Barça

El Barça al·lega, els àrbitres denuncien

Luis Suárez. El club demana al comitè de competició que se li retiri la segona groga que va veure contra l'Atlético i el comitè tècnic d'àrbitres el denuncia per les declaracions que va fer

Tot i que els precedents no conviden precisament a l'optimisme, i que des de Madrid no escatimen esforços per què no prosperi, el FC Barcelona presentarà recurs per mirar que Luis Suárez no es perdi la final de la copa. Ahir, el club blaugrana va fer oficial que al·legarà contra l'acta arbitral davant el comitè de competició per la segona targeta groga que va veure l'uruguaià dimarts passat, contra l'Atlético de Madrid, en l'intens duel de tornada de la semifinal de la copa. L'àrbitre, Jesús Gil Manzano, el va expulsar per una doble targeta groga després de dues accions, gairebé seguides, durant els últims minuts. La segona la va veure com a conseqüència d'una topada amb Koke en la lluita per una pilota al mig del camp, una decisió, com a mínim, discutible. I és per això que el Barça presentarà al·legacions. L'acta arbitral assenyala, en tot cas, que el dorsal 9 blaugrana va rebre l'amonestació per “impactar amb el braç contra un jugador adversari de manera temerària en la disputa d'una pilota”.

Encara a la gespa, un cop acabat el partit, després de veure els minuts finals des de les escales que donen accés al túnel de vestidors, Luis Suárez va parlar sense embuts de l'àrbitre i de la seva expulsió. “Ric de la segona targeta que m'ha tret. No és ni falta, però ja sabem com va. Sembla que era el que ell volia, perquè quan salto em giro”, va etzibar el futbolista abans d'expressar el seu desig que el Barça presentés recurs d'al·legació. Unes manifestacions que se li podrien girar en contra. De fet, van motivar que ahir el comitè tècnic d'àrbitres, reunit a València, decidís denunciar-lo davant del jutge únic de competició, Francisco Rubio, un gest que, de ben segur, no ajudarà la possibilitat que les al·legacions del Barça prosperin i li sigui perdonada la segona targeta groga.

D'altra banda, i per si no n'hi hagués prou, la redacció de l'acta del partit de dimarts exposa Luis Suárez a rebre un càstig de fins a tres partits, ja que Jesús Gil Manzano va escriure que el davanter blaugrana havia endarrerit la seva sortida del terreny de joc sense fer cas de les seves indicacions i que, un cop fora, s'havia quedat a les escales d'accés als vestidors, desobeint les indicacions del quart àrbitre. Segons el codi disciplinari de la FEF, “els futbolistes expulsats s'hauran de dirigir als vestidors sense tenir la possibilitat de presenciar el partit des de la graderia”. El càstig previst per a qui incompleixi aquesta norma és d'entre un i tres partits. Així doncs, si el recurs del FC Barcelona no tira endavant, Luis Suárez podria perdre's, a més de la final de copa, els dos primers partits d'aquesta competició de la temporada que ve. En tot cas, el club tindria la possibilitat de presentar també recurs davant del comitè d'apel·lació.

OFICIAL

El recurs del Barça serà contra l'acta arbitral per la segona groga a Luis Suárez

EL QUE DIU L'ACTA

L'uruguaià va veure la segona targeta per “impactar amb el braç” contra Koke

MÉS ACTA

Diu també que Suárez va trigar a marxar i que no va abandonar el terreny de joc

LA FINAL I DOS MÉS

Luis Suárez s'exposa a rebre un càstig de fins a tres partits, en el pitjor dels casos

També hi haurà al·legacions per la targeta a Sergio Busquets

A més de presentar recurs davant del comitè de competició per mirar que Luis Suárez pugui jugar la final de copa, el FC Barcelona també recorrerà la targeta groga que va veure Sergio Busquets en el temps afegit del partit. El migcampista de Badia, que abans-d'ahir retornava després d'unes quantes setmanes lesionat, va desplaçar una pilota fora del terreny de joc que li havia arribat des de la zona de la banqueta de l'Atlético de Madrid. Busquets va colpejar la pilota per tal d'evitar que n'hi haguessin dues a la gespa. En l'acta de Jesús Gil Manzano es pot llegir, però, que el dorsal 5 blaugrana va ser amonestat per “desplaçar la pilota del lloc on s'havia de realitzar la represa del joc, en senyal de disconformitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)