Barça

Tres candidats i l'últim terç de la lliga

Barça, Madrid i Sevilla. Quan falten tretze jornades per al final del campionat, el calendari ofereix dificultats similars per als tres primers classificats i principals aspirants al títol

El panorama que ha quedat en la lliga després de la jornada 25 deixa el FC Barcelona en el lloc més alt de la classificació, amb un punt i un partit més que el Real Madrid, i al Sevilla reforçat en la tercera posició, només un punt al darrere dels madrilenys. Després de moltes setmanes de persecució, el Barça torna a dependre de si mateix per encadenar el tercer títol. Si fos així, colpejaria fort el seu etern rival, que ha estat líder des de la jornada 9 i que, en alguns moments, ha tingut un avantatge de punts prou suficient per considerar-se el gran favorit. L'inesperat empat al Santiago Bernabéu de dimecres, contra la UD Las Palmas, ha esgotat la diferència que el Real Madrid havia acumulat durant el temps en què viatjava a velocitat de creuer i ara ja no pot mirar el Barça pel retrovisor. Això sí, l'equip de Zinedine Zidane encara conserva la possibilitat de sumar alguns punts més en el partit ajornat de la jornada 20, a Balaídos contra el Celta de Vigo, que tindrà lloc en una data encara per determinar. Sigui com sigui, a hores d'ara els blancs ja no són els únics que depenen de si mateixos en l'emocionant carrera pel títol de lliga.

Per la seva banda, el Sevilla s'ho mira des de molt a prop, arribant des del darrere i expectant amb la possibilitat d'una doble davallada dels dos gegants. El conjunt de Jorge Sampaoli ocupa la tercera plaça per mèrits propis, després de mantenir una regularitat i una fermesa impròpies d'un equip que, a més de lluitar al capdavant de la lliga, continua viu en la Champions League al mes de març. Al seu favor hi juga el fet que no patirà la pressió dels seus dos rivals. En contra, que haurà d'oferir un nivell competitiu propi d'un gran club europeu si vol optar de veritat al títol, el que seria, en tot cas, una sorpresa monumental.

Posant la lupa

La dificultat que s'albira per a cadascun dels tres candidats a la lliga en les tretze jornades que queden fins al final del campionat és, si fa no fa, la mateixa en cada cas. No es pot dir que el calendari de cap dels tres en l'últim terç del torneig sigui especialment fàcil o difícil. Tots tres tindran rivals molt similars i s'hauran d'enfrontar entre si. Posant la lupa, això sí, s'observa que al Real Madrid li tocarà jugar de local contra els altres dos aspirants; que el Barça s'haurà de desplaçar a terreny hostil en el clàssic i que rebrà el Sevilla; i que els andalusos visitaran el Camp Nou i el Santiago Bernabéu. Aquest serà, sens dubte, el principal escull per al conjunt del Nervión, que també jugarà fora contra l'Atlético de Madrid i el València. Poca broma. En canvi, la majoria dels set rivals que rebrà al Sánchez Pizjuán són assequibles: Leganés, Sporting, Deportivo, Granada, Celta, Real Sociedad i Osasuna.

Pel que fa al Real Madrid, els rivals més complicats els trobarà a casa. A més del Barça i el Sevilla, ha de rebre l'Atlético de Madrid. La resta de visitants –Betis, Alavés i València– no li han de comportar una especial dificultat. I fora de casa, on més pot patir, teòricament, és a San Mames i en el duel ajornat que ha de disputar a Vigo. En la resta de desplaçaments, és clarament favorit: Eibar, Leganés, Sporting, Deportivo, Granada i Màlaga. En qualsevol cas, aquest Real Madrid ha demostrat que pot ensopegar en el moment més insospitat. Més encara ara, quan arriba el moment determinant de la temporada i les eliminatòries de la Champions afegeixen cansament, físic i mental, als jugadors.

Precisament per això, el calendari que li resta al FC Barcelona en la lliga serà més o menys dificultós en funció de si la setmana que ve es consuma la seva eliminació de la Champions League o, al contrari, és capaç de protagonitzar la remuntada històrica contra el París Saint-Germain que tots els culers somien. En tot cas, a més del Celta, han de passar pel Camp Nou el València, el Sevilla, la Real Sociedad, l'Osasuna, el Vila-real i l'Eibar. Set equips que, en general, obligaran a oferir una bona versió als jugadors de Luis Enrique. Lluny de l'estadi, excepte el decisiu duel al Bernabéu de la jornada 33 i del derbi a Cornellà-el Prat de la jornada 35, el Barça no trobarà, previsiblement, grans obstacles. Deportivo, Granada, Màlaga i Las Palmas no són, d'entrada, equips que li puguin restar punts.

ES CREUARAN

El Barça, el Real Madrid i el Sevilla jugaran entre si abans del final de la temporada

BARÇA

Les visites al Real Madrid i a l'Espanyol són els partits de més dificultat

REAL MADRID

A casa és on trobarà els rivals més durs: Barça, Atlético de Madrid i Sevilla

SEVILLA

Els andalusos hauran de visitar el Camp Nou, el Bernabéu i el Vicente Calderón
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)