Barça

L'alternativa és a la dreta

Competència a l'alça. Iniesta i Rakitic encapçalen les travesses per ocupar els interiors demà a El Sadar. El moment baix del croat, però, amplia les aspiracions de Denis i André Gomes

La recuperació d'Andrés Iniesta ha tancat el debat sobre qui havia de ser el relleu del manxec a l'interior esquerre. Després de reaparèixer en el clàssic del cap de setmana passat, ja va ser titular dimarts en la visita del Borussia Mönchengladbach al Camp Nou i res fa pensar que no ho torni a ser demà a l'estadi d'El Sadar. En aquest sentit, les travesses es traslladen ara a l'interior dret.

Ivan Rakitic també apareix amb garanties per ocupar aquesta posició al sempre incòmode feu de l'Osasuna i conformar el mig del camp amb Iniesta i Sergio Busquets. Ho beneficia el fet d'haver descansat entre setmana per complir el cicle de targetes grogues en la Champions, sense oblidar els galons de titular. Tot i això, la competència ha augmentat per al croat.

Rakitic no es troba en el millor moment de forma i la seva incidència en el joc de l'equip s'ha vist reduïda amb les conseqüències que això implica. De fet, la seva capacitat tant a l'hora de treballar en defensa com en la creació ha estat decisiva en els èxits assolits per l'equip blaugrana des de la seva arribada, l'estiu del 2014. Amb molta temporada al davant, l'expectativa és que vagi recuperant sensacions a mesura que avanci la competició.

Fa un parell de setmanes, després d'una decebedora primera part contra la Real Sociedad a Anoeta, el croat va ser substituït en el descans i va cedir el lloc a Denis Suárez. El jove migcampista gallec (22 anys) transmet símptomes de progressió des que va aterrar al Barça a l'estiu i mostra mèrits perquè Luis Enrique ampliï el seu protagonisme. Sense anar més lluny, dimarts passat contra el Gladbach va ser un dels millors del conjunt blaugrana. La centrada cap a Arda Turan en el 2-0 va reflectir la incidència que va tenir, sobretot a l'hora de generar perill. “Marxem molt satisfets. Hem fet un partit complet que ens aixeca la moral”, va comentar el gallec.

També va ser titular contra el Gladbach André Gomes, però en aquesta ocasió fent de Busquets, com a mig centre defensiu. De fet, el retorn d'Iniesta canvia la situació del portuguès, que ha estat la principal aposta de Luis Enrique per afrontar l'absència del manxec. Es va reflectir en el darrer clàssic, així com el de l'Etihad Stadium contra el Manchester City. Dues cites de la màxima exigència en què el portuguès va ser l'escollit per ocupar l'interior esquerre des de l'inici. Les seves actuacions, però, no han acabat de convèncer i la valoració general és que no ha aprofitat l'absència d'Iniesta per exhibir el potencial. Tot i això, manté íntegra la confiança de l'entrador, un dels grans avaladors del seu fitxatge l'estiu passat.

Pel que fa a Rafinha, la seva polivalència també li permet tenir aspiracions a l'hora de disputar minuts a l'interior dret ara que l'altra banda s'ha encarit amb el retorn d'Iniesta. Per contra, els precedents indiquen que és a l'esquerra on més oportunitats ha tingut.

IVAN RAKITIC

No es troba en el millor moment de forma i la seva incidència en el joc ha disminuït

DENIS SUÁREZ

Les últimes actuacions han avalat les seves ànsies de tenir més protagonisme
El seu rendiment crea controvèrsia, però Luis Enrique li ha mostrat molta confiança
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)