Barça

Més història blaugrana en petites càpsules

Llibre. Els periodistes Frederic Porta i Manel Tomás presenten ‘Barça insòlit', la segona entrega d'un recull de petits relats sobre la història més desconeguda del FC Barcelona

Tot just un any després de Barça inèdit, el periodista Frederic Porta i l'historiador Manel Tomás van presentar ahir, en una llibreria de la rambla de Catalunya, Barça insòlit. De nou, petites històries, la gran majoria desconegudes, al voltant del Barça. De nou, relats menuts que recuperen figures oblidades del barcelonisme i posen la lupa allà on els grans focus mediàtics acostumen a passar de puntetes. Si Barça inèdit s'estructurava de manera cronològica, dividint en onze capítols la més que centenària història del FC Barcelona, la nova entrega de Porta i Tomás s'organitza de manera temàtica: hi ha capítols dedicats al perquè del Més que un club, a les dones i el Barça, a les seccions, al futbol de base, a l'humor en clau blaugrana... “Ens ha passat com a El Padrino, que la segona part és millor que la primera”, comentava ahir, irònic, Frederic Porta. Per la seva banda, Manel Tomás explicava que, per a l'elaboració de Barça insòlit, s'han nodrit del material que han trobat al Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, del qual precisament és responsable. “Hi ha moltes coses pendents d'explicar, la història del Barça és infinita”, assegurava l'historiador. “Fem una tasca didàctica i divulgativa”, afegia. “Som la corretja de transmissió entre les noves i les velles generacions de culers”, sentenciava Frederic Porta.

MANEL TOMÁS

“Hi ha moltes coses pendents d'explicar, la història del Barça és infinita”

FREDERIC PORTA

“Com a ‘El Padrino', la segona part és millor que la primera”
Si ‘Barça inèdit' s'estructurava cronològicament, aquest llibre ho fa per temes

La prostituta que feia un preu especial

“El Manel i jo som l'estranya parella”, reconeixia Frederic Porta en la presentació de ‘Barça insòlit'. A la seva dreta seia el seu editor, Carlos Ramon, i a la seva esquerra, el seu company de viatge, l'historiador i documentalista del FC Barcelona Manel Tomás. Quique Guasch va conduir un acte en què no va faltar el relat d'anècdotes i d'històries curioses. “Hi va haver una prostituta que feia un preu especial als jugadors del Barça i que mai es va voler allitar amb cap seguidor del Real Madrid”, va explicar, per exemple, Frederic Porta, entre rialles. Una estona abans, Manel Tomás havia recitat una ‘alineació' de treballadors del club que, en la seva opinió, “són un altre «dream team»”, en la qual figuraven des del responsable de les taquilles del Camp Nou fins a qui netejava la pista del Palau Blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)