Barça

Una altra final al Calderón

La derrota del Real Madrid en el partit ajornat ofereix al Barça la possibilitat d'apropar-se avui al primer lloc de la lliga i, de passada, colpejar un altre rival directe, l'Atlético de Madrid, a casa seva

Aquesta tarda, a un quart de cinc, el Barça mirarà d'aprofitar l'oportunitat que se li presenta de tornar a apropar-se al lideratge de la lliga després de l'ensopegada que dimecres passat va tenir el Real Madrid a Mestalla contra el València en el primer dels dos partits ajornats que han de jugar els blancs per posar-se al dia en la classificació. Els jugadors de Luis Enrique no se les hauran amb un rival qualsevol, precisament. Ni de bon tros. L'Atlético de Madrid, que també mira de treure el cap en la lliga per rescabalar-se de la seva irregular primera volta, serà un escull de primer nivell. En tot cas, el repte que se li presenta al Barça és majúscul i, si se'n surt, a més de retallar la diferència respecte a l'etern rival en la lluita per la lliga, colpejarà un enemic directe i aconseguirà un triomf de prestigi que restaurarà bona part de l'autoestima que es va deixar al Parc dels Prínceps, dimarts de la setmana passada.

L'escenari del duel, l'estadi Vicente Calderón, mereix la màxima consideració. D'entrada, com que l'Atlético de Madrid canviarà de casa el curs que ve, el Barça ja no jugarà més en aquest emblemàtic coliseu en la lliga. Una competició en la qual, en els darrers temps, el conjunt blaugrana ha obtingut molt bons resultats cada vegada que l'ha visitat: dels últims sis partits que hi ha jugat, n'ha guanyat cinc i n'ha empatat un. De fet, ha estat allà on, per bé o per mal, s'han decidit bona part dels últims títols de lliga. Fa dues temporades, per exemple, en la penúltima jornada Leo Messi va signar un 0-1 que sentenciava el campionat. I el curs 2013/14, amb Tata Martino a la banqueta, el Barça no va passar del 0-0 en un duel disputat el mes de gener que, a la llarga, va ajudar perquè fos l'Atlético de Madrid el que s'endugués el títol.

El comiat definitiu del Barça al Vicente Calderón, però, tindrà lloc el proper 27 de maig, en la final de la copa que l'enfrontarà amb l'Alavés. Precisament, l'equip de Luis Enrique es va guanyar el bitllet per a aquesta final gràcies a una mitja hora sensacional a l'estadi de la riba del Manzanares, en la qual Luis Suárez i Messi van noquejar l'Atlético de Madrid amb dos gols que van deixar coll avall la semifinal per al seu equip. Avui el Barça necessitarà recuperar l'energia i l'encert d'aquells trenta minuts i escaig, els últims en què va brillar en la seva màxima expressió, si vol reconquerir el terreny perdut. Per aconseguir-ho no hi ha d'haver lloc per a les rotacions. No hi ha marge d'error i toca que damunt la gespa apareguin els onze millors. I això vol dir que, a més de Ter Stegen a la porteria i el trident al davant, juguin Sergi Roberto, Gerard Piqué, Samuel Umtiti i Jordi Alba a la defensa i que al mig del camp torni el trio format per Sergio Busquets, Ivan Rakitic i Andrés Iniesta.

A l'altre costat, la necessitat és, si fa no fa, la mateixa. L'Atlético de Madrid també es vol reenganxar a la lliga amb un resultat que suposaria un cop damunt la taula i dessagnaria un enemic directe. Els madrilenys, a més, tenen la motivació afegida que dona el desig de revenja per no haver pogut derrotar el Barça en cap de les tres ocasions en què s'hi han enfrontat aquest curs i d'haver caigut contra els blaugrana en la semifinal de la copa, fa només tres setmanes, en una eliminatòria molt disputada. El tècnic blanc-i-vermell, Diego Simeone, que no sap el que és guanyar el Barça a casa en partit de lliga, també posarà els seus millors homes, com no pot ser d'una altra manera. L'argentí només té dubtes a la porteria –Jan Oblak ja està recuperat i podria prendre el lloc a Moyá– i a l'eix de la defensa –Diego Godín també ha rebut l'alta i podria desplaçar Savic o bé José María Giménez–. La resta, són faves comptades: Sime Vrsaljko i Filipe Luís als laterals, tenint en compte que Juanfran Torres està lesionat; Saúl Ñíguez, Gabi Fernández, Koke Resurección i Yannick Carrasco al mig del camp, i Antoine Griezmann i Kevin Gameiro a la davantera. La bona forma d'aquest últim, que ha marcat quatre gols i ha fet una assistència en els dos últims partits, deixaria d'entrada Fernando Torres, tot i que també està en ratxa, a la banqueta.

SENSE ROTACIONS

Tot fa pensar que tornaran a jugar junts al mig del camp Busquets, Rakitic i Iniesta

RECUPERATS

Oblak podria tornar a la porteria i Godín, a l'eix de la defensa de l'Atlético

Diego Pablo Simeone: “El Barça segueix sent el millor equip del món”

L'entrenador de l'Atlético de Madrid, Diego Pablo Simeone, no va escatimar elogis per al Barça en la roda de premsa que va oferir ahir al matí, prèvia al partit d'aquesta tarda. L'argentí considera que els blaugrana segueixen sent el millor equip del món i assegura que, amb aquest convenciment, els seus jugadors sortiran especialment preparats avui per competir. “Els vam pressionar a dalt i ens van fer dos gols en 20 minuts al Calderón, en la copa. Després, en el segon temps, vam pressionar a dalt i vam ser nosaltres els que vam estar a punt de fer-los gols... El Barcelona segueix sent el millor equip del món. Depèn sempre del que ells estiguin disposats a fer, perquè no hi ha cap dubte que són els millors”, va sentenciar en una de les seves respostes.

“I demà [per avui] ens trobarem amb el seu entusiasme, per la derrota del Real Madrid de l'altre dia i per la possibilitat d'enganxar-se a la lluita per la lliga. Tant si juguem cinc metres més enrere o més endavant, estem preparats per trobar-nos amb el millor Barça”, va dir també Simeone. “Crec que és molt difícil competir com han competit ells en aquesta última dècada. Amb Luis Enrique han aconseguit vuit títols, si no m'equivoco. Han estat sempre al millor nivell i considero que un partit dolent el pot tenir qualsevol. Com, possiblement, els va passar a París”, va comentar sobre la desfeta del Parc dels Prínceps. Simeone espera un enfrontament “difícil i important”, però no pas decisiu per a la lliga. “Estem pensant en el partit i no més enllà. Encara és molt aviat”, va dir. El tècnic colchonero, que no va revelar quin seria el seu porter titular avui. Sobre el motiu pel qual la lliga és tan igualada aquesta temporada va opinar: “Depèn sempre del que estiguin disposats a fer el Real Madrid i el Barça, perquè són superiors als altres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)