Barça

El Barça firma i per fi posa punt final al cas Neymar 1

Carpetes judicials. El representant legal del FC Barcelona va ratificar l'escrit de conformitat a la seu de l'Audiència Provincial de Barcelona

El FC Barcelona va posar punt final ahir al cas Neymar 1. Una carpeta judicial tancada després de mesos i mesos de grans maldecaps. El departament de comunicació del club blaugrana va emetre una nota on informava que “el representant legal del FC Barcelona ha ratificat l'escrit de conclusions i conformitat en el procediment obert en relació amb la contractació del jugador Neymar Jr, a la seu de l'Audiència Provincial de Barcelona”. En el mateix text, es recorda que aquesta ratificació “ha estat subscrita conjuntament amb el Ministeri Fiscal i amb l'Advocacia de l'Estat” i s'avança que l'acord “quedarà homologat en la sentència que dictarà properament l'Audiència Provincial de Barcelona, que tancarà el procediment instat arran de la denúncia formulada pel soci del club Jordi Cases, davant l'Audiència Nacional, el desembre de l'any 2013”.

En el pacte amb la fiscalia i Hisenda, el club admet dos delictes fiscals comesos els exercicis del 2011 i el 2013 pels quals haurà de pagar una multa d'1,4 i 4,6 milions d'euros. Pels contractes firmats el 2011 i el 2013, l'Agència Tributària va entendre que s'havien defraudat a Hisenda 9,1 milions d'euros, que ja han sigut satisfets al fisc pel club amb la declaració complementària de 13,5 milions d'euros de principis del 2014.

En aquest pacte va quedar previst que tant la família Neymar com Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell quedessin alliberats dels càrrecs que se'ls imputava. El fiscal havia demanat set anys i sis mesos de presó per a Bartomeu i tres mesos per a Rosell. A l'Audiencia Nacional encara segueix en procés el cas Neymar 2, que se sustenta en la denúncia que va fer el fons d'inversió DIS, que tenia un 40% dels drets del jugador.

Els problemes de Messi

El diari La Razón va publicar l'informe de la fiscalia del Tribunal Suprem, i el davanter argentí no hi surt ben parat. En l'informe, la fiscalia demana que es confirmi la pena de 21 mesos de presó per a Leo i Jorge Messi per tres delites fiscals per haver defraudat 4,1 milions d'euros a Hisenda durant els exercicis del 2007, el 2008 i el 2009. En l'informe s'especifica que Messi intervenia directament en la contractació dels contractes pels seus drets d'imatge i que era el soci únic de l'empresa que els administrava. La fiscalia també assenyala que el jugador ha de ser considerat responsable dels delictes fiscals pels quals ha estat condemnat perquè no podia desconèixer que havia de pagar impostos i declarar pels nombrosos ingressos que rebia dels contractes que firmava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)