Barça

Comença el compte enrere

Aleix Vidal va tornar ahir a Barcelona per carretera després de ser operat dissabte al vespre de la luxació que es va fer en el partit contra l'Alavés i que el tindrà de baixa uns cinc mesos

Luis Enrique haurà de decidir si intenta trobar un recanvi entre jugadors de la lliga o a l'atur, o confia en les peces del filial i del primer equip

Aleix Vidal comença avui la segona part de la seva temporada particular: la recuperació. La greu lesió que es va fer a Mendizorrotza –una luxació del turmell dret que l'ha obligat a passar pel quiròfan– li impedirà ajudar l'equip en el tram final de la temporada, i arriba ara que Luis Enrique començava a comptar amb ell i la resposta estava sent més que positiva. Després de ser operat a l'hospital San José dissabte mateix, ahir al migdia va sortir de Vitòria direcció Barcelona, on va arribar a mitja tarda. El de Puigpelat, que va fer el viatge per carretera, ja que és recomanable no agafar un avió després de ser sotmès a una operació, va estar acompanyat en tot moment del doctor Xavier Yanguas, dels serveis mèdic del primer equip; Pepe Costa, d'atenció al jugador; Xavi Guarte, responsable de premsa del primer equip, i un membre de seguretat del club. Aleix Vidal va anar directament a la ciutat esportiva, on se'l va poder veure caminant amb les crosses i amb el peu dret immobilitzat.

El català, doncs, ja és a casa, i malgrat que la lesió és ben recent, el seu estat d'ànim és bo, i té moltes ganes de poder començar a treballar en la recuperació. El suport dels companys –que no han parat de donar-li ànims a través de les xarxes socials–, del club i de l'afició blaugrana segur que faran el procés molt més lleuger. També Josep Maria Bartomeu es va unir a les mostres de suport. “Avui [ahir per al lector] comences un nou camí, la teva recuperació, i ens tens al teu costat. Molta força!”, va piular el president del Barça, fent servir l'etiqueta #ÀnimsAleix que va impulsar el club a les xarxes socials poc després que es conegués l'abast de la lesió. El de Puigpelat, que ha notat l'escalf de la gent en aquestes últimes hores, es va dirigir a tots ells en un vídeo que va distribuir el Barça abans de tornar cap a casa: “Vull donar-vos les gràcies a tots pel suport rebut. Són coses del futbol que un no s'espera, però formen part de la nostra professió. Ara ja tinc ganes de començar a treballar per recuperar-me al més aviat possible i així poder tornar amb més força.” El català s'ha de centrar en la seva recuperació i Luis Enrique, en la seva substitució.

Un altre maldecap

La lesió d'Aleix Vidal ha provocat una tristor al vestidor del Barça i un nou maldecap per a Luis Enrique i els seus ajudants. Si les baixes en defensa i al mig del camp en les últimes setmanes han provocat moltes rotacions i canvis, segur que la del català no serà menys. Tot i que per al cos tècnic, el de Puigpelat no ha estat mai un titular indiscutible, la realitat és que en les últimes setmanes havia començat a tenir un pes dins l'equip i un rendiment molt esperançador després de tants mesos d'ostracisme.

En tractar-se d'una lesió de llarga durada, la normativa de LaLiga permet al Barça incorporar un futbolista sense equip o un futbolista que ja estigui disputant la lliga espanyola al lloc d'Aleix Vidal, però ara mateix el Barça encara no s'ha plantejat si ho farà o no. La primera decisió que ha hagut de prendre Luis Enrique per suplir la baixa del defensa de Puigpelat és de cara al partit de demà al vespre contra el PSG, endur-se Nili Perdomo, del Barça B. L'altra opció serà moure peces de l'equip. Sergi Roberto segur que juga molts partits a partir d'ara, perquè és qui més seguretat pot aportar al lateral dret ara mateix, tot i que el reusenc no passa el millor moment. Una altra opció és situar Mascherano a la banda dreta, tot i que Luis Enrique haurà d'esperar que l'argentí es recuperi, i perquè això passi encara podrien faltar unes dues o tres setmanes. Digne canviat de banda o Rafinha en una defensa de cinc amb dos carrilers serien opcions més sorprenents i arriscades, però que el cos tècnic es podria plantejar en algun moment determinat. I per acabar, el Barça es podria plantejar fitxar. El reglament no permet un ventall gaire ampli, perquè laterals drets de garanties que puguin encaixar al Barça són importants al seu equip i, en cas que el Barça ho vulgui, no seria fàcil fitxar-los. Les properes setmanes, però, seran clau per saber en quina direcció es mou el club.

AGRAÏT

“Són coses del futbol que un no s'espera, però formen part de la nostra professió”

ALEIX, JA A CASA

Va viatjar ahir per carretera des de Vitòria a Barcelona, on va arribar a la tarda

OPCIONS DEL BARÇA

Recórrer al filial, moure peces de la plantilla o fitxar un jugador de la lliga o sense equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)