Barça

Que l'elogi no distregui

Després de la històrica remuntada contra el PSG, el Barça reprèn la lliga visitant Riazor, on està obligat a guanyar per mantenir el lideratge

Neymar i Rafinha queden fora de la convocatòria

Quan encara no s'han acabat els elogis provinents de tot el món per la gesta heroica que el Barça va fer remuntant un 4 a 0 al PSG en la Champions, la lliga torna a trucar a les portes de l'equip blaugrana, al qual encara li queda molta feina per fer en aquesta competició. L'elogi sempre afalaga, però també pot distreure, i els de Luis Enrique necessiten tornar de seguida a tocar de peus a terra per no perdre pistonada en la lliga després d'haver reviscut quan, no fa tantes setmanes, molts el donaven per mort. Les ensopegades del Madrid contra el València i Las Palmas han donat vida al Barça, que ja torna a dependre d'ell per ser campió, però això exigeix no espifiar-la més i mantenir la bona dinàmica dels últims partits.

El culer, a priori, pot estar tranquil, perquè fa tota la sensació que l'equip ara mateix es troba en el millor moment de la temporada. Els dubtes generats per un joc irregular, la derrota de París i la victòria pírrica contra el Leganés al Camp Nou ja són història, i l'evolució és clarament positiva. A Luis Enrique se li va reclamar una reacció, i l'ha portada a terme. Primer de tot, amb un canvi de sistema, del 4-3-3 s'ha passat al 3-4-3, que està donant els seus fruits, i després, aclarint el seu futur, una decisió que l'ha alliberat personalment i que ha beneficiat el grup, més unit que mai per l'objectiu de brindar al seu tècnic el millor dels comiats assolint títols.

I per seguir somiant en èxits, el primer que cal fer és guanyar avui el Deportivo de la Corunya a Riazor. Comparat amb el que va fer l'equip contra el PSG, aquest repte no sembla gaire complicat, però tota prudència és poca. Massa ensopegades ha tingut el Barça aquesta temporada pensant-se que amb la llei del mínim esforç en tindria prou. Els jugadors, però, sembla que han après la lliçó.

Malgrat el bon funcionament del nou sistema, és molt possible que avui Luis Enrique torni als orígens i recuperi el 4-3-3 amb Sergi Roberto i Jordi Alba de laterals. Al centre de la defensa, les alternatives són diverses. Hi podria situar Mascherano i Piqué i donar descans a Umtiti, que ho està jugant tot. Al mig del camp, Busquets, que torna a estar a un bon nivell, farà de mig centre, i un dels interiors és molt possible que l'ocupi André Gomes. L'altra plaça ha de sortir entre Denis Suárez, Rakitic i Iniesta. Luis Enrique va donar la llista de convocats i no hi eren ni Neymar ni Rafinha. El brasiler, clau en el triomf contra el PSG, té molèsties musculars a l'adductor de la cama esquerra, i l'hispanobrasiler té una gastroenteritis. Precisament, l'absència d'aquests dos futbolistes fa que encara tingui més sentit el retorn al sistema amb quatre defenses. Arda Turan serà qui reemplaçarà Neymar a la banda esquerra de l'atac. Els altres dos llocs seran per a Luis Suárez i Messi. El tècnic asturià també s'endú Carles Aleñá.

Si el Barça va rebre una bona injecció de moral després de la històrica remuntada europea, al Dépor aquesta dosi de confiança li ha arribat amb el canvi a la banqueta. Des de l'arribada de Pepe Mel, l'equip gallec es manté invicte. Va empatar amb l'Atlético de Madrid (1-1), va derrotar un rival directe, l'Sporting de Gijón (0-1), i va empatar amb el Betis, en el temps afegit i de penal (1-1), el partit que havia estat ajornat a principis de febrer. Malgrat aquesta reacció, la seva situació en la classificació segueix sent complicada, ja que ocupa l'última plaça de la salvació. El Deportivo, a més a més, afronta el duel contra el Barça amb moltes baixes importants. Pepe Mel no podrà disposar del brasiler Sidnei Rechel, que té una lesió muscular de grau 1, no ha recuperat Guilherme dos Santos i tampoc disposarà dels sancionats Pedro Mosquera i l'internacional romanès Florin Andone, màxim golejador de l'equip. Tot un grapat de contratemps per un equip que en aquestes últimes setmanes ha fet un esforç físic important. No cal oblidar, a més a més, que després de la visita del Barça tenen el derbi gallec contra el Celta, un partit que sempre és especial.

CANVI DE SISTEMA?

Sense Neymar ni Rafinha, Luis Enrique podria tornar al clàssic sistema 4-3-3

EL RIVAL

L'arribada de Pepe Mel ha fet reaccionar l'equip, i amb ell es manté invicte

Messi i Piqué, apercebuts

Sergi de Juan

Si els toca jugar, Gerard Piqué i Leo Messi hauran d'anar molt amb compte, perquè tots dos estan a només una targeta groga de complir un partit de sanció. Si la veuen no podran jugar contra el València diumenge vinent al Camp Nou, partit que es disputarà a les 20.45 h. És molt possible que Luis Enrique faci rotacions a l'equip titular, perquè els jugadors han tingut força desgast en els últims enfrontaments, especialment contra el PSG en la Champions. El davanter argentí és un futbolista que mai entra en les rotacions, però Piqué té més números d'entrar-hi.

Mel: “L'estat d'ànim és important, i ara ells el tenen pels núvols”

Sergi de Juan

L'entrenador del Deportivo de la Corunya, Pepe Mel, va admetre que els toca enfrontar-se amb el Barça en un bon moment per als de Luis Enrique. “L'estat d'ànim és molt important, i ells ara mateix el tenen pels núvols. Si de normal ja saben que són bons, ara encara es creuen molt millors, i és clar que voldran fer-ho bé i divertir-se”, va afirmar. El tècnic considera que el Barça està perfectament capacitat per tornar a guanyar les tres competicions. Per Mel, una de les claus del partit serà intentar treure la pilota als blaugrana. “Si hi ha equips contra els quals has d'intentar jugar a futbol són aquests, perquè, si no, corres 90 minuts darrere de la pilota i el desgast és brutal. Amb pilota ho hem d'intentar. Si ells la tenen i només pensen a anar endavant es diverteixen i et deixen amb la cara vermella.” El tècnic del Dépor va assegurar que no dona el partit per perdut, però va admetre que els tocarà “patir” i va destacar el balanç golejador dels blaugrana en els últims tres partits. “17 gols a favor i 2 en contra... Són números que ho diuen tot. Són els que fa un equip en tot l'any...” Mel, però, va ressaltar que la lliga entra en el seu tram decisiu i que vol els seus jugadors “preparats”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)