Barça

Entre els millors

Luis Enrique va dirigir al Calderón el seu partit número 100 de lliga al Barça i va sumar la 75a victòria

En tota la història, només Guardiola registra un percentatge millor de triomfs en els cent primers partits amb un equip

Diumenge, al Vicente Calderón, Luis Enrique va dirigir el seu partit número 100 de lliga com a entrenador del Barça i va obtenir una victòria de prestigi, la 75a que assoleix en el campionat com a tècnic blaugrana al llarg d'aquestes poc més de dues temporades i mitja. En els altres 25 duels, el bagatge és de 14 empats i 11 derrotes. D'aquestes desfetes, quatre van ser en la primera temporada, cinc en la segona, és a dir, la passada, i dues en l'actual. Unes xifres que situen el tècnic asturià entre els millors de la història de la lliga espanyola pel que fa a percentatge de victòries aconseguides si es tenen en compte els seus primers cent partits entrenant un mateix equip. De fet, l'únic que millora els registres de l'actual tècnic del Barça és Pep Guardiola, que va guanyar 79 dels seus primers cent partits de lliga a la banqueta blaugrana. Dels 21 restants, en va empatar 14 i només en va perdre 7. El de Santpedor a més, que és el tècnic amb més títols en la història del Barça, amb 14 –Luis Enrique és el tercer que més n'acumula, amb 8–, va guanyar la lliga en les seves tres primeres temporades com a entrenador blaugrana, cosa que ara també aspira a repetir l'asturià, en el que podria ser el seu últim curs a la banqueta del Camp Nou, ja que acaba contracte el proper 30 de juny i encara no ha renovat.

Luis Enrique, però, sí que presenta millors registres que Guardiola en els cent primers partits de lliga en l'aspecte golejador, tant a favor com en contra. Amb el tècnic de Santpedor, el Barça va marcar 276 gols i en va encaixar 72 i amb Luis Enrique n'ha marcat 287 i n'ha rebut 70. Una mostra de la fiabilitat –tot i aquesta temporada més irregular i deslluïda sobretot arran del 4-0 al Parc dels Prínceps– que ha caracteritzat gairebé sempre l'equip des de l'arribada de l'asturià.

Després de Guardiola i Luis Enrique, el tercer entrenador de la història de la lliga que presenta millors números en els seus primers cent partits en una mateixa banqueta és Miguel Muñoz, entre finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta. Aleshores, el tècnic madrileny va guanyar 72 dels 100 primers partits en què va dirigir el conjunt blanc. Luis Enrique, d'altra banda, també millora els números dels altres entrenadors del Barça que han aconseguit proclamar-se campions d'Europa si tenint en compte les seves cent primeres jornades de lliga, com són Johan Cruyff, amb 64 victòries, i Frank Rijkaard, amb 63.

Leo Messi, el gran líder

D'aquests cent partits de lliga amb Luis Enrique com a entrenador, Leo Messi és el jugador que n'ha disputat més, amb un total de 92. Després, els altres futbolistes que més partits de lliga han acumulat des que va arribar Luis Enrique fins ara són Busquets (87), Neymar (87), Rakitic (87) i Luis Suárez (84). En l'apartat golejador, també el trident és el gran protagonista, ja que dels gairebé 300 gols que s'han fet en la lliga amb l'asturià, 215 tenen el seu segell. Messi és qui n'ha marcat més (89), seguit de Suárez (74) i de Neymar (52).

GRANS XIFRES

Amb Luis Enrique a la banqueta, en la lliga el Barça ha marcat 287 gols i n'ha rebut 70

FUTUR INCERT

Tot i els vuit títols guanyats i aspirar a assolir-ne més, la seva continuïtat és més que dubtosa

Una setmana per refermar una ratxa

X.S.

Des de l'última derrota en la lliga, a Balaídos, ja han passat gairebé cinc mesos, però això no ha impedit que el Barça s'hagi deixat igualment molts punts pel camí, amb diversos empats. Tot plegat ha impedit de moment que el conjunt blaugrana hagi pogut encadenar una ratxa de victòries realment important en el campionat, com, de fet, reclamava el mateix Luis Enrique al llarg del mes de gener, en què el Barça va punxar a l'Estadi de la Ceràmica de Vila-real (1-1) i al Benito Villamarín (1-1). Des d'aquella derrota a Sevilla, però, el conjunt blaugrana ha sumat tots els punts en la lliga, amb quatre victòries consecutives, contra l'Athletic (3-0), a Mendizorrotza (0-6), contra el Leganés (2-1) i al Calderón (1-2). D'aquesta manera, els de Luis Enrique han igualat la seva millor ratxa en la lliga d'aquesta temporada, aconseguida entre l'octubre i el novembre, amb triomfs contra el Deportivo (4-0), el València (2-3), el Granada (1-0) i el Sevilla (1-2). Aquesta setmana, amb dos partits seguits al Camp Nou, demà contra l'Sporting i dissabte contra el Celta, es presenta una oportunitat gairebé immillorable per assolir, ara sí, una ratxa destacada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)