Pluja de gols al desert

El Barça supera el tràmit de Qatar i venç amb comoditat l'Al-Ahli saudita gràcies a les dianes dels tres membres del trident, de Rafinha i de Paco Alcácer, que d'aquesta manera trenca la seva sequera com a jugador blaugrana

BARÇA 5 AL-AHLI 3

BARÇA:Cillessen (Masip, 46'), Vidal (Borja López, 62'), Piqué (Umititi, 32'), Mascherano (Busquets, 62'), Digne (Alba, 62'), André Gomes (Sergi Roberto, 46'), Rakitic (Aleñá, 62'), Rafinha (Iniesta, 62'), Messi (Denis, 32'), Neymar (Arda, 32') i Suárez (Alcácer, 32').AL-AHLI:Al-Mosailem (Al-Harbi, 46'), Al-Fatil (Althaqfi, 46'), Al-Moasher (Awaji, 46'), Al-Jassim (Al-Yamani, 46'), Al-Somah (Asiri, 46'), Al-Mogahwi, Abdel-Shafy (Al-Rubaie, 46'), Luiz Carlos (Abdulrahmman, 32') (Bakshween, 62'), Aman (Al-Sahbi, 62'), Abdulfattah (Rashid, 62') i Kurdi (Al-Zubaidi, 62').GOLS:1-0 (8') Suárez. 2-0 (10') Messi. 3-0 (16') Neymar. 3-1 (51') Abdelrahman, de penal. 4-1 (55') Alcácer. 5-1 (58') Rafinha. 5-2 (60') Asiri. 5-3 (65') Asiri.ÀRBITRE:Fahad Jaber Al-Marri.

El Barça es va imposar ahir a la tarda a l'Al-Ahli de l'Aràbia Saudita (5-3) en un amistós disputat a Doha (Qatar), fruit de l'acord de patrocini de l'entitat blaugrana amb Qatar Airways. L'enfrontament, com era d'esperar, va estar marcat per la falta de ritme competitiu dels dos equips, fet que va servir perquè Luis Enrique pogués donar minuts de joc a tota la plantilla. També hi van participar Borja López i Carles Aleñá, del filial, tot i que la mala notícia va ser que aquest últim va haver de marxar abans d'hora per una lesió muscular.

El Barça, amb el trident al capdavant, va evidenciar la seva enorme superioritat tot just començar el partit, i ja en el minut 4 Neymar, a passada de Messi, va estar a punt d'inaugurar el marcador, però el seu xut es va estavellar al pal. Tot seguit, però, va arribar l'1-0, en una centrada tancada de Messi que Luis Suárez va pentinar lleugerament (8') al fons de la xarxa. I només dos minuts després, el Barça va fer el segon, aprofitant la passivitat de la defensa de l'Al-Ahli. Neymar va recuperar una pilota, la va passar a Rafinha i va acabar als peus de Messi, que sense gaire oposició va afusellar a plaer Al-Mosailem. I després d'una errada de Digne, que, tot sol, va xutar massa centrat, el trident va arrodonir la seva festa particular amb un gol de Neymar (16'). A partir del 3-0, el Barça va aixecar el peu de l'accelerador, fet que va facilitar que un entusiasta Al-Ahli estirés les seves línies a la recerca de la porteria blaugrana. I els saudites van estar a punt de marcar en el minut 30, amb una excel·lent vaselina d'Al-Jassim que Cillessen va poder enviar a córner. L'ocasió va anar precedida dels primers canvis de Luis Enrique, que no va voler arriscar més i va treure del rectangle de joc Piqué i el trident, fet que va suposar l'entrada en escena de Paco Alcácer, força motivat a la recerca del seu primer gol com a blaugrana. El de Torrent, de fet, va veure com, poc després d'entrar, l'assistent li anul·lava erròniament una diana legal, i després va fallar una gran ocasió, en què el control li va sortir massa llarg. L'Al-Ahli, per la seva banda, també va estar a punt de marcar, en un xut d'Abdelrahman que Cillessen va desviar.

20 minuts bojos

Després de la represa, l'Al-Ahli va sortir a totes, una empenta que, a més, va anar acompanyada d'un penal inexistent que Abdelrahman va executar a l'estil Panenka, cosa que encara va encoratjar més el conjunt saudita. L'intent de reacció, però, va acabar en no res en només tres minuts, el temps que va trigar el Barça a marcar dos gols més. El primer va ser força especial, ja que el va fer Paco Alcácer, amb una rematada creuada amb el cap després d'una centrada de Rakitic, una diana amb la qual el davanter va trencar per fi la seva sequera golejadora. I el segon, de Rafinha, va ser el millor de la tarda, ja que el brasiler va batre el porter després d'una excel·lent acció personal en què va driblar diversos defenses fins a entrar pràcticament dins de la porteria amb la pilota. Com en la primera meitat, els gols del Barça van anar seguits de certa relaxació, fet que no va desaprofitar l'Al-Ahli per tornar a somiar en la remuntada, amb dues dianes consecutives d'Asiri que van completar 20 minuts bojos. La reacció, però, es va acabar aquí, ja que a partir d'aquest moment l'equip de Luis Enrique es va tornar a apoderar del control de la situació amb un seguit de llargues possessions i ocasions amb comptagotes, amb les quals el partit va arribar al final. Superat el tràmit, ara ja toca pensar en el derbi de diumenge, un enfrontament en què l'Espanyol no donarà tantes facilitats com l'Al-Ahli.

LES FRASES

De conclusions, poques. Hem vingut a jugar un partit de la manera més seriosa possible
Luis Enrique Martínez
tècnic del barça
Ha estat un partit d'entrenament que serveix perquè els jugadors vagin agafant la forma
Robert Fernández
secretari tècnic del barça

MOLT MOTIVAT

Paco Alcácer va veure com li anul·laven un gol legal abans de fer la seva primera diana

MITJA HORA DE LUXE

Messi, Neymar i Luis Suárez només van jugar 32 minuts, temps suficient per marcar i lluir-se