Barça

futbol

champions

Torna l'exigència europea

El Barça, un partit més sense Messi, vol repetir la victòria de la primera jornada per demostrar que l'absència de l'argentí no serà un problema tampoc en els partits més complicats, com els de Champions

El Mönchengladbach és molt fort a casa, on encara no ha perdut aquesta temporada, i a més recupera Raffael

Segon assalt en la Champions. Després de golejar el Celtic, els de Luis Enrique tenen la primera prova fora de casa, i en un estadi que serà més difícil del que sembla. El Barça va demostrar a Gijón que hi ha vida més enllà de Messi, però a Europa és tot bastant més difícil. El Borussia Mönchengladbach intentarà crear problemes al Barça, que ha de demostrar que la lesió de l'argentí no ha de ser més que un estímul. El primer escull sense el millor del món es va superar amb molt bona nota, i Luis Enrique vol que el primer compromís a Europa després de la lesió del millor del món també se superi bé. Des del moment en què el sorteig de finals d'agost va emparellar catalans i alemanys en el mateix grup, van anar caient les advertències sobre el potencial de l'equip d'André Schubert, quart classificat en la Bundesliga. El M'Gladbach arriba dolgut per la contundent derrota que va encaixar a l'Etihad Stadium en la primera jornada, i contra el Barça –que avui estrenarà la tercera samarreta, la verda– vol demostrar que no està al grup per fer bonic, sinó per lluitar per una de les dues places que donen dret a disputar els vuitens. Luis Enrique n'és molt conscient, però vol continuar líder del grup. Per això, el tècnic asturià alinearà un equip amb molts homes forts de la plantilla. Tot i haver-se endut els vint homes que té disponibles –només es van quedar a Barcelona Samuel Umtiti i Leo Messi, lesionats–, Aleix Vidal té tots els números per quedar-se per cinquè partit consecutiu fora de la llista, acompanyant Jordi Masip, el tercer porter de l'equip blaugrana.

Per això, i perquè està en un estat de forma espectacular, Sergi Roberto serà el lateral dret un cop més, i Piqué i Mascherano ocuparan l'eix de la defensa. A la banda esquerra, Lucas Digne podria tornar a jugar després de fer-ho dissabte contra l'Sporting, tenint en compte que Jordi Alba va encadenar tres titularitats seguides. Sergio Busquets, que va descansar una estona a El Molinón, Iniesta i Rakitic, que no van jugar ni un minut, tenen el lloc gairebé assegurat al mig del camp, igual que Neymar i Luis Suárez al davant. El dubte, de nou, serà l'acompanyant del brasiler i l'uruguaià, el que farà de Messi. Lucho podria tornar a apostar per Rafinha, que tan bon resultat li ha donat en els últims partits, sobretot a Leganés i Gijón, amb dos gols inclosos. L'altra opció seria Arda Turan, tot i que l'entrenador blaugrana prefereix que jugui el jove brasiler a cama canviada.

I sota els pals, segur, Marc-André ter Stegen. L'alemany torna a casa per primera vegada des que va marxar, l'estiu del 2014. Va abandonar el Borussia Park amb llàgrimes als ulls, emocionat, fa tres temporades, i avui segur que rebrà una gran ovació. El porter blaugrana s'enfrontarà amb el club de la seva vida, però durant 90 minuts tindrà el cor de color blaugrana. En cap moment, però, ha amagat com d'especial serà el partit d'aquesta nit, tot i que, com a bon alemany, no deixarà que l'afectin les emocions.

El M'Gladbach ha recuperat la confiança després d'encadenar dues derrotes, contra el Friburg i el Manchester City, amb set punts de nou possibles en la lliga. A més, la baixa de Leo Messi i els seus números a casa els donen una mica més d'esperança. Els de Schubert no han perdut al seu camp encara aquesta temporada, però és que la ratxa s'allarga més enllà. El Borussia Mönchengladbach ho ha guanyat tot a casa des de finals de gener. El Dortmund va ser l'últim equip capaç de vèncer el rival avui del Barça, el 23 de gener. Des de llavors, el Borussia Park només ha vist victòries del seu equip, i esperen que aquest vespre el Barça no trenqui aquesta ratxa. La recuperació de Raffael també és un dels motius que donen esperances als alemanys. El brasiler, que s'ha recuperat d'unes molèsties musculars, és una de les peces importants del conjunt de Schubert, i acompanyarà Thorgan Hazard, l'altra referència atacant del Mönchengladbach.

LATERALS

Sergi Roberto té el lloc gairebé assegurat i Digne també podria repetir titularitat

DE GALA

Busquets, Rakitic i Iniesta formaran el mig del camp després de descansar en la lliga

RAFINHA O ARDA

El brasiler arriba en un bon moment, però el turc també ha fet bons partits

Skomina i aquell 0-3 contra el Bayern

L'eslovè Damir Skomina (40 anys) serà l'àrbitre del partit d'avui entre el Gladbach i el FC Barcelona. Internacional des del 2003 i present en l'última Eurocopa de França, es dóna la circumstància que Skomina ja ha xiulat el conjunt blaugrana contra un equip alemany en la màxima competició europea. El precedent no és positiu. Va ser la temporada 2012/13 en aquella fatídica eliminatòria contra el Bayern de Munic de Jupp Heynckes. El Barça havia perdut 4-0 en l'anada a l'Allianz i en la tornada al Camp Nou, amb Skomina de testimoni, aquell Barça de Tito Vilanova va perdre per 0-3.

Schubert: “Ens hauria agradat veure Messi al Borussia Park”

Leo Messi no estarà avui a la gespa del Borussia Park per lesió, però això no va impedir que ahir fos igualment protagonista en la compareixença d'André Schubert: “Mai pots estar content amb la lesió d'un jugador. Ens hauria agradat veure Messi al Borussia Park. Però el fet que no jugui tampoc farà canviar la nostra manera d'afrontar el partit”, va advertir el tècnic del Mönchengladbach. Schubert va ser políticament correcte en valorar l'absència del millor futbolista del món, i no va dubtar a elogiar una peça del del trident que sí que jugarà, Neymar, a qui va qualificar de “fora de sèrie”. De Ter Stegen, un dels altres noms propis del partit d'avui, va assegurar que “és un dels millors porters del món en aquests moments”. “És divertit provar-te contra equips d'aquest nivell. No ens sentim intimidats. El que farem és mirar de disfrutar”, va afegir Schubert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)