Barça

Ni el 9, ni els nous

Sense punteria. Cap dels fitxatges del Barça ha marcat encara en partit oficial. Tots ells van veure porteria el curs passat amb els seus equips, fins i tot homes eminentment defensius com Digne i Umtiti

L'empat sense gols contra el Màlaga de dissabte va significar el primer partit oficial de la temporada 2016/17 en què el FC Barcelona es va quedar sense marcar (supercopa de Catalunya contra l'Espanyol al Nou Estadi al marge). Feia quaranta-vuit partits consecutius que el Barça no es quedava a zero actuant com a local al Camp Nou. A l'equip li va faltar dolçor en el joc, però va generar infinitat d'ocasions i va rondar amb assiduïtat la porteria del conjunt entrenat per Juande Ramos; però Kameni va estar incommensurable. Res de nou. El porter camerunès acostuma a fer-se gegant quan s'enfronta al Barça i dissabte va tornar a fer un partidàs sota pals com gairebé sempre que visita el Camp Nou. Les absències per sanció i per indisposició de Luis Suárez i Leo Messi també van pesar moltíssim. Qualsevol equip es ressentiria de no poder comptar amb els seus dos màxims realitzadors. També el Barça. Però les paraules de Piqué després del partit conviden a fer una reflexió. “Som el Barça i no ens podem excusar en les baixes. Tenim jugadors que costen molts diners i hem de rendir tots”, assenyalava el central. Després d'una enorme actuació damunt la gespa, savi un cop més davant els micròfons.

Amb dues de les peces del trident fora de combat, Neymar va assumir galons però no va encertar tampoc a superar Kameni. Tampoc Paco Alcácer. L'exvalencianista va tornar a desaprofitar una enorme oportunitat per reivindicar-se: cap rematada de perill entre els tres pals del de Torrent en els 90 minuts. La temporada passada havia marcat 13 gols en la lliga amb el València (2 en la copa) i fa dues temporades n'havia fet 11. La porteria de Mestalla la veia gran; la del Camp Nou la veu petita. Com a mínim, això és el que diuen fins ara els números. A Alcácer fa setmanes que se'l comença a veure sobrepassat per l'ansietat. El Barça el va fitxar per fer gols com a alternativa puntual al trident i, ara per ara, res de res. Contra el Dépor la mala sort es va acarnissar amb el dorsal 17 del Barça, però en la resta de partits en què ha participat se l'ha vist encara desubicat.

La falta de punteria de Paco Alcácer és plausible i és l'exemple més evident d'una realitat: s'ha fitxat, i bé, en clau de fons d'armari, però a l'armari de moment no hi ha gol. Cap dels fitxatges d'aquesta temporada ha marcat encara amb la samarreta del Barça en partit oficial. Alcácer al marge, tampoc han vist porteria homes de segona línia com André Gomes i Denis Suárez. El portuguès va vorejar el gol dissabte, però la seva rematada de cap va estavellar-se a la fusta, el mateix destí que setmanes enrere al camp del City. André Gomes havia fet 3 gols amb el València l'any passat en la lliga, i 4 fa dues temporades. I fins a 10 gols havia marcat en els seus dos últims anys en el Benfica, en la primera i la segona divisió portuguesa, amb el primer equip i el filial. En aquest sentit, també va tenir bons números per a un migcampista Denis Suárez amb la samarreta del Vila-real i el Sevilla. Amb els groguets va marcar 4 gols en la lliga el curs passat (1 en l'Europa League) i 2 amb el Sevilla (3 a Europa i 1 en la copa). I amb el Barça B va marcar 7 gols la temporada 2013/14. A l'octubre el gallec va marcar contra San Marino i Estònia en partits de fase de classificació per a l'europeu sub-21 de Polònia, però com a Alcácer i Gomes, el gol se li resisteix amb el Barça.

Amb el potencial ofensiu que té el FC Barcelona feia mal als ulls veure dissabte Piqué com a principal arma atacant de l'equip, aprofitant els seus centímetres. La imatge ja es va veure a Balaídos i allà va estar a punt de sonar la flauta després d'un doblet meritós, però sorprèn que en partits puntuals l'opció de Piqué a la desesperada sigui el plantejament més vàlid tenint en compte que s'han fet fins a sis fitxatges aquest estiu.

Dels nous, Samuel Umtiti és segurament qui millors sensacions està oferint. Sòlid al darrere, amb sortida de pilota i amb personalitat. Com a central no se li demana fer gols, lògicament, amb el mateix grau d'exigència que a Alcácer o fins i tot a Denis i Gomes, però també és cert que surt perdent en la comparativa amb Piqué, també central. En la seva etapa a l'Olympique de Lió, Umtiti va marcar 3 gols en la Ligue 1, i en va fer 2 en l'Europa League amb el conjunt francès, mentre que Lucas Digne en va marcar 3 la temporada passada en la Serie A amb el Roma (n'havia anotat 2 amb el Lilla el curs 2012/13).

LA DADA

28
gols
van marcar entre Alcácer, Denis, Gomes, Digne i Umtiti el curs passat en els seus respectius equips sumant lliga, copa i Europa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)