Barça

Futbol

FC Barcelona

A poc a poc i bona lletra

Jorge Messi i Bartomeu es reuniran abans de Nadal per començar a negociar la renovació de Leo

Les dues parts coincideixen en què no hi ha pressa, ja que el contracte no finalitza fins al 2018

Serà el fitxatge de l'any, la signatura més desitjada per tota l'afició. Perquè en clau blaugrana no hi ha res més important que segellar la renovació de Leo Messi, el millor jugador de tots els temps i emblema del club, que acaba contracte el 30 de juny del 2018. I és per això, perquè no es tracta d'un assumpte més de l'agenda, que Josep Maria Bartomeu ja va decidir fa mesos que aquesta devia ser una operació de 10, feta amb cura, sense pressa però sense pausa, i que finalitzi amb Messi estampant damunt d'un nou contracte l'autògraf més esperat per tothom. De fet, ja a l'estiu, el club va traçar el full de ruta. Primer, s'havien de tancar les renovacions de Busquets, Neymar i Suárez. Després –si pot ser, abans de Nadal–, calia posar el fil a l'agulla en la continuïtat del 10. La cirera del pastís. Per aquest motiu, fa uns dies Bartomeu va mantenir els primers contactes, via telefònica, amb Jorge Messi. Encetada l'operació, el pare i representant del jugador va aterrar dimecres a l'aeroport del Prat per trobar-se ja en persona amb el president blaugrana, una primera reunió que serà imminent, però en la qual encara no es tancarà res.

Tots els camins duen al sí

Tot i que en el món del futbol d'elit mai es pot donar res per fet, a hores d'ara al FC Barcelona regna l'optimisme, ja que tots els camins sembla que porten a la continuïtat de Messi. Per un costat, perquè, com és habitual en ell, l'argentí reclama un projecte esportiu ambiciós, jugar en un equip amb tots els ingredients necessaris per aspirar a guanyar-ho tot. I és clar, no hi ha una prova més evident que això es complirà que amb les renovacions recents de Busquets, Neymar i Suárez, i a les quals també s'espera que abans de l'estiu arribi la d'Iniesta. I després, és clar, hi ha el tema econòmic, un assumpte en què el club tampoc considera que hi pugui haver cap inconvenient, ja que el Barça té previst posar damunt la taula una oferta a l'altura del millor, convertint Messi en el futbolista més ben pagat de tots. Perquè, malgrat que clubs com el PSG podrien posar més diners damunt la taula, aquí també entra el compromís de Messi, que en cap cas pensa marxar del Barça per un motiu estrictament econòmic.

De fet, l'únic punt que genera cert temor en l'entorn del jugador és el tema judicial, ja que la sensació és que Messi ha estat investigat amb molta més profunditat que la resta de mortals. Tot i així, el jugador, conscient que ell no ha actuat de mala fe i que ja ha rendit comptes amb la justícia, no pensa marxar ara de Barcelona, on la seva família es troba molt còmode i ell se sent tan estimat com sempre. És cert que Messi mai ha amagat que li faria molta il·lusió penjar les botes al Newell's Old Boys, el club de la seva infantesa, però aquest pas, en cas de produir-se, encara queda lluny, ja que només se'l plantejarà quan senti que s'acosta el final de la seva carrera. Amb 29 anys i en plena forma, però, el dia que la història del futbol es converteixi en llegenda, per sort, encara queda lluny. Perquè a Messi encara li queden molts gols per marcar, inventar moltes accions de geni per a la videoteca eterna i, probablement, aixecar molts més títols i distincions individuals. L'objectiu del Barça, és clar, és que tot plegat ho segueixi fent vestit de blaugrana. I Messi, per tranquil·litat de tota la culerada, opina el mateix. Hi ha pocs motius, doncs, per creure que les converses no acabaran amb un somriure. I és precisament per això que tant el club com el jugador han decidit que no hi ha cap pressa. S'ha d'anar a poc a poc i amb bona lletra, cremant etapes, fins que el curs natural del riu acabi allà on tots esperen, amb Leo Messi i Josep Maria Bartomeu segellant el nou contracte de l'emblema blaugrana.

PRIMERA REUNIÓ

Jorge Messi va aterrar dimecres a Barcelona per trobar-se amb Bartomeu

PETICIÓ COMPLERTA

Les renovacions de Busquets, Neymar i Suárez asseguren l'equip competitiu que vol Messi

COHERÈNCIA

El Barça té la intenció de convertir el millor del món en el més ben pagat

NO ÉS SUFICIENT

Els problemes amb la justícia no impediran que Messi segueixi a Barcelona

Les set renovacions de Leo Messi amb el FC Barcelona

L'eclosió en el món del futbol d'elit de Messi va ser tan fulgurant que el 2005, i quan només tenia 18 anys, ja va veure com el club li oferia la primera renovació per convertir-lo en jugador del primer equip a tots els efectes. El contracte, però, va durar mesos, ja que després del seu espectacular mundial juvenil Laporta el va tornar a cridar a oficines, conscient que Messi mereixia un sou superior. El següent contracte va arribar el 2007, moment en què el Barça va decidir apujar-li la clàusula fins als 150 milions per evitar que cap club s'hi acostés, i només un any després, quan Guardiola va donar a l'argentí els galons de líder, el club li va tornar a millorar la fitxa, sempre adequada al nivell sense aturador del millor jugador del món. I encara faltava l'eclosió definitiva, ja que aquell Barça, amb Messi al capdavant, trigaria només un any a passar a la història assolint el triplet, un èxit majúscul al qual el club va respondre amb un premi per a l'argentí en forma de nou contracte, amb una fitxa de 10,5 milions i una clàusula de 250. I des de llavors i fins a la primavera del 2014, Messi només ha passat dos cops més pels despatxos –el primer, el 2012–, per anar allargant la seva vinculació amb el club del qual ja és llegenda i que, a canvi, li ha anat equiparant el sou al seu estatus de millor jugador del planeta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)