Barça

El protagonista

El futbolista multiús

Els barcelonistes van marxar del Camp Nou emprenyats pel resultat i perquè aquesta temporada guanyar a casa està costant més del que és habitual. Dels sis partits disputats, no s'han sumat els tres punts en tres (Alavés, Atlético i Màlaga). Tampoc van poder veure jugar Messi ni Luis Suárez, així que amb poques coses positives podien tornar cap a casa. De fet, es podria dir que amb només una, i és la reaparició de Gerard Piqué al centre de la defensa. La seva recuperació és una grandíssima notícia per a l'equip ara que arriben partits molt importants: la visita Glasgow i a Sant Sebastià i el clàssic contra el Real Madrid al Camp Nou. El central va demostrar que està absolutament recuperat de l'esquinç al lligament lateral extern del turmell dret que es va fer en el partit contra el Manchester City.

Piqué hauria pogut completar la seva setmana gran si hagués marcat el gol que hagués fet caure el mur plantejat per Juande Ramos. Dimecres, el president Josep Maria Bartomeu va reconèixer que Piqué va tenir una participació rellevant en l'acord signat amb Rakuten, perquè va ser ell qui va organitzar el sopar a Califòrnia a casa del fundador de l'empresa japonesa, Hiroshi Mikitani, que és amic del futbolista, i ahir tornava a l'onze titular després de tres setmanes de baixa. Presidenciable en el futur, de moment, al camp segueix sent un líder imprescindible per a l'equip. La seva empenta ahir va ser clau per intentar sacsejar un partit en què el Barça va estar faltat d'idees i inspiració. Malgrat ser defensa, Piqué va estar en la majoria de jugades amb perill que va crear el Barça durant tot el partit. En el minut 10 Kameni va començar a amargar-li la tarda amb una gran aturada en una rematada després del llançament d'un córner.

I com que en defensa no tenia gaire feina perquè només havia de tenir controlat l'exblaugrana Sandro, en els minuts finals se'n va anar cap amunt, com ja havia fet a Vigo. És la millor alternativa per jugar a la desesperada. Piqué també va acabar força desesperat amb l'àrbitre De Burgos Bengoetxea, a qui va reclamar un penal de Mikel Villanueva, que el va agafar clarament dins de l'àrea. Era ja cap al final del partit. I encara més decisiva va ser l'equivocació que va tenir quan li va anul·lar erròniament un gol per un fora de joc d'André Gomes en la rematada prèvia i ell havia marcat a porta buida després de recollir el refús: Rosales trencava la posició incorrecta. I també es va queixar de les constants pèrdues de temps del porter camerunès.

Amb el partit ja acabat i amb la pèrdua dels dos punts, es va erigir en portaveu de l'equip amb un discurs sincer i dur: “És preocupant que haguem perdut tants punts a casa.” I no es va excusar en les baixes que tenia l'equip, com les de Messi o Luis Suárez: “Som el Barça i no ens podem excusar en això. Tenim jugadors que valen molts diners i un pressupost que és una barbaritat si el comparem amb el del Màlaga.”

1
passada de mèrit bona.
2
passades de mèrit dolentes.
12
pilotes recuperades.
0
pilotes perdudes.
4
faltes comeses.
0
faltes rebudes.
4
rematades.
0
gols. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)