Barça

Futbol

Barça

Neymar agafa alè

El davanter brasiler brilla especialment el 2017, i dijous passat, contra la Real Sociedad, va donar símptomes d'haver recuperat la seva millor versió

A Sant Sebastià, l'11 blaugrana va tornar a veure porteria transformant un penal que li van fer a ell mateix, el tercer que provoca aquesta temporada

La decisiva actuació de dijous a Anoeta, on va provocar i transformar un penal que va valer el 0-1 que va posar fi a la mala ratxa de quasi deu anys del Barça a l'estadi donostiarra, converteix Neymar Junior en l'indiscutible protagonista principal de l'actualitat blaugrana. En l'arrencada d'aquest 2017 el brasiler ha donat símptomes clars de recuperació –després d'uns primers mesos de temporada irregulars– que contra la Real Sociedad es van fer molt evidents. I no només per la jugada del gol. Neymar va ser l'amo de la banda esquerra, va fer anar de corcoll el seu marcador, l'ingenu Aritz Elustondo, i va donar la profunditat en aquella zona que, en absència de Jordi Alba, s'ha trobat a faltar en altres ocasions. El dorsal 11, a més, va treballar en defensa amb molt bona predisposició quan el seu equip perdia la pilota, va donar la cara fins a encendre l'ànim dels rivals i va ser un bon soci per als seus companys en el joc de combinació. Notable actuació del davanter brasiler que convida a pensar que recuperarà la seva millor versió en la resta del curs.

Qui sap si Luis Enrique ho veia venir. En tot cas, el tècnic va fer descansar Neymar contra la UD Las Palmas, dissabte passat, per tal de tenir-lo en les millors condicions a Sant Sebastià i, dimecres, en la prèvia del duel contra la Real Sociedad, va ser clar en assegurar que el jugador està oferint el seu millor nivell quan tothom esperava sentir una resposta molt menys contundent. “N'estic molt content. Independentment que els seus números com a golejador siguin millors o pitjors, el que veig d'ell aquest curs és el que he vist sempre: la mateixa alegria entrenant-se, vivint la seva vida i fent-nos disfrutar amb el seu joc. I el veig també amb la personalitat necessària per ser un futbolista determinant. Segur que millorarà els seus números. En tot cas, aporta alguna cosa més que gols. Assisteix, desborda, treballa en defensa. Per mi, està fent una bona temporada”, deia l'asturià a la sala de premsa de la ciutat esportiva. L'endemà, Ney li va donar la raó damunt la gespa.

És especialment destacable que Luis Enrique subratllés en aquestes manifestacions que el davanter brasiler és alguna cosa més que un golejador. Potser per treure importància al fet que, de moment, només ha marcat vuit gols aquesta temporada –Messi, Luis Suárez i Arda Turan n'han fet uns quants més que ell– va posar l'accent en les seves altres aportacions. El cas és que les xifres demostren, per exemple, que Neymar és un assistent de luxe. Aquest curs ha fet catorze passades de gol, entre totes les competicions: set en els cinc partits de la lligueta de la Champions en què ha participat, sis en catorze aparicions en la lliga i una en tres partits de copa. Poca broma. El dorsal 11 és també el futbolista de la lliga a qui més vegades fan penal: n'ha provocat 3 aquesta temporada i 19 des que va arribar al Barça. Ningú està per sobre d'ell en aquesta classificació. Ney és tot un provocador, en el millor sentit de la paraula.

I és evident que en aquest gèlid mes de gener s'està rescabalant d'un 2016 que no va ser especialment bo per a ell, ni pel que va viure damunt dels terrenys de joc ni, per descomptat, pel que va continuar vivint en els tribunals com a conseqüència de l'eterna judicialització del seu fitxatge. Sigui com sigui, després d'unes vacances de Nadal més llargues que les de molts dels seus companys, que no han estat del gust de tothom i que ha viscut, com de costum, amb especial intensitat, el crac blaugrana està demostrant que el nou any ha portat també un nou Neymar. Ho va insinuar en els dos partits de copa contra l'Athletic i també en la visita al Vila-real en la lliga. Ho va confirmar dijous a la nit a Sant Sebastià.

A MÉS DEL GOL

Contra la Real va treballar en defensa i va donar profunditat a la banda esquerra

SATISFET

Dimecres Luis Enrique va dir que està “molt content” amb el rendiment de Ney

LUIS ENRIQUE

“Aporta més que gols. Assisteix, desborda... està fent una bona temporada”

VIDA NOVA

Després d'un 2016 no gaire brillant, el nou any ha començat bé per al brasiler

El jutge únic de competició desestima el recurs del Barça, que recorrerà al comitè d'apel·lació perquè retirin la targeta groga a Neymar

Ahir al migdia, en una decisió inusualment ràpida, el jutge únic del comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol, Francisco Rubio, va denegar les al·legacions presentades a primera hora del matí pel FC Barcelona perquè li fos retirada la targeta groga que l'àrbitre del Real Sociedad-Barça de copa, Carlos González González, va mostrar a Neymar en el minut 64 del partit de dijous. Després d'haver xiulat un penal claríssim en el minut 20 de joc d'Elustondo sobre Neymar, el col·legiat de Castella i Lleó va entendre que el davanter brasiler del FC Barcelona va fingir penal –segons l'acta, “va simular haver estat objecte d'infracció”– quan el porter de la Real, Gerónimo Rulli, el va desequilibrar tocant el seu peu dret amb el braç, i per això el va amonestar.

L'acció és, com a mínim, discutible, i per això el Barça presentarà un nou recurs, aquesta vegada davant el comitè d'apel·lació de la RFEF. La celeritat amb què s'ha pronunciat el jutge únic de competició també ajuda perquè es presenti aquest nou recurs. En el cas que en aquesta segona instància també es decidís no retirar el càstig a Neymar, el davanter brasiler sumaria la primera groga en la copa. Amb dues més, es perdria un partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)