Barça

la contracrònica

Una competició sense contingut

La supercopa s'ha convertit en un bunyol que incomoda a parts iguals Barça i Espanyol
Segueix sent un ham per jugar amb la innocència dels petits que pensen veure als seus ídols

Fa molt de temps que la Federació Catalana de Futbol lluita per fer digne la seva competició de capçalera. Ha buscat nous formats, noves idees i fórmules, però el resultat continua sent el mateix: insuls, insípid, sense cap mena de sabor per molt d'edulcorant que se li vulgui afegir. Busques i remenes i falta contingut, prestigi i fonaments per creure's el torneig. Per començar, un dels equips, el Barça, no es pren seriosament la competició. Els blaugrana tenen les seves raons. Un reguitzell de lesionats i l'afegitó d'un calendari infernal obliguen a fer mans i mànigues per evitar una nova lesió inoportuna en una supercopa de Catalunya que no serveix per enlluernar als seus socis ni aficionats. Luis Enrique sap que l'èxit o el fracàs depèn de la lliga i la Champions. El que és trist és que ara mateix la supercopa Catalunya no és ni un aperitiu d'aquells que obren l'apetit. És una competició descafeïnada que només serveix per jugar amb la innocència dels nens. “Ara veurem en Messi, papa?”, preguntava un noi al seu pare prop de l'estadi. La resposta no podia ser més devastadora: “No ve.”

Al seu torn, l'Espanyol viu el seu camí paral·lel. No té un calendari tan atapeït com els seus veïns i això li permet portar gran part dels seus millors futbolistes. Una manera de dignificar una competició que tampoc es creuen els blanc-i-blaus. L'equip perico se sent una comparsa absurda d'aquest joc en què s'ha convertit la supercopa de Catalunya. Es fan molts escarafalls previs. Molta pirotècnica a signar documents i presentacions. Uns paràmetres previs que després el Barça no pot complir i en això l'Espanyol se sent traït. La federació es fa una mica l'indignada en les hores prèvies. Un gest polític per acontentar els blanc-i-blaus i no fer gaire mal als blaugrana. Al final, més que ser la festa del futbol català, la supercopa de Catalunya, es converteix en un bunyol que incomoda a parts iguals els dos clubs finalistes. I quan les dues entitats se sentes estranyes, els aficionats no acaben d'entendre el valor del que hi ha en joc i el trofeu no serveix per il·luminar les vitrines alguna cosa s'està fent malament.

El mirall de la competició també es reflecteix a la grada. L es entrades estaven venudes, però el Nou Estadi de Tarragona no es va omplir ahir tot i arribar a 12.810 espectadors. Una bona entrada que no va ser suficient per trencar el silenci ambiental. Els aficionats intentaven trencar la fredor del partit fent l'onada. La quietud del partit contrastava amb la megafonia passada de voltes del Nou Estadi i, per a l'ocasió, la Federació, va creure adient que la prèvia del partit fos a càrrec de l'speaker del Camp Nou. El del Nàstic, el titular del camp, va quedar per a coses menors. Per fer més esperpèntica la competició, la invasió de camp final va ser l'epíleg d'una final de costellada.

En mig del caos, el president de la Federació Catalana encara afegia més buidor amb el seu discurs de mínims. Cap retret al Barça per haver incomplert el reglament. “L'alineació és la que és. El Barça posa el que té i estic content pel futbol català de poder celebrar aquesta final”, explicava el mandatari, que deixava clar que el format actual de supercopa continuarà intacte “Serà el mateix i buscarem dates per jugar-la.” Més feina té Subies amb la informació que va destapar el portal El Món. El digital va trobar presumptes irregularitats en les actes de la federació en les darreres votacions.“Tothom que ha entrat en les assemblees ha entrat amb certificats oficials, que són els que demana la llei, i és la feina que ens demana la federació. Nosaltres som una entitat seriosa i no es pot dubtar de la federació”, es defensava Subies, que hi afegia.“Som una entitat privada i hi ha una campanya contra nosaltres i ara cada dia hem de desmentir situacions perquè volem fer-nos professional al president”.

Per la seva banda, el conseller delegat de l'Espanyol, Ramon Robert, va traslladar als dirigents del Barça i de la federació catalana el seu enuig. “Teníem un compromís, que era venir amb uns requisits pactats, i els hem complert. Però el que volem és que es faci per les dues bandes”, subratllava Robert, que reclamava, a diferència de Subies, un canvi en la supercopa. “Això s'ha de replantejar. Hi ha acords pactats i documents signats per fer bé la supercopa i ara ens trobem aquesta situació.”

El tècnic del Barça, Luis Enrique, es va defensar de les crítiques per la seva convocatòria d'ahir, en què només hi havia sis jugadors del primer equip. “Aquest és un món de crítiques. El millor exemple que ens hem pres seriosament una competició és veure com ha jugat aquí el Barça. Amb ritme, amb intensitat, fent un bon partit. Ens hauria agradat portar més jugadors del primer equip, però jo he de mirar el millor per al meu club”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)