Barça

“Messi és el millor, és igual un premi amunt o avall”

Luis Enrique. El tècnic asturià avisa que el Màlaga té “una confiança esclatant” per la bona ratxa de resultats, assegura que no el preocupa situar-se líder i lloa l'astre argentí

Torna la lliga i Luis Enrique vol que la concentració dels seus homes estigui al màxim. Els partits de després d'una aturada són tramposos, i el tècnic asturià hi posa “una atenció especial”. El rival d'avui, un Màlaga perillós, segons el preparador de Gijón. “El partit no tindrà res a veure amb els últims enfrontaments, perquè tenen un entrenador nou; però tenen una ratxa molt bona de resultats i una confiança esclatant. No necessiten crear gaire per generar perill. Segurament jugaran replegats i intentaran fer-nos mal al contraatac”, va afirmar Luis Enrique, que va celebrar la recuperació d'efectius. “Recuperem Piqué i Alba, però també Mathieu. Totes les altes són importants, sobretot perquè arrossegàvem setmanes amb moltes baixes. No estan al 100%, però sí que poden jugar”, va explicar el tècnic, que va confirmar la titularitat de Paco Alcácer: “Serà una gran oportunitat per a ell, perquè només pots marcar si tens minuts. Serà titular, però el seu objectiu, com el de tots els jugadors, és que l'equip guanyi, no només marcar gols. Segur que farà un gran partit.”

El valencià acompanyarà, doncs, Messi i, segurament, Neymar, que està “acostumat” a jugar després de llargs viatges, i Luis Enrique va assegurar que està a plena disposició per avui. També l'argentí està preparat per tornar a competir amb el Barça, perquè, segons el tècnic, està “igual que Mascherano, tan bé com abans de marxar”. Esplaiant-se sobre el 10, no va voler parlar de la seva renovació, però espera veure'l molt temps més de blaugrana. “Me l'imagino molts anys al Barça. Seria una història molt bonica que acabés la seva carrera com a número 1 a l'equip que li va donar l'oportunitat quan era petit”, va afirmar l'asturià, a qui no li interessen els premis, ni tan sols la Pilota d'Or. “Que Leo Messi és el millor està fora de dubte. Per mi és el millor de tots els temps, és igual un premi amunt o avall”, va etzibar.

Ni el lideratge ni el derbi

El Barça es podria situar líder aquest vespre, però depèn del resultat del derbi madrileny. “Si guanyem, el veuré, segur”, va dir ahir Luis enrique, que té clar què vol que passi: “Vull que perdin tots dos. Sé que ho dic sempre, no sóc original, però potser algun dia pot arribar a passar.” L'asturià, però, només pensa en el seu partit: “Confiar a ser líders? Només confio a guanyar els tres punts, a fer un partit complet contra el Màlaga. Si guanyem els tres punts i els resultats es donen, oli en un llum.”

Tot i la possibilitat d'encapçalar la taula al final d'aquesta jornada, Luis Enrique creu que no es poden treure conclusions: “El nostre calendari no ha estat fàcil, però això no vol dir res en una competició com la nostra. Amb un calendari tan carregat, no podem treure conclusions, perquè queda moltíssim.”

MESSI

“Seria bonic que acabés a l'equip que li va donar l'oportunitat quan era petit”
“Serà titular, però el seu objectiu és que l'equip guanyi, no només fer gols”

“M'interessa que es recuperi bé”

Andrés Iniesta és l'ocupant més il·lustre de la infermeria del Barça i Luis Enrique vol tornar a disposar del manxec, però va deixar clar que ningú ha marcat el clàssic com a data límit: “M'interessa que es recuperi el millor possible, i va més ràpid del previst, però no pressiono mai els metges, els fisioterapeutes ni els jugadors perquè algun jugador torni per a un determinat partit. No crec que sigui decisiu que hi sigui en un partit o en un altre.”

“L'acord amb Rakuten està a l'altura del club”

Luis Enrique acostuma a parlar només de coses relacionades amb l'aspecte esportiu del Barça, però ahir no va poder evitar parlar sobre la notícia de la setmana en clau blaugrana, l'acord de patrocini amb Rakuten. El tècnic asturià va comparar el moment actual del negoci del futbol amb la seva època de jugador i, a més, va celebrar l'acord entre el Barça i l'empresa japonesa. “És un acord que està a l'altura del club, és molt positiu i és una gran noticia per a tots els culers. El futbol està en una constant evolució. Imagina't, a la meva època no hi havia patrocinador, i ara mira quines xifres es mouen.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)