Barça

El flagell del Calderón

Leo Messi

26 gols. Aquest és l'espectacular bagatge de Messi contra l'Atlético, la segona víctima favorita de l'argentí, només superada pel Sevilla (27). No és estrany, doncs, que el Calderón sigui un estadi propici per a Messi, que diumenge disputarà el seu 17è partit a l'estadi de l'Atlético, on ja ha marcat 11 gols. Perquè malgrat les dues doloroses eliminacions en la Champions i la lesió que es va fer en l'anada de la supercopa del 2013, el Calderón és un camp on Messi ha gaudit de valent. De fet, el 10 blaugrana s'hi va estrenar amb dues dianes, en el duel de lliga del curs 06/07, un partit que el Barça va vèncer per 0-6.

La primera gran exhibició de Messi es va viure la nit del 6 de gener del 2009, en l'anada dels vuitens de la copa, en què l'argentí va destrossar la defensa colchonera amb un hat-trick en un dels primers grans partits del Barça de Guardiola. I en la lliga, i després d'encadenar tres derrotes, va arribar el recordat Atlético-Barça del curs 10/11 (1-2), un partit en què Messi va inaugurar el marcador i va fer anar de corcoll els madrilenys, fins que Ujfalusi li va fer una entrada duríssima que, tot i l'ensurt inicial, va quedar, per sort, en una lesió lleu. Aquell partit es va convertir en un punt d'inflexió, ja que des de llavors Messi no sap què és perdre al Calderón en partit de lliga, i amb moments estel·lars pel camí, com aquella falta directa sense angle que va deixar petrificat Courtois, en el partit de fa dos cursos en què l'argentí va decidir matemàticament la lliga (0-1), i el de la campanya passada, en què Messi, suplent per no haver-se entrenat pel naixement del seu fill Mateo, en va tenir prou disputant l'última mitja hora per marcar el gol de la victòria.

I després, és clar, Messi també ha deixat el seu segell al Calderón en els partits de la copa, i no només pel ja esmentat hattrick del curs 08/09. Fa dues temporades, per exemple, tot i no marcar, va mostrar els seus dots per donar assistències, en un partit en què el Barça va vèncer per 2-3. I l'última demostració es va poder veure fa poc més de tres setmanes, en l'anada dels quarts, en què l'argentí va marcar un golàs amb un fort xut des de la frontal.

16 partits al Calderón
9 victòries /2 empats / 5 derrotes
11 gols marcats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)