Barça

Busquets i Iniesta tornen, però no poden calmar un final boig

Se'ls trobava a faltar. Els dos migcampistes, suplents, van reaparèixer en la segona part, tot just quan el ball d'expulsions i la rauxa de l'Atlético van obligar el Barça a defensar-se amb tot

Potser mai se'ls havia trobat a faltar tant com en la primera mitja hora del partit d'ahir, trenta minuts en què un Barça desdibuixat va ser incapaç de treure's del damunt la pressió avançada de l'Atlético, que es va fer l'amo i senyor de la situació. Perquè l'admirat futbol de possessió blaugrana de les darreres temporades no hauria estat possible sense Busquets ni Iniesta, dos migcampistes superlatius que ahir, ja amb l'alta mèdica sota el braç, van començar el partit a la banqueta. Per això, quan en el minut 62 tots dos es van dirigir a la banda per escalfar-se, el Camp Nou va començar a respirar. El primer a entrar va ser Busquets, en el minut 68, per Turan. El migcampista de Badia feia quinze dies que era a la infermeria, a causa d'un esquinç al turmell que es va fer al camp de l'Eibar després d'una entrada molt dura d'Escalante. La lesió el va deixar fora dels partits de lliga contra el Betis i l'Athletic, dos duels en què el Barça va patir moltíssim per imposar el seu futbol i amb les transicions dels rivals. Busquets, a més, també va ser baixa en la tornada dels quarts de la copa contra la Real Sociedad i en l'anada de les semifinals contra l'Atlético. I ahir, malgrat ser incapaç de calmar un partit en què la rauxa es va imposar en el tram final, Busquets va tornar a ser l'eix per on el Barça va iniciar la majoria de les seves jugades.

Torna el gran capità

I quatre minuts després de l'entrada de Busquets, va ser el torn d'Iniesta, un retorn que va fer embogir un Camp Nou entregat que va corejar el nom del gran capità. Perquè 20 dies sense un dels millors migcampistes de tots els temps és tot un món, i més per a un Barça que darrerament pateix per dominar els partits. I Iniesta, malgrat haver estat pràcticament tres setmanes inactiu –es va fer un petit trencament al soli de la cama esquerra a Anoeta–, va entrar força en joc, tot i que, com en el cas de Busquets, no va poder calmar un partit que va anar pujant de tensió a mesura que passaven els minuts. Això sí, el manxec no es va estar de fabricar un eslàlom marca de la casa amb la pilota enganxada a la bota que va fer aixecar el Camp Nou.

Dues peces vitals del millor Barça de la història ja tornen a ser aquí, preparats per liderar el joc de l'equip en el tram decisiu del curs. Com se'ls havia trobat a faltar...

ARGUMENT DE PES

El mal primer temps del Barça va posar en evidència la importància sideral de tots dos

QUATRE DUELS FORA

Sergio Busquets, lesionat a Eibar, feia dues setmanes que no es vestia de curt

TOT UN MÓN

Iniesta, que es va fer una lesió muscular a Anoeta, acumulava 20 dies de baixa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)