Barça

“Falta molt, convé no exagerar ni dramatitzar”

Luis Enrique. Abans de la visita al Betis, en l'estrena de la segona volta de la lliga, l'entrenador del Barça destaca que el camí encara és llarg fins al final del campionat

En la compareixença prèvia al desplaçament a Sevilla, on aquest migdia el Barça jugarà, contra el Betis, el primer partit de la segona volta de la lliga, Luis Enrique va repetir un missatge de prudència: falta per jugar encara una meitat del campionat i res no està decidit, ni de bon tros. “Estem buscant una bona dinàmica per apropar-nos als equips de dalt. Queda molt. L'objectiu és sumar punts i millorar dia a dia. No crec que sigui decisiu el començament de la segona volta. Tots fallarem abans del final del campionat”, va dir en una de les seves respostes. Sobre la irregular dinàmica del Real Madrid va comentar: “Som vasos comunicants, però intento centrar-me en el rendiment dels meus. Queda molt campionat per veure qui mereix el títol. Convé no dramatitzar ni exagerar.” En aquest sentit, quan li van preguntar si considera que aquesta és una jornada propícia per retallar diferències respecte a l'equip de Zinedine Zidane, el tècnic blaugrana va ser clar: “L'únic que m'interessa és el partit del Villamarín, guanyar els tres punts per apropar-nos als llocs de dalt. No te sentit fixar-te en els altres si no fas els deures.”

Sobre el Betis, un equip diferent del que va trobar el Barça en l'estrena en la lliga a l'estadi (6-2), pel canvi a la banqueta, Luis Enrique va comentar: “Hi ha canvis respecte del Betis de la primera volta. Principalment pel nou entrenador. Poyet va jugar aquí, a Barcelona, amb cinc defenses, però no era el més habitual en ell. Víctor Sánchez fa unes quantes setmanes que utilitza aquest sistema. No són, en tot cas, dos sistemes iguals. Estic segur que al seu estadi el Betis intentarà generar-nos problemes i que nosaltres ho haurem de combatre oferint el nostre nivell. Serà un partit que presentarà les complicacions habituals.” L'asturià considera que, tot i la bona dinàmica en què es troba el seu equip, amb cinc victòries seguides, encara pot millorar. “Hi ha partits millors i pitjors. Els resultats ho tapen tot, però hi ha coses a millorar en cada partit.” I un dels aspectes que Luis Enrique reconeix que cal millorar en el seu equip és el disciplinari. “Sí que em preocupen les targetes que veuen els meus jugadors. Estic mirant de solucionar-ho des de fa temps. Ens cal millorar. Crec que els futbolistes del Barça són escollits, i això suposa que hem de controlar també la faceta emocional. Tracto que els meus jugadors ajudin al màxim els àrbitres i que les emocions no es disparin.” Precisament, el comportament d'alguns jugadors del Barça va ser criticat per David Zurutuza després del partit de copa de dijous, a la zona mixta de l'estadi. I a Luis Enrique li van preguntar sobre aquest assumpte: “No ho sabia. I no tinc ganes de contestar ningú. Estic content amb el comportament dels meus jugadors. Ara, la meva experiència diu que en el terreny de passen moltes coses que convé que es quedin allà.”

Luis Enrique, que va parlar de “vetlla” fent referència a l'ambient de la sala de premsa quan les coses han anat mal dades aquesta temporada, no va donar cap pista sobre qui ocuparà avui el lloc de Sergio Busquets en la posició de mig centre. “Estudio totes les opcions i no dono informació abans dels partits”, va etzibar. Quant a la lesió d'Andrés Iniesta, no va ser gaire explícit: “Com diu el comunicat mèdic, amb els lesionats l'evolució marcarà la seva disponibilitat. No sé quan estarà a la meva disposició. Tinc les mateixes notícies que vosaltres.” Finalment, quan li van preguntar sobre la seva situació contractual, l'entrenador del Barça va llançar pilotes fora: “El meu contracte és meravellós, estic molt ben valorat.”

LES FRASES

Estic segur que el Betis intentarà generar-nos problemes i que nosaltres ho haurem de combatre oferint el nostre nivell
Em preocupen les targetes que veuen els meus jugadors. Estic mirant de solucionar-ho des de fa temps. Ens cal millorar
El meu contracte és meravellós, estic molt ben valorat

El “clàssic” contra l'Atlético

Luis Enrique va valorar el sorteig de la semifinal de copa, que va emparellar el Barça amb l'Atlético de Madrid. “A aquestes altures és lògic trobar un rival de nivell. Per a tots dos serà dur i difícil, però tindrem un estímul meravellós, com és jugar una final de copa. Mentre no arriba, podrem mirar de reüll aquest clàssic dels últims anys. Serà una eliminatòria competida”, va dir. El tècnic va puntualitzar les seves manifestacions sobre una possible final contra el Celta, el seu exequip: “Vaig dir, des de la més profunda innocència que la final que m'agradaria és contra el Celta. És evident que els quatre semifinalistes hem fet mèrits per ser-hi.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)