Barça

Units a Leo no hi ha cap perill

A caixa o faixa. L'Argentina, amb la moral alta pel gran estat de forma de Messi, rep la visita de Xile (00.30 h, Teledeporte) amb l'obligació de vèncer per no allunyar-se de la quarta posició

Jorge Valdano tenia raó. El futbol és un estat d'ànim. Perquè només així s'entén l'optimisme que ha regnat aquests darrers dies en l'entorn de la selecció de l'Argentina, on només ha calgut vèncer Colòmbia per 3-0 en l'últim partit de les eliminatòries, al novembre, per convertir les ombres en llums i afrontar el transcendental duel d'aquesta nit contra Xile (00.30 h, Teledeporte) amb bones sensacions, pensant que un triomf situarà l'albiceleste en posicions d'accés directe al mundial de Rússia, i no que una derrota l'allunyarà a cinc punts de la mateixa selecció xilena, deixant l'equip de Bauza de nou en una dimensió desconeguda. “No sé què faré després de guanyar el mundial”, va afirmar recentment el seleccionador argentí en una entrevista al diari La Nación. “M'imagino Lionel Messi aixecant la copa”, hi va afegir. Perquè, com no podia ser d'una altra manera, l'optimisme argentí es deu a l'estat de forma del seu líder i capità, que arriba al partit després d'exhibir-se amb el Barça, i que en la golejada a Colòmbia va signar una actuació per emmarcar. A l'Argentina, a més, no obliden que Xile els ha guanyat les dues darreres finals de la copa Amèrica, un doble cop que ara esperen revenjar. Amb Rojo com a suplent del sancionat Funes Mori en l'eix defensiu i amb Dybala lesionat, l'únic dubte és veure si Bauza aposta per un onze amb Messi, Di Maria, Agüero i Higuaín en la zona ofensiva o si opta per enfortir el centre del camp amb Banega, el que deixaria el Kun a la banqueta.

Xile, per la seva part, arriba al duel amb les baixes d'Arturo Vidal i de Marcelo Díaz i amb el dubte de Medel, tot i que finalment Pizzi sí que podrà comptar amb Alexis Sánchez, que en el darrer partit amb l'Arsenal va rebre un fort cop al turmell. La roja saltarà a la gespa del Monumental conscient que pot infringir un cop duríssim al seu principal rival per assolir el bitllet directe per a Rússia, el que significaria, a més, sumar la seva primera victòria oficial a l'Argentina. “Estem preparats per guanyar allà per primer cop. Podem jugar de tu a tu”, va incidir ahir Pizzi.

Sentència o agrupament

En l'altre partit destacat de la jornada sud-americana, el Brasil de Neymar, líder de la classificació, visita el segon, l'Uruguai, un partit que no podrà disputar Luis Suárez per sanció. La canarinha, que encadena sis victòries, té davant seu l'oportunitat de segellar pràcticament el bitllet per a Rússia, mentre que l'Uruguai necessita sumar els tres punts per mantenir les distàncies amb els seus perseguidors, ja que té la repesca a només quatre punts i la zona d'eliminació, a cinc. Com en el cas de l'Argentina, al Brasil també regna l'optimisme, pels excel·lents resultats i, sobretot, per l'estat de forma de Neymar, que aquest 2017 està jugant a un nivell altíssim. El blaugrana, de fet, encara haurà d'assumir més galons en atac, ja que Tite no podrà alinear ni Gabriel Jesús ni Douglas Costa, ja que tots dos estan lesionats. Pel que fa a l'Uruguai, les esperances estan posades en l'estat de forma de Cavani, que sense Suárez serà el gran referent.

EL REPTE DE XILE

La ‘roja' mai ha guanyat a domicili l'Argentina en un partit oficial

SENSE LUISITO

El Brasil de Neymar, líder, visita el segon, l'Uruguai, un duel que Suárez es perdrà per sanció

Futbol. Classificació Eurocopa 2016 Grup D

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Alemanya 19 8 6 1 1 22 7
2 Polònia 17 8 5 2 1 29 7
3 Rep. Irlanda 15 8 4 3 1 17 5
4 Escòcia 11 8 3 2 3 14 10
5 Geòrgia 6 8 2 0 6 5 14
6 Gibraltar 0 8 0 0 8 2 46
Darrera actualització: 07-09-2015 23:00:07

Ter Stegen brilla amb Alemanya

El blaugrana va disputar ahir els 90 minuts en l'amistós que la seva selecció va disputar contra Anglaterra, i que els de Löw van vèncer per 1-0 gràcies a un gol de Podolski, que tot just ahir va ser homenatjat per la seva brillant trajectòria amb la selecció. La baixa per lesió de Neuer va permetre que Ter Stegen disputés el seu 9è partit amb l'absoluta alemanya, una oportunitat que no va desaprofitar, com va demostrar en un xut a boca de canó de Dele Alli que va desviar amb el pit. El blaugrana també va sobresortir mostrant la seva serenor amb la pilota als peus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)