Barça

“La renovació de Luis Suárez està pràcticament feta”

Regal de Nadal. Josep Maria Bartomeu anuncia que el club està a punt de tancar l'ampliació de contracte del davanter, que quedarà vinculat al Barça fins al 2022

El Barça té el gol assegurat fins al 30 de juny del 2022. I és que en els propers dies, segurament abans de les festes de Nadal, el club blaugrana anunciarà oficialment la renovació de Luis Suárez, un secret de domini públic que ahir va confirmar el mateix Josep Maria Bartomeu, l'avantsala de la fumata blanca. “La renovació està pràcticament feta. Només queden uns petits detalls”, va afirmar ahir el màxim dirigent blaugrana als mitjans uruguaians Radio Visión i Cadena Celeste. “Ho anunciarem properament, així que potser es tracta d'un gran regal de Nadal. No per a Luis Enrique, que ja sap que Suárez seguirà amb nosaltres, sinó per a tots els aficionats al futbol”, va afegir Bartomeu, que també va remarcar l'enorme incidència que té el davanter blaugrana en els èxits assolits per l'equip en les dues darreres temporades. “És un jugador que forma part de l'espectacular trident ofensiu que té el Barça i que ha ajudat molt perquè aquest equip funcioni.” Luis Suárez, doncs, té molts números de finalitzar la seva carrera esportiva vestit de blaugrana, ja que el 2022 tindrà 34 anys.

Un premi merescut

Amb aquesta renovació, el FC Barcelona vol premiar Suárez pel seu gran rendiment, ja que no cal oblidar que l'uruguaià no acabava contracte fins al 30 de juny del 2019. Fitxat l'estiu del 2014 procedent del Liverpool a canvi de 81 milions, els inicis de l'uruguaià a Barcelona no van ser gens fàcils, ja que malgrat l'enorme entusiasme que va generar entre l'afició no va poder debutar fins a la segona quinzena del mes d'octubre per la sanció que li havia imposat la FIFA per haver mossegat Chiellini. I després, a més, Suárez va trigar a marcar el seu primer gol, una sequera inicial que va fer saltar algunes alarmes, que es van desactivar per sempre tan bon punt el 9 blaugrana el va aconseguir, encetant un segon tram de temporada espectacular fins a ser decisiu per assolir el segon triplet de la història del club. Suárez, però, encara no havia destapat del tot el pot de les essències, ja que el curs passat va demostrar el seu impressionant instint en marcar 59 gols en 53 partits –1,1 per duel–, a banda de fer 21 assistències. 40 d'aquestes dianes les va fer en la lliga, fet que no només li va suposar l'assoliment del Pichichi, sinó també de la Bota d'Or. A tot aquest rendiment indiscutible, a més, cal afegir la gran adaptació de Suárez a l'equip i a la ciutat. La seva excel·lent amistat amb Leo Messi ha arribat també a les respectives famílies, sense oblidar que un dels motius pels quals el davanter va escollir el Barça va ser precisament que la seva dona fa anys que viu a Catalunya. Per tot plegat, doncs, era de preveure que l'uruguaià, amb un gran prestigi a tot Europa, no escoltaria cap altra oferta que no fos la del Barça. L'entesa era qüestió de temps i un dels millors regals que podria rebre l'afició.

LES FRASES

Només queden uns petits detalls. Ho anunciarem properament, així que potser es tracta d'un gran regal de Nadal
No serà un regal per a Luis Enrique, que ja sap que Luis Suárez seguirà amb nosaltres, sinó per a tots els aficionats al futbol
Forma part de l'espectacular trident que té el Barça i ha ajudat molt a fer funcionar l'equip
Josep Maria Bartomeu
president del fc barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)