Barça

Els diagnòstics d'Artola i N'Kono

Històrics. Peio Artola i Thomas N'Kono, exporters del Barça i l'Espanyol amb gran experiència en el derbi, diuen la seva sobre Ter Stegen i Diego López

Han estat protagonistes d'un bon grapat de derbis catalans com a porters, respectivament, del Barça i l'Espanyol. Peio Artola, de 68 anys, es va posar sota els pals de la porteria blaugrana entre el 1975 i el 1982 i va jugar tretze vegades contra el rival de la ciutat (vuit victòries, dos empats, tres derrotes i dotze gols rebuts). Thomas N'Kono, que en va complir 60 el mes de juliol passat, va defensar la porteria blanc-i-blava entre el 1982 i el 1989 i es va enfrontar setze cops a l'etern rival (tres triomfs, cinc empats i vuit derrotes, amb 24 gols encaixats). Curiosament, l'últim derbi d'Artola va ser el primer d'N'Kono.

El cas és que hem recollit les seves opinions sobre el partit que s'ha de jugar diumenge, a tres quarts de nou, al Camp Nou i sobre els futbolistes que ocuparan els llocs que ells van ocupar: Marc-André Ter Stegen i Diego López. “L'estic veient força bé, després de l'errada que va cometre contra el Celta, està protagonitzant una temporada prou regular”, diu Artola sobre l'alemany. “Si li falta confiança? Em sembla que l'afició confia plenament en ell”, afegeix. “Ter Stegen està madurant i és normal, perquè és jove. Però, per la seva edat, ho està fent francament bé”, conclou. El basc, que pronostica un per a diumenge un 2-0 a favor del seu Barça, diu, finalment, de Diego López: “És un bon porter, amb experiència en grans equips. Em sembla que l'Espanyol té ben coberta la porteria.”

Per la seva banda, Thomas N'Kono parla, a més de com a exfutbolista blanc-i-blau, com a preparador dels porters de l'Espanyol. “Dins del que és la meva feina hi ha el fet que Diego López doni sempre el cent per cent. És un gran professional. La meva missió en cada entrenament és que estigui còmode per donar el màxim de les seves possibilitats. Està molt immers en el projecte i se'l veu motivat”, comenta. “Diego és un porter de gran nivell i, pel que fa al bon moment en què es troba, ja sabíem el que ens podia donar. És molt competitiu, però també hi ha un alt component de la feina de tot l'equip que ajuda que brilli més”, afegeix. Sobre el paper del porter gallec en el derbi, N'Kono assenyala: “Farà la seva feina, que és mirar d'aturar totes les pilotes que li arribin, però és més important la feina prèvia perquè els rivals no li xutin gaire.”

LES FRASES

Ter Stegen està madurant. Després de l'errada contra el Celta, està fent una temporada prou regular
Peio Artola
Diego López és molt competitiu, però la feina de tot l'equip ajuda que brilli encara més
Thomas N'Kono
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)