Barça

Neymar, advertit tant a la lliga com a la Champions

Targetes grogues. El brasiler ha estat amonestat dues vegades a Europa i quatre a la competició regular, i perilla el clàssic d'aquí a dues jornades

Hi ha futbolistes més acostumats que d'altres a veure targetes, i n'hi ha que es perden diversos partits durant la temporada per culpa de les sancions per acumulació de grogues. Acostumen a ser jugadors de tall defensiu, de destrucció del joc, però al Barça passa ben bé al contrari. El blaugrana que més targetes grogues ha vist aquesta temporada és Neymar, amb clara vocació ofensiva i que és un dels que més faltes rep, tot i que no sempre les assenyalen. El brasiler ha rebut ja sis targetes, i només dues d'aquestes per accions purament del joc: contra el Manchester City va ser amonestat per una falta a Raheem Sterling i contra el Sevilla, per una falta a Franco Vázquez. Les altres quatre han estat per haver discutit amb els rivals o per haver protestat o insultat l'àrbitre, com en el partit contra el Borussia Mönchengladbach.

Les xifres de Neymar parlen per si soles: 14 partits jugats, sis grogues. I ara, dues jornades abans de rebre el Madrid al Camp Nou, Neymar està a només una groga d'haver de complir un partit de sanció. Luis Suárez ja el va complir contra el Màlaga dissabte i arribarà net al clàssic del 3 de desembre, però a Neymar no li queda marge per forçar-la i assegurar-se la presència contra els blancs. Diumenge contra la Reial Societat, Neymar haurà d'anar amb molt de compte per no rebre la cinquena groga que el deixi fora de joc per al partit més important que li queda al Barça fins a final d'any. Per assegurar-ho, Luis Enrique podria reservar-lo a Anoeta, però els precedents no fan pensar que sigui una bona idea.

El perill de suspensió, però, no és només a la competició regular i de cara al clàssic, sinó també a Europa. Ney ha vist ja dues grogues en les quatre jornades disputades, i està a només una de complir cicle. Si el Barça resolgués aviat el partit contra el Celtic, seria un bon moment perquè el brasiler forcés l'amonestació per complir la sanció en la darrera jornada i així passar net als vuitens de final. Si no, caldrà afinar la precaució de nou.

NEY, EL NÚMERO 1

És el blaugrana que més grogues ha vist: quatre a la lliga i dues a la Champions
Haurà d'anar amb compte a Anoeta si vol jugar el clàssic d'aquí a dues setmanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)