Barça

Piqué, Busquets, Messi i Iniesta, experts en finals

Els que més. Aquests quatre futbolistes, amb set, són els jugadors amb més finals de copa del Rei de la història del club i superen Alves, Migueli, Alexanko, Alcántara, Samitier i Segarra

El FC Barcelona és el rei de copes i alguns dels integrants de la plantilla actual són els que més finals atresoren d'entre tots els jugadors de la història del club. Gerard Piqué, Leo Messi, Andrés Iniesta i Sergio Busquets, amb set, es van convertir dimarts en els jugadors amb més finals de copa, superant en aquesta llista les sis d'Alves, Migueli, Alexanko, Alcántara, Samitier i Segarra.

Aquests quatre magnífics representen millor que ningú l'hegemonia del Barça en aquesta competició. El dia 27 de maig tots ells tindran la possibilitat d'assolir el gran èxit de guanyar la copa per tercera vegada consecutiva, un fet que igualaria l'aconseguit també pel Barça entre les temporades 1951 i 1953. Piqué, Messi, Iniesta i Busquets han disputat les finals del 2009, el 2011, el 2012, el 2014, el 2015, el 2016 i ho faran en la del 2017. I si la guanyen, serà la cinquena de la seva carrera.

En una conversa amb L'Esportiu, Migueli, un dels jugadors que s'ha vist superat, va voler feleicitar aquests quatre cracs per l'efemèride. “Són anècdotes del futbol i el més dolent seria que després de tants anys aquí aquests rècords no es poguessin superar. Només em queda felicitar-los a tots i dir que és un orgull”, assenyala. Per l'històric defensa blaugrana, arribar a una fita d'aquesta magnitud només s'explica per la bona feina feta aquestes últimes temporades. “Crec que això és qüestió de la constància, l'entrega i l'ambició que sempre han tingut aquests jugadors. Kubala, quan m'entrenava a la selecció espanyola sempre em deia que calia tenir continuïtat en el treball per triomfar”, afirma. Migueli, a més, es va treure el barret davant d'una generació de jugadors que estan superant qualsevol expectativa. “Tenen rècords a palades! Aquesta gent els superarà tots!”, exclama.

La final contra l'Alavés

El proper 27 de maig, aquests jugadors juntament amb els seus companys tindran l'oportunitat de sumar un nou títol en el seu palmarès i de seguir engreixant les vitrines del museu del club. El rival serà l'Alavés, que mai ha jugat una final de la copa del Rei. Els de Pellegrino, però, són un llop amb pell de xai perquè si s'han classificat per a la final és per mèrits propis. No era fàcil deixar fora el Celta, que havia eliminat el Real Madrid. Els vitorians són un equip amb moltes virtuts. “L'Alavés és un equip total. Tots van a l'una i això es veu en cada partit. No és només un equip que es defensi bé. El Barça no es pot refiar perquè l'espera una final difícil. Segur que Luis Enrique els avisarà que no serà fàcil”, adverteix Migueli.

L'exdefensa té molt clar com ha de plantejar la final l'equip blaugrana. “Han de sortir a jugar com si la final fos contra el Real Madrid. A pressionar, perquè ja ha quedat demostrat que aquest Barça si surt a totes és gairebé impossible de guanyar”, diu. Migueli, a més, recorda que aquesta temporada l'Alavés ja va ser capaç d'imposar-se en la lliga 1-2 al Camp Nou. Ni recorrent a Messi en el segon temps, el Barça va poder guanyar.

LES FRASES

Són anècdotes del futbol i el més dolent seria que després de tants anys aquí aquests rècords no es poguessin superar. Els felicito a tots
Crec que superar aquests rècords és qüestió de la constància, l'entrega i l'ambició que sempre han tingut aquests jugadors
En la final contra l'Alavés, el Barça no es pot refiar. Haurà de sortir a jugar com si fos el Real Madrid
Migueli
ex defensa del fc barcelona

86 finals entre tots els de la plantilla actual

Els jugadors de la plantilla actual del Barça són experts a classificar-se per a finals de la copa. Si sumem totes les finals amb el Barça, però també amb equips d'altres països, en sumen un total de 86. Mascherano a les sis que té amb el Barça n'ha d'afegir una amb el River Plate el 2003. Luis Suárez en té sis entre el Barça, el Liverpool, l'Ajax i el Nacional. Rakitic també en va jugar amb el Schalke i el Basilea; Arda, amb l'Atlético i el Galatasaray; André Gomes, amb el Benfica; Cillessen, amb l'Ajax; Digne, amb el PSG, i Umtiti, amb l'Olympique de Lió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)