Barça

“L'Atlético sempre ens ha complicat molt les coses”

Exigència. Luis Enrique recorda que l'eliminatòria contra l'Atlético no es decidirà aquesta nit i emfatitza la capacitat camaleònica dels ‘colchoneros', capaços de pressionar ben amunt i de tancar-se al darrere

Trobar la fórmula per superar l'Atlético. Aquesta és l'única preocupació que hi ha al cap d'un Luis Enrique que ahir, en la roda de premsa prèvia al gran partit d'aquesta nit i amb una afonia evident, va esquivar amb la seva eloqüència habitual bona part de les preguntes que no es referien a l'actualitat del duel. Ni àrbitres, ni renovacions ni Cristiano Ronaldo. L'asturià, en canvi, no va posar cap impediment a analitzar les virtuts de l'Atlético, i amb reflexions més profundes del que acostuma a oferir a les sales de premsa. “No crec que l'Atlético sigui l'equip que més ens ha exigit des que entreno el Barça, però sí que és cert que és un conjunt que competeix meravellosament bé i que sempre ens ha complicat molt les coses”, va afirmar Luis Enrique en ser preguntat per l'únic equip que ha estat capaç d'eliminar el seu Barça a doble partit. “Coneixem la versió de l'Atlético que es tanca al darrere, però també la de l'equip que et pressiona ben amunt per recuperar la pilota a prop de la porteria. No hi ha dubte que és un conjunt molt ben treballat, un dels millors d'Europa”. Potser per això, Luis Enrique va admetre haver usat com a referents per disseccionar els colchoneros dos partits, el del Camp Nou d'aquesta temporada i el del Calderón de la Champions del curs passat, dos duels en què l'Atlético va mostrar les seves dues versions. “M'espero una eliminatòria molt complicada, i no em refereixo només al primer partit. L'objectiu demà [per avui] és guanyar, i per assolir-ho haurem de marcar un gol més que el rival, jugar millor i superar la seva pressió avançada, i tot en un escenari molt bonic”, va resumir Luis Enrique, que en cap cas espera que, arribats a aquest punt de la pel·lícula, cap dels dos equips pugui sorprendre el seu rival. “Perquè hi hagi sorpreses els dos entrenadors hauríem de fer coses molt diferents, i ni veig Simeone canviant gaire ni jo penso variar la nostra filosofia. Després, és clar, hi ha coses a rectificar i els petits detalls que poden ser determinants. L'eliminatòria serà igualada perquè no pot ser d'una altra manera.” El tècnic, a més, no creu que l'Atlético sigui més perillós perquè s'hagi despenjat en la lliga, una selecció d'objectius contraproduent. “Parlo per coneixement de causa. Un equip és competitiu en totes les competicions o no ho és en cap. Estic segur que l'Atlético intentarà seguir sent fort en la lliga, i aquest és també el nostre objectiu.”

Preguntat sobre l'alineació que presentarà i sobre les rotacions, Luis Enrique va recordar que el seu objectiu és mantenir les aspiracions en totes les competicions, i que per tant farà l'onze més competitiu possible sense oblidar els descansos pertinents. “L'alineació està condicionada pel nombre de partits que tenim, ja que necessitem superar-los tots, i en un calendari força atapeït.” Això no vol dir, és clar, que no tingui al cap fer rotacions. Ben al contrari. “Si no faig rotacions els jugadors no arribaran ni al 15 de febrer. No hi veig cap altra solució. Entre les baixes, les sancions i el cansament acumulat, o faig rotacions, o faig rotacions.” Això sí, el que sí que va voler deixar clar Luis Enrique és que no pensa perdre ni un segon a maleir la baixa de cap jugador. “En una temporada s'han de superar els moments complicats i les baixes dels jugadors. No vull pensar en els que no hi són, sinó en com ajudar els que sí que hi són perquè facin de la millor manera possible la seva feina.”

De Masche a Umtiti

Pel que fa als noms propis, Luis Enrique va destacar la importància de Mascherano, precisament un dels jugadors que aquesta nit podria ocupar el lloc de Busquets. “No només és important perquè pot jugar en diverses posicions o perquè té capacitat per treure la pilota, sinó per la feina que fa quan no la té, per la seva jerarquia, el seu caràcter competitiu... Tenir Mascherano és molt positiu, i per això juga tant.” El tècnic, a més, també va destacar el rendiment que està aportant Umtiti, una adaptació en què la mentalitat del francès ha estat clau. “Ha encaixat per les habilitats físiques, tècniques i tàctiques. Si un jugador acabarà encaixant o no, però, només ho pots saber quan l'has fitxat. De vegades fitxes un futbolista i penses que donarà el mateix rendiment que al seu club d'origen, però després, per la pressió que hi ha, s'acaba diluint. Umtiti no només ha mantingut el nivell de l'Olympique de Lió, sinó que l'ha superat.”

LES FRASES

Perquè hi hagi sorpreses tots dos hauríem de fer coses molt diferents, i ni veig Simeone canviant gaire ni jo penso variar la nostra filosofia
Luis Enrique Martínez
entrenador del barça
Entre les baixes, les sancions i el cansament acumulat, o faig rotacions, o faig rotacions. No hi vaig cap altra solució
Luis Enrique Martínez
entrenador del barça
No vull pensar en els que no hi són, sinó en com ajudar els que hi són perquè ho facin al millor possible
Luis Enrique Martínez
entrenador del barça

Sí, amb matisos, a l'ús de la tecnologia

Luis Enrique es va pronunciar ahir sobre el debat de la setmana, l'ús de la tecnologia en el futbol d'elit, un tema que ha tornat al primer pla mediàtic arran del gol que l'àrbitre Hernández Hernández no va concedir al Barça al Benito Villamarín. El tècnic asturià es va mostrar a favor d'adaptar el futbol als nous temps, però en cap cas desitjaria l'aplicació del sistema VAR, que implicaria aturar el joc cada dos per tres per analitzar un munt de jugades. “No estic a favor de tornar-ho a arbitrar tot, ja que no entenc el futbol aturant el joc cada dos minuts per veure si hi ha o no un fora de joc o un fora de banda. Un altre tema ben diferent és usar la tecnologia per mirar d'ajudar els àrbitres en accions importants dins de l'àrea o en aquelles en què es posi en risc la integritat dels futbolistes. En aquests casos es perdrien dos o tres segons, no més, i la tecnologia aportaria tranquil·litat als àrbitres per poder avaluar un seguit d'accions.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)