Barça

futbol

champions

‘Willkommen', Marc

Ter Stegen torna, tres temporades després, al Borussia Park de Mönchengladbach fet un home molt més madur com a porter i amb el rol de titular indiscutible sota pals al Barça tant en la lliga com en la Champions

El 3 de maig del 2014 Marc-André Ter Stegen s'acomiadava entre llàgrimes del Borussia Park. En els prolegòmens d'aquell partit contra el Mainz 05, en la penúltima jornada de la Bundesliga d'aquella temporada 2014/15, que el Gladbach acabaria guanyant per 3-1 amb gols de Stranzl, Kruse i Kramer, el club li va fer entrega d'una placa commemorativa amb dos guants i l'escut del Borussia Mönchengladbach, fet que va fondre emocionalment el porter alemany. Habituats a la forta personalitat i als nervis d'acer de Ter Stegen i a la seva versió més gèlida cada vegada que l'encarava un rival en l'un contra un o quan se'l posava a prova des dels onze metres, aquell dia l'afició del Gladbach va poder copsar in situ la seva versió més fràgil, la seva versió més humana. Marc-André, desfet emocionalment damunt la gespa; la seva afició, tot gratitud. Marxava un mite. Al Mönchengladbach des dels quatre anys, Ter Stegen deia adéu al club del seu cor per créixer futbolísticament en una porteria molt més exigent. L'adéu de Víctor Valdés li obria la porta del Barça. L'esperava el millor club del món. El repte era majúscul i la proposta del Barça, irrebutjable. Ara, tres temporades després, Ter Stegen torna a casa. Va marxar amb un somni. Ara aquell nen torna fet un home i com a porter titular indiscutible del Barça. La marxa de Claudio Bravo al City de Guardiola li ha atorgat definitivament aquesta temporada tota la responsabilitat sota els pals. El 9 de desembre de l'any passat, en aquell Leverkusen-Barça de l'última jornada de la fase de grups de la Champions (1-1), Ter Stegen tornava a Alemanya com a porter titular a Europa, i ara torna a casa com a porter del Barça en totes les competicions.

Ter Stegen parlarà avui (18 h), juntament amb Luis Enrique, en la roda de premsa que tindrà lloc al Borussia Park abans de l'entrenament que farà l'equip al mateix escenari que el partit de demà. L'alemany ja va fer d'amfitrió de l'expedició blaugrana en l'última visita al BayArena de Leverkusen, situat a 57 quilòmetres de la seva ciutat natal. En aquell partit la seva família es va desplaçar fins a Leverkusen per gaudir en directe del partidàs de Marc-André. Ell i Messi van ser els dos fonaments de l'empat del Barça a territori alemany que ratificava l'accés als vuitens de l'equip de Luis Enrique com a primer de grup i, de retruc, l'adéu prematur d'un Bayer Leverkusen que va quedar a un gol de la classificació i es va haver de conformar amb jugar l'Europa League. Igual que aleshores, la família i el cercle íntim d'amistats de Ter Stegen serà present demà al Borussia Park. Torna el fill pròdig.

Es dóna la circumstància que no fa encara ni un mes Ter Stegen ja va jugar al Borussia Park. Va ser el 31 d'agost, en una de les últimes aturades de la lliga per compromisos internacionals. El dorsal número 1 del Barça va ser l'escollit per Joachim Löw per defensar aquell dia la porteria de la mannschaft en l'amistós que Alemanya va guanyar per 2-0 contra Finlàndia amb gols de Meyer i Özil.

Ter Stegen arriba a la cita de demà imbatut encara en la Champions després de l'excel·lent debut de l'equip el 13 d'aquest mes al Camp Nou amb golejada contra el Celtic (7-0). En la lliga, l'alemany ha jugat quatre de les sis jornades –s'ha perdut els duels contra el Betis i l'Alavés per lesió– i ha rebut només dos gols, de Correa (Atlético) i Gabriel Pires (Leganés).

La temporada passada Ter Stegen va disputar 10 partits en la màxima competició europea i va encaixar 8 gols, i fa dos anys, en el seu primer curs al Barça, va disputar 13 partits i va rebre 11 gols, i va acabar tocant el cel a Berlín.

AMFITRIÓ

El porter alemany parlarà avui (18h) en la prèvia, juntament amb Luis Enrique

IMBATUT A EUROPA

Arriba al partit contra el Gladbach amb zero gols en contra. En la lliga, sols n'ha rebut dos

RECORD RECENT

Fa menys d'un mes ja va jugar a l'escenari del partit de demà, amb la selecció

L'equip viatja avui cap a Alemanya amb tots els jugadors disponibles

L'expedició blaugrana sortirà aquest matí cap a Mönchengladbach amb els vint jugadors disponibles. Així doncs, els únics que es queden a Barcelona són Leo Messi i Samuel Umtiti, que continuen amb el procés de recuperació de les respectives lesions.

La principal novetat a la llista és la presència d'Aleix Vidal (a la imatge), que havia quedat fora de la convocatòria dels últims quatre partits (Celtic, Leganés, Atlético i Sporting). Això suposa un primer pas per reconduir la situació del futbolista de Puigpelat, tot i que no està gens clar que estigui entre els inscrits per al duel de demà, ja que Luis Enrique ha de descartar dos jugadors. Si no hi ha res estrany, un d'ells serà el tercer porter, Jordi Masip, mentre que la incògnita és qui serà l'altre descartat. Podria ser Aleix, ja que la titularitat de Sergi Roberto al lateral dret sembla assegurada, i encara més després de l'excel·lent actuació que va signar dissabte passat a El Molinón.

Els de Luis Enrique s'entrenaran a partir de les set de la tarda al Borussia Park, l'escenari del partit de demà. Una hora abans, el tècnic blaugrana i Marc-André ter Stegen sortiran en roda de premsa per fer la seva anàlisi prèvia del duel contra el Mönchengladbach.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)