Barça

“Des que va començar el 2017 estic molt content del rendiment”

Luis Enrique. El tècnic confia que l'equip hagi entrat en la dinàmica d'encadenar victòries que es busca des que va arrencar el curs. “Ho necessitem per posar pressió als rivals”, destaca

Ràpida i tranquil·la. Dos conceptes que van definir la roda de premsa oferta ahir per Luis Enrique per valorar el duel d'aquest vespre contra l'Eibar a l'estadi d'Ipurua. Una vegada atenuat el soroll creat pel procés de renovació de Messi, no hi havia afers propicis per crear enrenou. I encara menys després de la valuosa victòria signada dijous a Anoeta, que ha multiplicat les aspiracions d'accedir a les semifinals de copa. En aquest sentit, el tècnic va expressar la seva satisfacció per com veu l'equip des que va arrencar el 2017: “A pesar que els resultats dels dos primers partits no van ser, al meu entendre, els que mereixíem, estic molt content pel que fa al rendiment i el joc que demano a l'equip, tant en atac com en defensa.”

El triomf de dijous a Sant Sebastià va anar precedit pels resultats favorables obtinguts també contra l'Athletic i Las Palmas. Un fet que amplia les expectatives del tècnic d'estar a l'inici d'una llarga dinàmica de victòries que l'equip busca des que va arrencar la temporada. “Tant de bo sigui aquesta i encadenem força victòries seguides, perquè les necessitem per posar pressió als rivals, sobretot en la lliga”, va assenyalar, amb el Madrid i el Sevilla com a destinataris d'aquesta pressió.

Rival perillós

Per tal que es compleixin els desitjos expressats per Luis Enrique, el Barça no pot fallar aquest vespre a Ipurua, on espera un Eibar instal·lat en una meritòria novena posició de la taula. “Escoltant Mendilibar queda clar que seran fidels al joc que els fan estar en una posició còmoda en la lliga”, va comentar el tècnic referint-se a la pressió que exerceix l'equip basc al seu terreny de joc. Tampoc va oblidar altres virtuts del rival: “Pot iniciar el joc en curt, té perill per la banda amb jugadors com Pedro León i bona capacitat per rematar. Per alguna cosa estan on estan. Aquí ningú regala res.”

Per contrarestar els perills de l'Eibar, Luis Enrique va avançar que caldrà que els seus jugadors estiguin “ben posicionats” i ser “precisos amb la pilota”. D'igual manera, va destacar la capacitat que també ha demostrat el Barça per exercir pressió sobre els rivals quan no té la pilota: “Sabem que per guanyar hem de saber què fer amb i sense la pilota. Aquest equip ha sumat títols perquè ha equilibrat molt els dos aspectes.”

Pendents del cel

Un altre factor que pot condicionar la visita d'avui a Ipurua és el temps. Si es manté el fred i el mal temps dels darrers dies s'afegirà més dificultat al duel, també pels efectes que pugui tenir en l'estat del terreny de joc. “Em preocupa”, va reconèixer l'entrenador asturià, que va afegir: “Podria afectar l'espectacle, però això ens preocupa als dos equips.”

RELLEU D'INIESTA

Va en funció del partit, del rival, de l'estat de forma... No hi ha cap jugador davant dels altres

EXPECTATIVA

Tant de bo estiguem en la dinàmica d'encadenar victòries que busquem
Serà fidel al que li ha permès estar on està en la lliga; caldrà ser precís i estar ben posicionat

“Tinc bons jugadors a la posició, però cap com Iniesta”

L'única mala notícia dels últims dies en clau blaugrana ha estat la lesió d'Andrés Iniesta dijous passat a Sant Sebastià –al soli de la cama esquerra– i que li impedirà estar avui disponible. “En principi tornarà aviat”, va preveure Luis Enrique, que es va tornar a desfer en elogis parlant del manxec. De fet, quan se li va preguntar quin futbolista s'hi podria assemblar més va respondre amb contundència: “Cap, ni de la plantilla ni del futbol mundial, aquest és el problema. Tinc molt bons jugadors en aquesta posició, tots a punt per aportar coses en l'aspecte ofensiu i en el defensiu, però com Iniesta no hi ha ningú.”

Sense Rafinha –també absent per lesió–, André Gomes, Denis Suárez i Arda Turan es preveuen com els tres clars aspirants a compensar la baixa d'Iniesta a l'interior esquerre. Dijous, a Anoeta, l'escollit va ser André Gomes, que cada vegada té més incidència en la planificació del tècnic asturià. Tot i això, Luis Enrique va assegurar que l'elecció d'un o altre jugador “va en funció del partit, del rival, de l'estat de forma dels jugadors en aquell moment...” “Tinc molt bones opcions en aquesta posició, que és la més poblada de la plantilla, i no n'hi ha cap davant dels altres”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)