Barça

A un pas de la final

El duel d'avui contra l'Atlético és de màxima dificultat per al Barça tot i l'1-2 de l'anada

Si rematen la feina que van iniciar al Vicente Calderón, els jugadors de Luis Enrique tindran la possibilitat de guanyar la tercera copa del Rei consecutiva

L'Atlético necessita com a mínim dos gols per no quedar eliminat, i haurà de sortir a l'atac

Partit gran a l'estadi. La nit promet emocions fortes i moments de màxima intensitat, com sempre que el visitant és l'Atlético de Diego Pablo Simeone. Per molt que els madrilenys mai no hagin guanyat al Camp Nou amb el tècnic argentí a la banqueta i que ahir fes deu anys de la seva última victòria al coliseu blaugrana; per molt que avui es jugui la tornada d'una eliminatòria que, després de l'1-2 de l'anada, s'inclina clarament a favor de l'equip de Luis Enrique; per molt que en les catorze ocasions en què, al llarg de la història, els blaugrana han tingut aquest avantatge en la copa sempre hagin passat. Tant se val, un Barça-Atlético mai no deixa ningú indiferent. A qualsevol altre rival se'l podria donar per mort. Amb aquest, poca broma.

Hi ha en joc, a més, un lloc en la final de la copa. Seria la setena en vuit anys i la quarta consecutiva per al FC Barcelona. A més, donaria als catalans l'oportunitat de guanyar per tercera vegada seguida un títol que ja han assolit 28 cops, i contra un rival que sortirà del duel que demà enfrontarà a Mendizorrotza l'Alavés i el Celta, dos equips teòricament assequibles. Per tot plegat, Luis Enrique no farà concessions, ni de bon tros. Ho va deixar clar amb la dosificació que dissabte, contra l'Athletic, va fer de la seva plantilla: Luis Suárez i Jordi Alba no van jugar, Mascherano, Rakitic i Sergi Roberto van aparèixer en la segona part i Messi va ser substituït en el minut 64. Aquesta nit toca donar el màxim, no es pot especular. L'asturià, de fet, ahir parlava de sortir a guanyar el partit i, unes hores més tard, Simeone es donava per assabentat i assegurava que avui espera el millor Barça.

Cal esperar un onze amb Cillessen, el porter de la copa, sota els pals, i amb un quartet defensiu format per Sergi Roberto, Gerard Piqué, Javier Mascherano i Jordi Alba. El central de la Bonanova es va entrenar ahir amb normalitat, deixant enrere la sobrecàrrega a l'abductor que dissabte va fer que es quedés al vestidor a la mitja part. Pel que fa a Samuel Umtiti, com Alba i Messi, està a una targeta de la suspensió i el més normal és que, a diferència dels altres dos, Luis Enrique el reservi. Al mig del camp, tot fa pensar que Sergio Busquets, que treballa amb el grup des de fa dies, tornarà a ser titular, al costat d'Ivan Rakitic i André Gomes. Quant a Andrés Iniesta, també recuperat, quedaria a la banqueta amb Denis Suárez. Finalment, a la davantera, l'absència de Neymar Júnior per sanció obre les portes de la titularitat a l'ex-colchonero Arda Turan, que acompanyaria els golejadors de l'anada, Messi i Luis Suárez.

A l'altre costat hi haurà un Atlético de Madrid obligat a sortir a l'atac per la necessitat de marcar, com a mínim, dos gols. Un escenari gens còmode per a un equip acostumat a esperar i trobar espais al contraatac. Per això, seria estrany que Simeone no sortís a buscar el partit sense reserves i amb Antoine Griezmann i Fernando Torres a la davantera. El francès tindrà una nova oportunitat de marcar al Camp Nou, cosa que no ha aconseguit en les deu vegades que l'ha visitat amb la Real Sociedad i l'Atlético. El madrileny, en canvi, pot presumir de ser una amenaça, ja que ha fet cinc gols al coliseu blaugrana. Torres, a més, es troba en un moment dolç. A dreta i esquerra, els dos puntes colchoneros tindran segurament Yannick Carrasco i Nico Gaitán, mentre que Saúl Ñíguez i Koke actuarien al mig del camp en absència del sancionat Gabi. A la defensa, davant del porter Moyá, Juanfran tornaria al lateral dret per acompanyar Godín, Savic i Filipe Luís. Un onze, en tot cas, que es fa respectar i que prova l'amplitud de plantilla de l'Atlético, que no pot disposar de Jan Oblak, Tiago Mendes ni Augusto Fernández, lesionats, i que té els dubtes de José María Giménez, amb molèsties, Lucas Hernández, que ahir declarava en el judici ràpid per una presumpta agressió a la seva xicota, i Thomas Partey, que acaba d'arribar de la copa d'Àfrica.

BEN TORNATS

Tot indica que Sergio Busquets serà titular i que Iniesta seurà a la banqueta

ABSENTS

Neymar Júnior i Gabi estan sancionats per acumulació de targetes

APERCEBUTS

Jordi Alba, Samuel Umtiti i Messi es troben a una targeta de la suspensió

Diego Simeone: “Per la manera com ha preparat el partit, espero el millor Barça”

L'entrenador de l'Atlético de Madrid, Diego Pablo Simeone, espera “per la manera com ha preparat el partit i per com ha fet descansar els seus millors futbolistes”, la millor versió del Barça en el partit d'aquesta nit, i demana al seu equip que jugui amb la intensitat dels millors moments d'aquesta temporada. Sobre la possibilitat que els seus jugadors facin pressió a dalt, buscant un intercanvi de cops, l'argentí va advertir que “les aventures” mai no han estat del seu gust. “Es poden dir un munt de coses, però la realitat és l'únic que compta. Ens enfrontem amb un equip molt fort a casa, i les aventures mai m'han agradat. M'estimo més la realitat i el que passarà de veritat”, va manifestar. “Ens enfrontarem amb un equip poderós, segurament el millor del món”, va advertir en una altra de les seves respostes. “Estan preparats per enfrontar-se amb qualsevol equip que els vulgui pressionar al seu camp i també per jugar al contraatac, molt més fàcil que quan han de començar des del darrere...”, va afegir.

Quant a la possible titularitat de Fernando Torres, autor de dos gols dissabte passat, Diego Simeone no va aclarir gaire cosa: “D'aquí a demà decidirem qui són els que comencen.” I sobre els fets que poden ser clau perquè el seu equip aconsegueixi un lloc en la final de copa, no es va mullar: “Hem de fer un gol més que ells, superant el 2-1.” La baixa de Gabi Fernández, sancionat, és de gran importància per a l'entrenador de l'Atlético. “Sempre hem dit que és el cor de l'equip”, va dir el tècnic, que, per altra banda, va destacar la tornada de Thomas Partey. El migcampista ghanès es va incorporar ahir a la tarda als entrenaments. “El necessitàvem, ha fet una molt bona copa d'Àfrica i està rodat, així que és una bona opció també per demà”, va concloure Simeone.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)