Barça

El derbi, de porteria a porteria

Ha assolit la titularitat absoluta al Barça, però no està arribant al nivell de fiabilitat de Claudio Bravo

Indiscutible des que va debutar en la tercera jornada, s'ha convertit en peça clau a l'Espanyol

La llista dels protagonistes del partit de diumenge comença amb dos noms que, en la lliga, defensaran per primer cop les porteries del Barça i l'Espanyol en un derbi. Si no hi ha sorpresa majúscula, Marc-André ter Stegen i Diego López encapçalaran les alineacions dels seus equips en el duel català de primera divisió que es presenta més equilibrat dels últims anys, pel bon moment de l'equip de Quique Flores. Després de gairebé quatre mesos de competició i de quinze jornades de lliga, tots dos són els indiscutibles titulars a les seves porteries i res fa pensar que ho deixen de ser fins a final de temporada. L'alemany hi ha arribat després de dos anys d'espera pacient, al darrere de Claudio Bravo, en els quals s'ha hagut de conformar a jugar la copa i la Champions. Finalment, aquest estiu Ter Stegen, que té 24 anys, veia com el Barça apostava per ell i traspassava el xilè al Manchester City.

El camí de Diego López, en canvi, ha estat arribar i moldre. L'Espanyol el va incorporar a final del mes d'agost, en l'últim moment abans que es tanqués el mercat, cedit pel Milan, sense opció de compra, però amb unes condicions molt bones, ja que el club italià paga una part de la seva fitxa, i el gallec no va trigar gens a guanyar-se el lloc. Quique li va fer confiança en la tercera jornada, a Anoeta, on el seu equip va arrencar un valuós empat, i des d'aleshores ho ha jugat tot. En la decisió de l'entrenador madrileny hi van tenir molt a veure, sens dubte, els vuit gols que va encaixar en els dos primers partits del campionat Roberto Jiménez, el porter fitxat a principi d'estiu que semblava que seria qui ocuparia la porteria blanc-i-blava. En tot cas, el rendiment que ha ofert Diego López des d'aleshores ha estat impecable, i el millor exemple són els 586 minuts d'imbatibilitat que ha mantingut fins al partit de diumenge passat, contra l'Sporting, amb els quals ha establert un nou rècord al seu equip i ha superat el de Carlos Kameni. No és estrany que l'estadi de Cornellà el premiés ovacionant-lo unànimement com el que ja és: un dels referents de l'Espanyol 2016/17.

Els porters de què disposa l'Espanyol aquest curs són, a diferència dels últims anys, un dels punts forts de l'equip de Cornellà-el Prat. Malgrat l'infortuni que va patir en la seva estrena, Roberto ofereix totes les garanties. Però el titular és Diego López, que diumenge s'enfrontarà per dissetena vegada amb el FC Barcelona en partit oficial. De moment, ho ha fet en la lliga (dotze cops) i en la copa (quatre), defensant les porteries del Real Madrid i el Vila-real, amb un balanç de tres victòries, cinc empats i vuit derrotes i rebent, en total, 27 gols. D'aquests partits, segurament voldrà oblidar les golejades que va encaixar amb l'equip de la Plana, el maig del 2010 (1-4 al Madrigal) i l'agost del 2011 (5-0 al Camp Nou), així com la derrota al Bernabéu (3-4) del 23 de març del 2014. Per contra, el millor record que conservarà dels seus enfrontaments amb el Barça serà, de ben segur, la semifinal de copa de la temporada 2012/13, en què va ajudar el Real Madrid a classificar-se guanyant a l'estadi (1-3) i empatant en la tornada (1-1). Sigui com sigui, als 35 anys, López es troba en un molt bon moment de forma i arriba al derbi de diumenge convertit en un dels principals arguments de l'Espanyol.

Més jove, Marc-André ter Stegen hi arriba amb menys pes a l'equip. L'alemany, un cop assolida la titularitat absoluta en la lliga i la Champions, protagonitza una temporada tan irregular com la del seu equip. No se li pot imputar cap errada greu, excepte les que van propiciar la victòria del Celta a Balaídos, però la seva fiabilitat, de moment, no es troba a l'altura de la del seu predecessor, Claudio Bravo. Contra l'Espanyol ha jugat dues vegades, la temporada passada en els vuitens de final de la copa, aconseguint la victòria en els dos partits i rebent un gol. En tot cas, el derbi de diumenge és una bona oportunitat perquè redueixi el marge de millora que té.

TER STEGEN

El derbi és una bona oportunitat perquè faci la primera gran actuació de la temporada

DIEGO LÓPEZ

Va treure la titularitat a Roberto Jiménez i està oferint un gran rendiment

TER STEGEN

En l'eliminatòria de copa del curs passat contra l'Espanyol va jugar i el Barça la va superar clarament

DIEGO LÓPEZ

En els setze partits que ha jugat contra el Barça, ha perdut vuit cops i ha encaixat 27 gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)