Barça

Rivalitat inspiradora

Quatre gols a l'Espanyol. Gerard Piqué afronta els derbis amb una motivació especial i ha protagonitzat diversos enfrontaments dins i fora del camp amb el conjunt periquito, el rival al qual ha marcat més gols

A Gerard Piqué el motiven especialment els derbis, i en les últimes temporades, quan ha tocat enfrontar-se amb l'Espanyol, ha acostumat a ser un dels principals protagonistes, tant dins com fora del terreny de joc, i també en les hores prèvies i posteriors al partit. El central blaugrana és d'aquells jugadors que no es mosseguen la llengua i això, sovint, l'ha portat a viure alguns episodis polèmics, també amb el conjunt periquito. La temporada passada, de fet, n'hi va haver per donar i per vendre. En acabar el partit d'anada de l'eliminatòria de vuitens de final de copa al Camp Nou, per exemple, amb triomf blaugrana per 4-1, Piqué va citar la “meravellosa minoria” de l'Espanyol per omplir Cornellà-el Prat de cara a la tornada, recordant així la piulada del club periquito celebrant el 0-0 de quatre dies abans en la lliga. En la tornada, en què, per cert, el de la Bonanova es va passar tot el partit a la banqueta, l'afició de l'Espanyol, que sempre el rep amb insults, no va omplir el camp, però sí que li va dedicar una pancarta de molt mal gust, amb la frase “Shakira és de tots”, cosa que va comportar una sanció econòmica per al club blanc-i-blau, però també una sorprenent investigació a Piqué per part de la comissió antiviolència.

El clima de crispació d'aquells tres derbis que es van jugar en només dotze dies, no es va repetir, però, en el de quatre mesos més tard, en què el Barça no podia fallar si volia seguir depenent de si mateix per guanyar la lliga. Piqué, conscient de la importància dels tres punts, també va defugir la polèmica i tot i que se li va recordar el que havia passat mesos abans, va assegurar que no hi havia “motivació més gran que guanyar la lliga”. Tot i la rebaixa de la tensió, queda clar que Piqué sent la rivalitat contra l'Espanyol d'una manera especial, i sap mol bé què significa, ja que també l'ha viscut des que estava en les categories inferiors, i potser és per això també que contra el conjunt periquito ha acostumat a fer grans actuacions. Casualitat o no, l'Espanyol és el rival al qual Piqué ha fet més gols al llarg de la seva carrera. En les nou temporades que fa que juga al primer equip blaugrana, Piqué ha marcat un total de 35 gols, i d'aquests, 4 han estat a l'Espanyol, tots al Camp Nou. El primer gol que va marcar a l'estadi, de fet, va ser en un derbi, i no va ser un de qualsevol, ja que va servir per eliminar l'Espanyol de la copa, en el curs del primer triplet. En l'anada, encara a Montjuïc, no hi ha va haver gols, i en la tornada, els blaugrana van vèncer 3-2. Dues temporades més tard, Piqué també va marcar en el derbi de la 35a jornada de lliga (2-0), clau per assegurar el títol, i fins els dos últims cursos, no va tornar a veure porteria contra l'Espanyol. Ho va fer en la lliga la temporada 2014/15 (5-1) i en la copa el curs passat, en l'anada (4-1).

De moment, Piqué ja ha marcat 3 gols, un a Mönchengladbach (1-2), i dos a Balaídos amb què va liderar una reacció insuficient (4-3). No seria cap sorpresa que aquesta certa facilitat amb què marca en els derbis al Camp Nou es repetís diumenge, i que això servís al central blaugrana per a final de curs poder estar molt a prop d'igualar o fins i tot superar el seu millor registre realitzador en una mateixa temporada, que van ser els gols marcats en el primer curs de Luis Enrique a la banqueta.

TEMPORADA 2008/09
3 gols
Madrid (1), Espanyol (1) i Sporting de Portugal (1).
TEMPORADA 2009/10
4 gols
Màlaga (1), Racing (1) i Inter Milà (2).
TEMPORADA 2010/11
4 gols
Espanyol (1), Vila-real (1), Atlético de Madrid (1) i Xakhtar Donetsk (1).
TEMPORADA 2011/12
2 gols
Mallorca (1) i Saragossa (1).
TEMPORADA 2012/13
3 gols
Getafe (1), Athletic (1) i Màlaga (1).
TEMPORADA 2013/14
4 gols
Màlaga (1), Llevant (1), Celtic (1) i Ajax (1).
TEMPORADA 2014/15
7 gols
Còrdova (2), Rayo (1), Elx (1), Espanyol (1), Vila-real (1) i Apoel (1).
TEMPORADA 2015/16
5 gols
Madrid (1), Sevilla (1), Athletic (1), Espanyol (1) i Roma (1).
TEMPORADA 2016/17
3 gols
M'Gladbach (1) i Celta (2).

GRANS RECORDS

El primer gol que va fer Piqué al Camp Nou va ser en un derbi, el gener del 2009

L'última lliga, 12 grogues; aquesta, 1

X.S.

Si Javier Mascherano i Sergio Busquets veuen una groga diumenge, es perdran el següent compromís de lliga, el 8 de gener a Vila-real, per acumulació de targetes. Una circumstància que, de moment, està molt lluny que es reprodueixi amb Gerard Piqué. I és que el de la Bonanova, tot i que ja s'han disputat un total de quinze jornades de lliga –de les quals ha jugat onze, totes com a titular i completant els noranta minuts–, només ha vist una targeta groga. La va rebre a Balaídos, el 2 d'octubre. L'altra groga que ha vist aquest curs va ser a Mönchengladbach. Una dada que contrasta amb les 12 grogues que li van ensenyar en la lliga passada (17 comptant les altres competicions que va disputar).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)