Barça

Dia de retrobaments

El Barça reprèn la competició després dels compromisos de les seleccions amb la recuperació de peces clau com ara Gerard Piqué i Jordi Alba

L'atacant valencià ocuparà la plaça del sancionat Luis Suárez amb l'objectiu d'estrenar-se com a golejador amb la samarreta blaugrana i treure's un pes de sobre

Una vegada resolts els compromisos de seleccions, el Barça reprèn avui una marxa que ja no s'aturarà fins al Nadal. En total seran deu partits, començant per la visita d'aquesta tarda (16.15 h) del Màlaga al Camp Nou. Una cita que es presenta amb la bona notícia de l'esperat retorn de referents com ara Gerard Piqué i Jordi Alba una vegada recuperats de les respectives lesions. Tots dos es van lesionar el 19 d'octubre coincidint amb la visita del Manchester City al Camp Nou, i han aprofitat aquests últims tretze dies sense competició de clubs per acabar de fer net. De fet, aquests darrers dies ja s'han reintegrat a la feina de grup, igual que Jérémy Mathieu, a qui també se l'espera dins la llista de convocats que el club ha d'anunciar aquest matí. D'aquesta manera, la infermeria blaugrana es va buidant, tot i que Andrés Iniesta i Samuel Umtiti encara hi estaran algunes setmanes més amb l'expectativa d' arribar al clàssic del 3 de desembre.

La recuperació d'homes com Piqué i Alba permet avançar canvis a la rereguarda blaugrana i que s'estendran també a la línia ofensiva amb un nom destacat: Paco Alcácer. El davanter valencià s'encarregarà d'ocupar la plaça de Luis Suárez, absent avui en completar el cicle de cinc targetes grogues. El mateix Luis Enrique, desviant-se de l'hermetisme habitual, va confirmar la presència d'Alcácer en l'onze titular i li va voler restar pressió assegurant que l'objectiu “no és que marqui, sinó que l'equip guanyi”. Tot i això, que el davanter de Torrent s'estreni com a golejador amb la samarreta del Barça s'adverteix com l'única solució perquè s'alliberi de l'ansietat que crea la situació.

Per aconseguir-ho, disposarà dels millors socis al camp, començant per Messi. L'argentí es va reincorporar a la disciplina blaugrana dijous, amb la moral reforçada pel fet d'haver conduït l'albiceleste al triomf en el duel vital contra Colòmbia. Les coses també li van anar bé a Neymar amb la canarinha. Tot i això, el brasiler tot just ha fet un entrenament amb el Barça aquesta setmana –ahir divendres–, i hi ha la possibilitat que aquesta tarda pugui tenir descans.

La jornada, però, no convida a fer gaires retocs a l'equip a banda dels estrictament necessaris. I és que hi ha moltes possibilitats d'acabar el dia al capdavant de la classificació. La combinació és clara: guanyar el Màlaga i esperar una derrota del Madrid contra l'Atlético en el derbi madrileny que es jugarà al Vicente Calderón a tres quarts de nou del vespre. Això permetria al Barça ser líder amb un punt de marge respecte a l'etern rival.

Com és habitual en aquests casos, el missatge de Luis Enrique és concentrar-se en el Màlaga abans de girar la mirada cap el derbi madrileny. L'equip andalús, desè en la taula, apareix com un rival assequible, gairebé idoni per reprendre la competició després de l'aturada per a les seleccions. De fet, amb un balanç de dos empats i tres derrotes, és el segon pitjor equip del campionat a domicili. A més, arriba al Camp Nou amb una llarga llista de baixes: Keko, Recio, Weligton, Kuzmanovic i Charles, per lesió, a banda de la de Camacho per sanció. L'única alegria per al seu tècnic, Juande Ramos, ha estat la recuperació del defensa Llorente, així com el bon moment d'un exblaugrana, Sandro, que avui es retroba amb els seus excompanys.

Pel que fa a Luis Enrique, veu com s'alleugen els maldecaps a la defensa amb el retorn previst de Piqué i Alba. Les travesses, doncs, és traslladen de nou al mig del camp, repetint-se la incògnita de les últimes setmanes: qui ocuparà la plaça d'Iniesta a l'interior esquerre? Arda i Denis Suárez apareixen com els dos principals candidats –amb Rafiha també a l'expectativa– i en aquesta sana competència el jove gallec ha fet un pas important gràcies a la darrera actuació signada contra el Sevilla. De fet, la seva aportació va ser molt important a l'hora de generar la remuntada blaugrana al Pizjuán (1-2).

LIDERATGE A L'ABAST

Els blaugrana se situaran primers si guanyen i el Madrid perd contra l'Atlético

OPORTUNITAT

Alcácer disposarà de minuts per buscar el gol i alliberar-se de qualsevol neguit

RIVAL LIMITAT

El Màlaga aterra al Camp Nou amb un pobre balanç a domicili i castigat per les baixes

Neymar, apercebut de suspensió

Amb quatre targetes grogues acumulades des de l'inici del campionat, Neymar està a només una de completar el cicle. Un escenari condicionat per la presència a l'horitzó proper (3 de desembre) del clàssic contra el Madrid. Una cita que és prioritària.

En cas que el brasiler veiés avui una groga, es perdria el partit de lliga de la setmana que ve (diumenge, 27 de novembre) contra la Real Sociedad a l'estadi d'Anoeta. En cas contrari, hauria d'anar molt en compte de no veure-la en el duel contra el conjunt txuri-urdin, que precedeix el clàssic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)