguaià va fer dues dianes i el brasiler, una.

Pel que fa a Neymar, que en la seva primera temporada com a blaugrana –encara sense Suárez i amb Martino com a tècnic– va fer 4 gols en la Champions amb un hat-trick inclòs, la seva eclosió golejadora en la millor competició del món va arribar en la següent. Amb 10 dianes va ser el màxim golejador juntament amb Cristiano Ronaldo i Messi, i, a més, també va marcar en la final a Berlín contra la Juventus. Més discreta seria pel que fa a les estadístiques la temporada passada, ja que només hi va fer tres gols. En aquest sentit, Suárez ha estat molt més regular. En la seva primera temporada al Barça va fer 7 gols en la Champions, i això que va es va perdre quatre partits de la fase de grups per la sanció de la FIFA, mentre que en la segona en va marcar 8.

Entre els millors artillers

Des que és al Barça, és a dir, en les dues últimes edicions de la Champions més una jornada d'aquesta, només Cristiano Ronaldo (27 gols) i Leo Messi (19), han fet més gols que Suárez (17). Després de l'uruguaià, només Müller i Lewandowski, amb 16 gols cadascun, n'han fet més que Neymar (14).

TEMPORADA 2014/15 PSG - Barça
3-2
Neymar (1)
Barça - Ajax
3-1
Neymar (1)
Apoel - Barça
0-4
Suárez (1)
Barça - PSG
3-1
Neymar (1) i Suárez (1)
M. City - Barça
1-2
Suárez (2)
PSG - Barça
1-3
Neymar (1) i Suárez (2)
Barça - PSG
2-0
Neymar (2)
Barça - Bayern
3-0
Neymar (1)
Bayern - Barça
3-2
Neymar (2)
Juventus - Barça
1-3
Suárez (1) i Neymar (1)
TEMPORADA 2015/16 Roma - Barça
1-1
Suárez (1)
Barça - Leverkusen
2-1
Suárez (1)
Barça - BATE
3-0
Neymar (2, 1 de penal) i Suárez (1)
Barça - Roma
6-1
Suárez (2)
Barça - Arsenal
3-1
Neymar (1) i Suárez (1)
Barça - Atlético
2-1
Suárez (2)
TEMPORADA 2016/17 Barça - Celtic
7-0
Neymar (1) i Suárez (2)
XIFRES TOTALS Barça
60 GOLS
Suárez
17 GOLS
Neymar
14 GOLS

REGULARITAT

Des que Suárez és al Barça, només el portuguès (27) i l'argentí (19) han fet més gols que ell
Neymar va marcar 10 gols en la Champions 2014/15, tants com Cristiano i Messi

Sense Messi, tres triomfs el curs passat

X.S.

La lesió que es va fer Leo Messi la temporada passada contra Las Palmas també va obligar el Barça a afrontar un tram de la Champions sense ell. En concret van ser tres els partits de la màxima competició continental que van haver de jugar els blaugrana sense l'argentí, i en tots tres van obtenir la victòria. Amb un paper decisiu, a més, tant de Suárez com de Neymar. Contra el Bayer Leverkusen, triomf (2-1) amb un gol de l'uruguaià i un altre de Sergi Roberto. Al camp del BATE, victòria amb dos gols de Rakitic (0-2) i dues assistències de Neymar. Ja a casa contra els bielorussos, Neymar va fer dos gols i Suárez, a passada del brasiler, un (3-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)