Barça

Massa lesions i massa màniga ampla

Poc càstig als rivals. L'acció entre Theo i Aleix recorda capítols recents com les lesions de Sergio i Iniesta, amb Escalante i Enzo Pérez com a implicats sense sanció

L'acció entre Theo Hernández i Aleix Vidal dissabte a Mendizorrotza i que va acabar amb el lateral de Puigpelat a l'hospital per una luxació del turmell dret que el mantindrà fora dels terrenys de joc els pròxims cinc mesos, reobre el debat entre el barcelonisme. Massa màniga ampla del col·lectiu arbitral a l'hora de jutjar la duresa i la contundència dels rivals? La pregunta està en l'aire. La resposta, que cadascú opini. Els fets són els que són. Només cal fer una ullada a l'historial.

Dissabte Clos Gómez va trigar ni més ni menys que 93 minuts a amonestar un futbolista de l'Alavés [Laguardia]. Tres n'havia mostrat al Barça molt abans [Umtiti, Sergio i Rakitic]. Diferent criteri. L'única targeta groga a l'equip de Pellegrino va arribar en el temps afegit i al cap de setze faltes comeses. Ni falta va xiular Clos Gómez en l'acció que va comportar la lesió d'Aleix.

Tampoc va tenir cap càstig la dura planxa amb els tacs pel davant de Gonzalo Escalante a Sergio Busquets en l'Eibar-Barça de fa unes setmanes a Ipurua. Tampoc va considerar ni mereixedora de falta aquella acció el senyor Sánchez Martínez. Sergio, que tot just va reaparèixer l'altre dia contra l'Atlético en la copa, va acabar amb un esquinç del lligament lateral extern del turmell dret pel qual es va perdre quatre partits.

Set partits es va perdre Andrés Iniesta per la lesió que es va fer a Mestalla en el València-Barça del 22 d'octubre. La dura entrada d'Enzo Pérez al manxec, a baix, pel darrere i fent la tisora amb les dues cames, tampoc va merèixer sanció per part d'Undiano Mallenco. El capità blaugrana també va haver de marxar del terreny de joc abans d'hora, amb una lesió parcial al lligament lateral extern del genoll dret.

En Champions, amb arbitratge europeu, David Silva sí que es va endur la targeta groga per una entrada lletja pel darrere a Gerard Piqué, que també va acabar amb el central català lesionat (es va perdre quatre partits). Demichelis, quan jugava a l'Espanyol, també va lesionar Arda en la supercopa catalana (un partit) i en la supercopa d'Espanya contra el Sevilla a Iniesta li va tornar a tocar el rebre en una acció amb Mariano que el va tenir tres partits de baixa. Sí que és cert, però, que aquella acció en concret va ser, segurament, la jugada més fortuïta de totes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)