Barça

Onze dels disset exdirectius deixen rubricat el pacte

Acció civil de responsabilitat. L'acord signat ahir permetrà a la junta portar-lo a votació demà a l'assemblea amb la voluntat de tancar l'afer

Poc més de 24 hores abans que se celebri l'assemblea de socis compromissaris, les accions per propiciar un pacte entre les diferents parts que permeti tancar l'acció civil de responsabilitat van continuar ahir. De fet, es va fer un pas bàsic amb la signatura de l'acord per onze dels disset directius de l'etapa presidida per Joan Laporta implicats en el recurs presentat pel Barça.

Laporta i cinc dels exdirectius del seu nucli més proper (Yuste, Bagués, Macià, Fort i Sala i Martín) no van segellar el pacte ahir al matí, tot i que no és descartable que també s'acabi trobant una solució futura. En aquest sentit, un discurs conciliador del president Bartomeu durant l'assemblea de demà ho podria propiciar.

A pesar de no incloure tots els exdirectius, l'acord rubricat és prou majoritari perquè l'acció civil de responsabilitat sigui un dels temes inclosos en l'ordre del dia de l'assemblea, tal com volia l'actual junta. L'esmentat acord se sotmetrà a votació amb la petició de retirar el recurs abans que hi hagi la sentència de l'Audiència de Barcelona, prevista per al 12 de gener. Una votació que es portarà a terme després que l'actual junta n'expliqui les característiques. El club mantenia ahir la discreció, però Catalunya Ràdio sí que va avançar-ne les principals. El Barça exonera del recurs els exdirectius que han signat, i per tant els allibera del perill d'haver d'avalar amb el seu patrimoni en cas que la sentència els fos contrària. Els exdirectius, però, també renuncien a les al·legacions contràries al club que van fer després que la primera sentència els fos favorable. El recurs presentat pel club, però, sí que seguiria endavant per als sis exdirectius que no han signat.

Cal recordar que el pacte també inclou l'asseguradora Zurich, contractada per la junta presidida per Laporta per cobrir possibles pèrdues o reclamacions durant el seu últim mandat, i que abonaria un cinc milions d'euros al Barça per posar fi a l'esmentat recurs.

PROCEDIMENT

El recurs seguiria per a Joan Laporta i els cinc exdirectius que ahir no van segellar l'acord

EXDIRECTIUS

Tot i no incloure'ls tots disset, el pacte és prou ampli per presentar-se a l'assemblea

Cardoner: “Volem tancar carpetes”

Jordi Cardoner, vicepresident primer del club, va ser discret quan ahir, durant la roda de premsa per fer balanç semestral de l'àrea social del club, se li va preguntar pel pacte de l'acció civil de responsabilitat, però va expressar que la voluntat de l'actual directiva és “tancar carpetes”. “Acceptem qualsevol discrepància i el que volem és tancar carpetes. En qualsevol cas, nosaltres volem enfocar les nostres accions en el món de l'esport i en la gestió”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)