Barça

futbol

comité de competició

La federació retreu l'actitud d'alguns jugadors del Barça i els acusa de fingir

Comitè de Competició. El València ha estat multat amb 1.500 euros i un advertiment de tancament de Mestalla

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha retret l'actitud dels jugadors del FC Barcelona que dissabte passat, a Mestalla, van protagonitzar l'incident amb el públic del València després del gol que els donava la victòria en l'últim minut. Aquest organisme ha acordat també multar amb 1.500 euros el València CF, a qui adverteix de clausura del seu estadi. “Sense que res justifiqui o empari la indecorosa reacció d'una sèrie d'energúmens, no ha de passar-se per alt el reprobable comportament que mostren alguns jugadors del F.C. Barcelona en dirigir-se amb certs gestos i expressions cap al públic durant la celebració del gol que acabaven d'anotar”, diu la resolució del Comitè. “Tampoc no constitueix precisament un exemple d'esportivitat l'exagerada reacció d'alguns jugadors del referit club que, sense haver-los arribat a tocar cap ampolla, simulen o fingeixen de forma simultània haver estat copejats igualment per un objecte molt més contundent que l'ampolla que toca a un sol d'ells”, manifesta també.

L'àrbitre del partit, el navarrès Alberto Undiano Mallenco va reflectir en l'acta que “En el minut 89, estant el joc detingut i quan els jugadors del FC Barcelona celebraven un gol anotat pel seu equip, van ser llançades des d'un dels fons de l'estadi diverses ampolles, impactant una d'elles en el jugador número 11 del FC Barcelona Don J. Neymar da Silva Santos. L'esmentat jugador va poder continuar el partit sense necessitat de ser atès”. 

El València va presentar al·legacions i el Comitè en la seva resolució indica que encara que el llançament de les ampolles no va produir lesions ni va interferir el desenvolupament del joc “constitueixen uns fets amb risc de produir les meritades i indesitjables conseqüències”.

“Ni uns ni altres fets haurien de produir-se en una competició esportiva, en la que hauria d'imperar en tot moment el recíproc respecte i bona relació entre jugadors i aficionats”, afegeix el Comitè de Competició, que la “provocació prèvia” a la que es refereix el València “no pot operar amb el pretès efecte atenuant ni, molt menys, exculpatori de responsabilitat”. “Això és així, en primer lloc, ja que el referit comportament poc exemplar d'alguns jugadors del F.C. Barcelona els desqualifica i ridiculitza per si sols. Però és que, a major abundància, insistim en que res, absolutament res, justifica una reacció violenta per part del públic”, precisa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)