Barça

futbol

barça

Encallats sense Messi

El crac blaugrana ha estat baixa o no ha pogut jugar complets set partits aquesta temporada, dels quals el Barça ha punxat en quatre

Quan l'argentí ha disputat els 90 minuts, el Barça sempre ha guanyat, excepte a Manchester

Iniesta i Luis Suárez també s'han trobat a faltar en algunes de les ensopegades

“Som el Barça i no ens podem excusar en les baixes. Tenim jugadors que costen molts diners i hem de rendir tots.” Amb aquestes paraules Gerard Piqué va defugir d'utilitzar l'absència de Leo Messi i de Luis Suárez per explicar l'ensopegada de dissabte al Camp Nou contra el Màlaga, però el cas és que el Barça ofereix una versió quan pot comptar amb tots els seus cracs i una altra de ben diferent, en aquest cas molt pitjor, quan no ho pot fer. Especialment quan es tracta del crac argentí. I els resultats no fan altra cosa que confirmar-ho.

El deu blaugrana ha estat baixa o no ha pogut jugar complets sis partits de lliga i un de Champions, a Mönchengladbach, i el Barça, d'aquests, ha ensopegat en quatre. Són els únics cops en què s'ha deixat punts en aquesta lliga. Dit d'una altra manera, en els partits de lliga en què Messi ha jugat els 90 minuts, el triomf no s'ha escapat mai. Pel que fa als duels disputats en totes les competicions –18 sumant els quatre jugats ja de Champions i els dos de la supercopa d'Espanya–, l'únic partit en què el Barça no ha guanyat amb l'argentí al camp del xiulet inicial al final va ser el disputat a l'Etihad Stadium contra el Manchester City, en què els de Luis Enrique, això sí, van donar un recital de joc en la primera part però van pagar cars els posteriors errors.

Ni el tècnic asturià ni els mateixos companys no han amagat mai la transcendència que té Leo Messi en el joc, i fins a cert punt, tractant-se del millor jugador del món, seria lògic que existís una certa Messidependència, però el que és inhabitual és que quan falta l'argentí hi hagi tantes ensopegades com aquesta temporada. Més tenint en compte que el curs passat el Barça va ser capaç de sobreposar-se, i de quina manera, a la baixa de Messi durant dos mesos per la lesió que es va fer contra Las Palmas. Aleshores, el conjunt blaugrana va perdre el partit següent de lliga al Pizjuán, però des de llavors no només no va notar la baixa del de Rosario sinó que, sense ell, va ser capaç de signar un 0-4 històric al Bernabéu, on Messi només va jugar en el tram final. Ara, en canvi, l'equip sí que s'està encallant quan no hi l'argentí, i el que és més preocupant és que això passi contra rivals molt inferiors, com l'Alavés al setembre o, fa només dos dies, contra el Màlaga.

No és l'únic gran absent

Contra l'Alavés (1-2), en la primera ensopegada del curs i, com la de dissabte, just després d'una aturada per partits de seleccions, Luis Enrique va reservar d'entrada Messi, Suárez i Iniesta, i l'entrada de tots tres per jugar aproximadament l'última mitja hora no va resultar suficient. Contra el Màlaga (0-0), es va repetir part de la situació i cap dels tres no va jugar. L'argentí, pel quadre d'indisposició i vòmits que va presentar a última hora; l'uruguaià, per sanció, i el manxec, per lesió. En l'anterior punxada i segona derrota d'aquesta lliga, a Balaídos (4-3), Iniesta tampoc va jugar d'inici i va entrar en el segon temps ja amb 3-0 en el marcador, mentre que Messi encara estava recuperant-se de la lesió que s'havia fet dues setmanes abans contra l'Atlético de Madrid, en què la seva sortida del terreny de joc en el minut 59, sumada a la de Busquets poc abans, va acabar sent determinant perquè es perdessin dos punts més a l'estadi (1-1). Els únics partits en què una absència total o parcial de Messi no ha acabat passant factura han estat contra l'Sporting a El Molinón (0-5), on el Barça, amb Messi encara lesionat, va golejar sense gaires problemes; al Camp Nou contra el Deportivo, on l'argentí va jugar els últims 35 minuts i va marcar només entrar (4-0), i el de Champions al Borussia Park, on el Barça va haver de remuntar (1-2).

La seva presència a Celtic Park, on sempre que juga marca, no perilla

El Barça tornarà avui als entrenaments per començar a preparar el duel d'aquest dimecres a Glasgow contra el Celtic, corresponent a la cinquena jornada de la fase de grups de la Champions, i, tret de sorpresa, ho farà ja amb Leo Messi. Dissabte, poc abans de les tres de la tarda, el club va informar que l'argentí seria baixa per “un quadre d'indisposició i vòmits” i, tret d'alguna complicació, doncs, la seva presència a Celtic Park no hauria de perillar. En l'anterior precedent entre els dos equips a Escòcia (0-1 amb gol de Cesc), la temporada 2013/14, el 10 blaugrana va ser baixa per lesió, però un any abans sí que va jugar i va marcar un gol, tot i que no va poder evitar la derrota (2-1). També havia marcat, i per partida doble, en el duel disputat a Glasgow el curs 2007/08, d'anada de vuitens de final de Champions (2-3). Amb el hat-trick d'aquest curs al Camp Nou, Messi ja ha marcat un total de 6 gols contra el Celtic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)